<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
renicka
|
Předmět: nádor u kocoura Přitlapkováno: 29. 5. 2008 9:05:07 |
|
|
Dobrý den, mám problém, před dvěmi měsíci se u mého dvanáctiletého kocoura objevil na boku (u žeber) nádor, který se i přes dvě injekce stále zvětšuje. Včera jsem navštívila veterináře, protože kocour si místo neustále olizuje, čímž si ho otevřel až do krve. Veterinář zjistil, že nádor bude pravděpodobně zhoubný, ale že odstranění nedoporučuji at až vzhledem k narkoze a taky, že by kocour mohl žít tak 3 týdny. Metastázy na plicích prý zatím nemá. Máme mu místo dezinfikovat hypermanganem a chodit na pravidelné kontroly, prý by mohl žít cca ještě min. rok. Prosím o radu, zda nádor raději neodoperovat..... děkuji moc. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
renicka
|
Předmět: nádor u kocoura Přitlapkováno: 29. 5. 2008 9:32:00 |
|
|
Tak děkuji moc za pojmenování.... podle toho, co jsem si o sarkomu přečetla a po zkušenostech od jiných chovatelů mám pocit, že by bylo lépe nechat ho v klidu dožít, i když pro mladší dceru to bude velmi těžké. Ještě jeden dotaz, otevřená rána začala být velmi cítit, existuje nějaký prostředek proti tomu? Třeba i nějaké odvary z bylinek? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: nádor u kocoura Přitlapkováno: 29. 5. 2008 10:28:17 |
|
|
Myslím, že ten hypermangan by měl ránu vyčistit. U bylinek si nejsem jistá, napadá mě snad jen řepík, který desinfikuje a ránu nezapouzdří.
Jiný nápad, bohužel, nemám
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Monika
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 6. 2008 10:56:16 |
|
|
Dobrý den, nevím, zda Vám pomůžu, ale naše Amálka je právě ona kočička z prvního odkazu s postv. sarkomem. Na operaci byla v listopadu 2006 a přes veškerá nepříznivá varování všech okolo je doposud (a já věřím že ještě dlouho bude, protože jiná varianta by mě asi položila...) v pořádku. Po operaci ještě dostala sérii injekcí Baypamune na podporu imunity, má tu nejlepší možnou stravu a péči, v podstatě kvůli ní jsem absolvovala kurs reiki (možná pro někoho nepřijatelné, ale "věř a víra tvá tě uzdraví"), prostě dělám všechno pro to, abych sebe, jí, osud, prostě co jde, přesvědčila, že je zdravá, v pořádku a že o mne bude pečovat minimálně do důchodu.... Váš kocourek je o kapku starší, Amálce jsou teď necelé čtyři roky, záleží samozřejmě na mnoha faktorech, věku a zdravotním stavu kočky, snášenlivosti narkózy, ale já bych do operace šla, aspoň do té první (veterináři varují, že sarkomy se často vrací). Není to samozřejmě zadarmo, ale taky to není zas tak strašné, celá léčba přišla cca na 4 tisíce. Nechci Vás v žádném případě přesvědčovat, abyste kocourka nechala operovat, to musíte vědět a cítit sama, jak se rozhodnete, jen jsem Vám v tom rozhodování chtěla trošku pomoct. |
|
|
Odpovědět
|
|
renicka
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 5. 2009 14:18:22 |
|
|
Tak nám kocour před měsícem umřel. A popravdě, bylo to pro všechny vysvobození |
|
|
Odpovědět
|
|
|