<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
beta.1
|
Předmět: nepřetržité mrouskání Přitlapkováno: 17. 3. 2009 18:53:23 |
|
|
Dcery kočička,britka,9měsíců začla mrouskat a mrouská nepřetržitě již třetí týden.Všichni jsou z toho už zralí na psychiatra,kočička13let se začla počůrávat,nikdy to nedělala a její segra na ní syčí a útočí,dvounozi se nevyspali ani neví kdy.Kočička půjde samozřejmně na kastraci až se přestane mrouskat a tady je problém,lze mrouskání kočky nějakým šetrným způsobem zastavit.Odmítáme antikoncepci,nedoporučuje ani vetka,je snad něco na přírodní bázi?neznáte někdo nějaký trik,jak mrouskání přerušit?Vetka mladá,nedokázala poradit.Díky za odpovědi.
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: nepřetržité mrouskání Přitlapkováno: 17. 3. 2009 19:27:24 |
|
|
V některých případech, jako je tenhle, je možné vykastrovat kočinu i při mrouskání. Rizikem je tu zvýšená krvácivost, kvůli překrvení orgánů, nicméně zkušený a dobrý veterinář by se s tím měl poprat.
Vím o kočině, která taky musela být vykastrovaná při mrouskání, protože to jinak nešlo, a podařilo se bez jakýchkoliv komplikací a všechno bylo v pořádku.
Takže bych to probrala s veterinářkou. Jiné řešení asi nebude. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: nepřetržité mrouskání Přitlapkováno: 17. 3. 2009 20:22:21 |
|
|
April napsal: | V některých případech, jako je tenhle, je možné vykastrovat kočinu i při mrouskání. Rizikem je tu zvýšená krvácivost, kvůli překrvení orgánů, nicméně zkušený a dobrý veterinář by se s tím měl poprat.
Vím o kočině, která taky musela být vykastrovaná při mrouskání, protože to jinak nešlo, a podařilo se bez jakýchkoliv komplikací a všechno bylo v pořádku.
Takže bych to probrala s veterinářkou. Jiné řešení asi nebude. |
April dík,tak to se budeme muset obrátit asi na mojí vetku,je přeci jenom starší a zkušenější než ta kam chodí dcera.Její jí to nenabídla a ani nevěděla řešení
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: časté mrouskání a značkování u kočky Přitlapkováno: 18. 3. 2009 21:59:47 |
|
|
Moje kočička poměrně často mrouská, asi každé tři týdny, je v podstatě jenom mazlivější a trochu víc mňouká, ale hlavně v tomto období tak trochu značkuje byt, dá se s tím něco dělat? "znalci" typu "za našich mladých let" radí vykoupat kočičce nožičky ve studené vodě. Potvrďte mi někdo, že je to blbost. |
|
|
Odpovědět
|
|
BadCharlotte
|
Předmět: Re: časté mrouskání a značkování u kočky Přitlapkováno: 18. 3. 2009 22:05:42 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | "znalci" typu "za našich mladých let" radí vykoupat kočičce nožičky ve studené vodě. |
tak to je fakt hovadina
Jinak časté mrouskání kočičku hodně vysiluje a navíc to může přerůst a v nějaké cysty na vaječnících, bylo by dobré zajít s ní k veterináři. A kočička je chovná? |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 3. 2009 23:09:33 |
|
|
kočička je chovná, ale rok jí bude až v květnu, navíc je to poměrně méně zastoupené plemeno, tak je fuška sehnat nepříbuzného kocoura. Naštěstí mi s tím hodně pomohly v ZO, tak si držím palce, aby mezi tím jediným, kterého nám paní chovatelka propůjčí proběhlo jiskření s naší kočičkou. Snad to vydržíme. O problémech, které může způsobit neukojená říje vím, ale chovatelský řád bohužel nerozlišuje mezi plemeny. Například velké Mainky, Ragdolové, nebo Birmy dospívají později než Siamky, nebo Evropanky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: časté mrouskání a značkování u kočky Přitlapkováno: 19. 3. 2009 11:46:12 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | "znalci" typu "za našich mladých let" radí vykoupat kočičce nožičky ve studené vodě. Potvrďte mi někdo, že je to blbost. |
To se radívalo i u slepic, když si umanuly kvokat a chtít sedět na vejcích místo aby je snášely. Vykoupat ve studené vodě. Taky to nepomáhalo |
|
|
Odpovědět
|
|
Maki
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 3. 2009 11:58:36 |
|
|
Nemám s tím sice osobní zkušenost, ale u koček lze vyvolat ovulaci mechanicky třeba za pomoci vatového tampónu. Organismus pak usoudí, že se krylo a mrouskání ustane během jednoho až dvou dnů. Kamarádčině kočce, která měla stejný problém, takhle celkem jednoduše veterinář pomohl. Někteří chovatelé k tomu využívají prokazatelně neplodné kocoury |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 3. 2009 14:47:54 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | kočička je chovná, ale rok jí bude až v květnu, navíc je to poměrně méně zastoupené plemeno, tak je fuška sehnat nepříbuzného kocoura. Naštěstí mi s tím hodně pomohly v ZO, tak si držím palce, aby mezi tím jediným, kterého nám paní chovatelka propůjčí proběhlo jiskření s naší kočičkou. Snad to vydržíme. O problémech, které může způsobit neukojená říje vím, ale chovatelský řád bohužel nerozlišuje mezi plemeny. Například velké Mainky, Ragdolové, nebo Birmy dospívají později než Siamky, nebo Evropanky. |
Martino, nevím, jaké plemeno máte, ale jestli je už kočka zralá na připuštění, dle novely vet.zákona ji můžete připustit už od 9-ti měsíců - s dobrozdáním vet.lékaře, že je dostatečně vyspělá a s uvedením důvodu (častá říje). Postup je tento: na chovatelskou komisi pošlete žádost o povolení předčasného nakrytí, pokud kočce už bylo 10 měs a má chovnost z výstavy, v podstatě si jen vyžádáte souhlas. Pokud kočka nemá chovnost z výstavy, musííte ještě navíc požádat o její uchovnění - zaplatíte poplatek (většinou stejný jako klecné na výst) a chovatelská komise ji musí vidět a uchovnit. Vzhledem k četnosti (či spíš sporadičnosti) zasedání, je lepší uchovnit na výstavě. ROZHODNĚ JE ALE DŮLEŽITÉ ŽÁDAT O POVOLENÍ PŘEDČASNÉHO NAKRYTÍ PŘEDEM ! Je lepší mít povoleno a nevyužít to (když třeba přestane mroukat) než žádat dodatečně, pokud se Vám doma něco spustí - to neklapne...
zdravím a upřímnou soustrast (k tři týdny mrouskající kočce se nedá nic jiného popřát - to už jsou všichni skoro mrtví) _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 3. 2009 23:51:30 |
|
|
Lenko,
mám cornishe. O možnosti zažádat o dřívější nakrytí už jsem uvažovala, ale já mám teprve zažádáno o chovnou stanici. Na výstavu, kde bych měla získat chovnost jdu v neděli. Asi jsem to špatně napsala kočička má říji asi 4 dny, ale opakuje se každé tři týdny. Kočka mi nepřijde vysílená a jí skoro stejně jako normálně, tak to nechám až jí bude rok.
K předchozímu příspěvku - jak konkrétně to ten veterinář s tamponem udělal? Tak jak si to představuji, nevím zda bych zvládla, přeci jen je to panna. Jak byl ten tampon velký? A jak dlouho to trvá? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena C.
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 3. 2009 9:57:34 |
|
|
Martina Kobylisy napsal: | Lenko,
mám cornishe. O možnosti zažádat o dřívější nakrytí už jsem uvažovala, ale já mám teprve zažádáno o chovnou stanici. Na výstavu, kde bych měla získat chovnost jdu v neděli. Asi jsem to špatně napsala kočička má říji asi 4 dny, ale opakuje se každé tři týdny. Kočka mi nepřijde vysílená a jí skoro stejně jako normálně, tak to nechám až jí bude rok.
K předchozímu příspěvku - jak konkrétně to ten veterinář s tamponem udělal? Tak jak si to představuji, nevím zda bych zvládla, přeci jen je to panna. Jak byl ten tampon velký? A jak dlouho to trvá? |
Být vámi, tak bych si radši o to předčasné nakrytí zažádala. Jestli už máte zažádáno o chovnou stanici, tak nemusíte čekat. Vyřízení stanice sice nějakou dobu trvá, ale protože březost kočky je cca 2 měsíce a zažádat o pp koťat musíte do 8 týdnů od jejich narození, tak máte v rezervě ještě cca 4 měsíce, do té doby vám potvrzení stanice určitě přijde. S tamponem bych radši neexperimentovala, ideální na to je jedině vykastrovaný kocour, co dříve kryl. Opravdu bych radši volila cestu krytí hned po získání chovnosti a jestli jedete na výstavu do Prahy, určitě tam najdete někoho z vaší ZO, kdo by vám povolení předčasného nakrytí možná pomohl vyřídit na místě. Vím, že jedna chovatelka to takhle řešila - domluvila se s některým z členů komise, který byl zrovna na výstavě a vyřídili to hned na místě (jen když měla už konečně papír v ruce, kočina přestala mrouskat a dala si několikaměsíční pauzu - ale je vždy lepší být připraven na vše) |
|
|
Odpovědět
|
|
|