Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Jak úsporně nabalíčkovat maso?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: Jak úsporně nabalíčkovat maso?
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 12. 2009 16:00:47
Odpovědět s citátem

Zdravím,
chci se poradit-jak balíčkujete masokočičákům?Já totiž každé tři týdny spotřebuji jeden balíček igelitových sáčků a do každého dám po jednom,když se mi vejde tak po dvou,kouscích masa.Zamrazím a pak vyndavám jednotlivé porce do lednice rozmrznout,ale přijde mi to děsně neekologické a neekonomické s těmi pytlíky-nemáte někdo lepší způsob?
A to mám jednu kočičku!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 12. 2009 16:16:13
Odpovědět s citátem

A co to maso dávat do plastových krabiček s víkem? Jsou různé velikosti, i malinké a jsou určeny (nejen) do mrazáku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 12. 2009 16:34:39
Odpovědět s citátem

No jo,ale to bych potřebovala tak padesát krabiček velikosti 5x5 cm:)Prostě na každou porci mám teďkon jeden pytlíček.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 12. 2009 18:19:43
Odpovědět s citátem

Já to dělám dvěma způsoby.
Buď dám nakrájené jednotlivé porce do mrazáku na menší plech nebo kartonovou desku s alobalem, aby zmrzly jednotlivě a pak je dám do jednoho velkého pytle nebo krabičky. Jednotlivé kousky pak k sobě nepřimrznou, protože už jsou zmrzlé.
Nebo dám jednu porci do sáčku, trochu ho zamotám, aby byla porce oddělena a pak dám do zbylého místa další porci. Vejdou se mi tak do pytlíku cca tři porce. Můžete jednotlivé porce oddělovat gumičkou nebo provázkem, kterým sáček převážete, ale to je zbytečně pracné.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fundog



Založen: 07.01.2008
Příspěvky: 274

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 12. 2009 18:31:53
Odpovědět s citátem

Nebo se používá ten výlisek od bonboniéry. Když to zmrzne, jednotlivé bonbony Very Happy se nahážou do pytlíku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 12. 2009 10:50:27
Odpovědět s citátem

já schovávám malé plastové krabičky od aspikových misek, malých salátů a tak, prostě cokoli plastového malého s víčkem. Nemám jich padesát, ale asi dvacet pět. Kupuju kilo hovězího mletého masa a do každé krabičky dám 2-3 polévkové lžíce.
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
mistle



Založen: 03.03.2009
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 12. 2009 15:47:04
Odpovědět s citátem

A co třeba forma na led s nějakými většími kostkami? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Jak úsporně nabalíčkovat maso?
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 12. 2009 19:47:45
Odpovědět s citátem

Když jsem zkoušela dávat mletý hovězí, tak to jsem dala do sáčku, udělala z toho placku, nacpala to až do rohů, a tupou stranou nože to maso jakoby rozkostkovala a když to zmrzlo, tak jsem to rozlámala a z pytlíku vysypala do misky a vyndavala jen kostky.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 12. 2009 22:01:47
Odpovědět s citátem

Teďka jsme spotřebovali dvě kolekce,jsou tam velké otvory na ty bonbony,tak to asi užiju na to maso;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 12. 2009 12:06:06
Odpovědět s citátem

Nebo to zkuste dát do formiček na muffiny. Předtím jednotlivé formičky vystelte potravinářskou folií, aby se to dalo dobře vyndat. Po vyndání se dobře skladují. Dají se do komínku je nezaberou moc místa.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 12. 2009 13:49:12
Odpovědět s citátem

Teď mně napadlo- když vypnou proud a my nebudeme doma(např. to vypnou ráno v osm a spustí až ve dvě odpoledne)=maso rozmrzne v mrazáku-slepí se mi dohromady.
Zdá se mi docela dobré dát to do těch bonboniér a nechat to tam celou dobu,nedávat do společného pytle,a vyndavat po jednom do lednice na rozmražení.Jinak díky za všechny tipy;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 12. 2009 18:38:31
Odpovědět s citátem

Aélinnel napsal:
Teď mně napadlo- když vypnou proud a my nebudeme doma(např. to vypnou ráno v osm a spustí až ve dvě odpoledne)=maso rozmrzne v mrazáku-slepí se mi dohromady.
Zdá se mi docela dobré dát to do těch bonboniér a nechat to tam celou dobu,nedávat do společného pytle,a vyndavat po jednom do lednice na rozmražení.Jinak díky za všechny tipy;)


Osobně to dělám tak, jak píše Betty, nakrájené kousky pokladu na plech, nechám zrznout v mražáku a pak sesypu do igelitky, kde už k sobě nepřimrznou.

Vám se stává, že je 6 hodin výpadek proudu? Kde bydlíte? To snad není normální. Ale i tak, za šest hodin mrazák nerozmrzne, když se neotevírá. To by měl díky izolaci a promraženému vnitřku bez problémů přestát..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2009 8:56:59
Odpovědět s citátem

Ono navíc když by to vypnutí proudu bylo až tak dlouhé, že maso rozmrzne a slepí se dohromady, tak už je stejně zralý buď na rychlý hození do guláše, nebo na vyhození. Znovu zmrazit se už nedá.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adinah



Založen: 05.12.2008
Příspěvky: 42

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2009 17:05:44
Odpovědět s citátem

naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 12. 2009 18:31:09
Odpovědět s citátem

adinah napsal:
naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-)


No, představila jsem si, jak ty naše obvyklé dvě tři kila porcuji do kelímků a musela jsem se zasmát:-) Hlavně kde bych ty kelímky vzala Smile Beru maso v Globusu, občas mají akci, že je to jejich pěkné hovězí trochu levnější, to pak beru do zásoby větší množství. Nevím, jestli bych dokázala nasbírat vždycky dost kelímků.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 12. 2009 8:47:32
Odpovědět s citátem

Maso z Globusu?Jak je na tom s tou kližkou?Mě naštve,že koupím dvě kila zadního hovězího,klidně i mladého a pak půl kila okrájím ten bílý ,,hnus".Kupuji v masně v Příbrami,ale do Phy jezdím,je lepší to fakt koupit v Globusu?Není to křehčený?To by mi kočina nesežrala.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 12. 2009 10:25:50
Odpovědět s citátem

Aélinnel napsal:
Maso z Globusu?Jak je na tom s tou kližkou?Mě naštve,že koupím dvě kila zadního hovězího,klidně i mladého a pak půl kila okrájím ten bílý ,,hnus".Kupuji v masně v Příbrami,ale do Phy jezdím,je lepší to fakt koupit v Globusu?Není to křehčený?To by mi kočina nesežrala.


Globus takové zvěrstvo jako křehčené maso snad vůbec nevede, nikdy jsem to tam nepotkala. Po pravdě, u hovězího jsem to neviděla ani nikde jinde, jen u krůtího. Maso je v Globusu krásně čištěné /to jsem se docela nachytala v Bille, když jsem koupila velké balení masa, protože bylo levnější, ale šikovně byly vespodu schované ošklivosti/, neustále čerstvé. Teda mluvím za Globus Brno, teoreticky může být někde jinde odlišná situace.
Hodně beru tzv. pečeni z krku, ta bývá v akci za 109, vždycky se dá vybrat pěkný rovný kus bez nějakých frcků. Kližka je taky normálně za 129 a v akci za 109, tu ale beru leda nám na guláš, aby si kocour neničil zuby Very Happy Někdy vezmu i kýtu, normálně za 169, ale občas akční cena 149. Jojo, kocour baští dražší maso, než my Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
yaniska



Založen: 29.12.2009
Příspěvky: 4

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 12. 2009 19:56:04
Odpovědět s citátem

Já balím maso do potravinářské fólie, je to skladné, rychlé a spotřeba není taková jako u sáčků. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Catca



Založen: 13.02.2009
Příspěvky: 24
Bydliště: Bratislava

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 1. 2010 14:48:41
Odpovědět s citátem

Já jsem koupila celkem pevné sáčky uzvíratelné na zips v Ikei. Je to velké balení, větší jsou modré a menší zelené. Naporcuji maso a nastrkám do ležícího sáčku, mezi jednotlivými porcemi nechám místo, potom vytlačím vzduch a uzavřu. Na plocho strčím do mrazáku. Jednotlivé porce zůstanou oddělené a sáček se dá použít několikrát. Když je úplně prázdný, dobře ho vymyju horkou vodou, vysuším a použiju znovu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Holistr



Založen: 17.10.2009
Příspěvky: 36
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 1. 2010 23:54:47
Odpovědět s citátem

adinah napsal:
naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-)


Všichni tady mluvíte o jedné porci, ale já si nedokážu představit kolik je to gramů:-( Může mi to někdo upřesnit, co myslíte tou jednou porcí?

Jinak děkuji za dobré rady:-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 1. 2010 0:07:31
Odpovědět s citátem

Já nevím,cca velikost jedné myši,když už jsem u těch koček.
Na gramy to fakt nevážím;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 1. 2010 14:44:05
Odpovědět s citátem

Všichni tady mluvíte o jedné porci, ale já si nedokážu představit kolik je to gramů:-( Může mi to někdo upřesnit, co myslíte tou jednou porcí?

Jinak děkuji za dobré rady:-)



Tak já bych jednu porci masa,kterého mimochodem snědí více než cokoliv jiného,odhadla tak na 50-70g.Pokud jsem udělala porce větší nesnědli je najednou,ale do půl hodinky si to přišli dorazit Very Happy


BBMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alča



Založen: 02.08.2006
Příspěvky: 56
Bydliště: Pardubice

Předmět: balíčky
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 1. 2010 15:47:40
Odpovědět s citátem

Já to dělám tak, že si udělám porce( maso nakrájím), ty zabalím jednotlivě
do alobalu a dám to do igelitového pytlíku a dám do mrazáku. V tom pytlíku mám třeba 30 malinkých balíčků a ty pak vždycky vyndám. Fakt se mi to osvědčilo. I rychleji maso rozmrzne, než kdyby bylo v celku.
_________________
Alča, Barča, Dorka a Rozárka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: Re: balíčky
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 1. 2010 16:01:39
Odpovědět s citátem

Alča napsal:
Já to dělám tak, že si udělám porce( maso nakrájím), ty zabalím jednotlivě
do alobalu a dám to do igelitového pytlíku a dám do mrazáku. V tom pytlíku mám třeba 30 malinkých balíčků a ty pak vždycky vyndám. Fakt se mi to osvědčilo. I rychleji maso rozmrzne, než kdyby bylo v celku.




Je fakt,že původně tady šlo o to,že dávat každou porci zvlášť je docela spotřeba sáčků.Já to dělám tak,že dávám do sáčku jednorázovou porci pro tři kočky,po vyndání z mrazáku maso ze sáčku vyndám a sáček použíju na stelivo z wc.Sáčky mi nepříjdou taková velká položka,nikdy mne nenapado to počítat Smile



BBMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 1. 2010 17:40:31
Odpovědět s citátem

Což o to položka,na peníze to nepřepočívám,ale je to dost neekologický.
Až budu mít vícero koček,zase se to využije-budou větší porce,ale s jednou kočinou..to s využíváním na stelivo je dobrý nápad,ale já to v těch sáčcích nechám rozmrzáívat a to jsou pak celé od krve(masa).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 1. 2010 0:46:27
Odpovědět s citátem

Aélinnel napsal:
Což o to položka,na peníze to nepřepočívám,ale je to dost neekologický.
Až budu mít vícero koček,zase se to využije-budou větší porce,ale s jednou kočinou..to s využíváním na stelivo je dobrý nápad,ale já to v těch sáčcích nechám rozmrzáívat a to jsou pak celé od krve(masa).



No neekologický,víc než mnou vyhozené igelitové sáčky,kterých není tolik,mi vadí to,že v prodejnách mi vše zabalí do igelitu,toho je rozhodně víc než ten,který spotřebuji já Smile Nic nenaděláme Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top