<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Cipísek
|
Předmět: Vřídky / eroze v tlamičce - prosím o rady / zkušenosti Přitlapkováno: 16. 2. 2009 13:30:05 |
|
|
Mám 4-letého kocourka, kterému se udělaly vřídky v tlamičce. Chodím s tím na veterinu již třetí týden, ale nijak se to nelepší. Nejdříve dostával Stomorgyl 10 mg - ten nepomáhal téměř vůbec. Teď dostává injekce Depedinu, zaberou trochu, ale když jí pak nedostane, stav se zase zhoršuje. Názor veterináře je, že kočičky na tento problém často trpí a že se jedná o imunitní problém. U některých kočiček dokonce musí dojít k extrakci všech zoubků, aby se problém vyřešil Což tedy prý není naštěstí náš případ, protože kocourek má nejraději granulky a nevím, co by pak a jak jedl. Pokud s tím máte zkušenosti, podělte se prosím! Dnes jsem byla s ním opět na veterině a poprosila jsem o Zylexis - myslím, že se s ním nic nepokazí, ve ST jdeme na další inj. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Cipísek
|
Předmět: Re: Vřídky / eroze v tlamičce - prosím o rady / zkušenosti Přitlapkováno: 16. 2. 2009 13:38:48 |
|
|
Na kalcivirózu jsem se ptala, řekl mi, že na viry stejně ATB nezabírají, dávají se jenom podpůrně k vyloučení komplikací, takže se více méně musí čekat, až sama odezní. On to vidí jednoznačně na imunitní problém |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2009 14:42:19 |
|
|
Na kalicivirozu zabírá Ronaxan tabletky, bývá typická prý právě erozemi v tlamce ... _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: kalicivirus Přitlapkováno: 16. 2. 2009 15:31:18 |
|
|
Lenka V. napsal: | Na kalicivirozu zabírá Ronaxan tabletky, bývá typická prý právě erozemi v tlamce ... |
Na tohle musím zareagovat!
Virus kočičí kalicivirózy patří do čeledi Caliciviridae.
http://www.vetweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=4859
Jelikož jde o virus, žádná ATB na něj nezaberou, takže ani Ronaxan (doxycyklin).
Pokud se vet rozhodne podávat antibiotika (amoxycilin s kyselinou klavulonovou, cefalosporiny I. gen., enrofloxacin, potencované sulfonamidy, doxycyklin) tak jedině v případě závažné infekce kočičím kalicivirem, která je spojena s onemocněním dutiny ústní a respiračního traktu, aby se minimalizovali případné komplikace způsobené sekundární bakteriální infekcí.
Antivirový produkt, který se doporučuje použít při infekci kočičím kalicivirem je rekombinantní omega interferon.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Cipísek
|
Předmět: Re: kalicivirus Přitlapkováno: 16. 2. 2009 15:47:30 |
|
|
Pročetla jsem odkaz o kalciviróze. Náš kocourek právě žádné problémy typu rýma či postižení dýchacích cest nemá. Navíc je v kontaktu 24 hodin s kocourkem o 2 roky mladším a ten v pusince nic nemá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Darya
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2009 16:36:50 |
|
|
A nejedná se o eosinofilní granulom nebo vřed (pokud veterinář hovořil o imunitní reakci)? Tam se dá uvažovat i o jeho vzniku v důsledku alergické reakce na něco, důležité je vypátrat, na co. Jinak o eosinofilním komplexu viz např.
http://www.ifauna.cz/rubriky/clan_show.php?id=3154&r=8
nebo
http://www.vet.uga.edu/vpp/clerk/Starnes/index.php
Pokud kocourek nemá jiné problémy, nemůže jít třeba o náhlou reakci na mycí prostředek, kterým myjete misky, nebo na materiál misek? V tomto směru jsou asi nejlepší porcelánové...
Jinak mému tehdy 5 měsíčnímu kocourkovi se udělala růžová ploška na pysku a veterinářem mi bylo řečeno, že to může být reakce na nějaké viry, že mladí jedinci jsou k tomu náchylní, nijak to neléčil a po měsící se to zaceluje...(osobně si myslím, že to mohla být i reakce na zubní pastu). Ovšem Váš kocour už žádný puberťák není.. |
|
|
Odpovědět
|
|
Cipísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 2. 2009 21:44:54 |
|
|
Zmiňoval i možnost alergie, ale jak přijít na to v čem spočívá?? Je na hypoalergenních granulích již delší dobu. Misky na vodu mám z kameniny i z umělé hmoty - nevím, ale jak se jich vzdát, protože i jeho oblíbená fontánka je z umělé hmoty |
|
|
Odpovědět
|
|
|