<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Jak úsporně nabalíčkovat maso? Přitlapkováno: 22. 12. 2009 16:00:47 |
|
|
Zdravím,
chci se poradit-jak balíčkujete masokočičákům?Já totiž každé tři týdny spotřebuji jeden balíček igelitových sáčků a do každého dám po jednom,když se mi vejde tak po dvou,kouscích masa.Zamrazím a pak vyndavám jednotlivé porce do lednice rozmrznout,ale přijde mi to děsně neekologické a neekonomické s těmi pytlíky-nemáte někdo lepší způsob?
A to mám jednu kočičku! |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
Založen: 08.03.2008 Příspěvky: 479
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 12. 2009 16:16:13 |
|
|
A co to maso dávat do plastových krabiček s víkem? Jsou různé velikosti, i malinké a jsou určeny (nejen) do mrazáku. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 12. 2009 16:34:39 |
|
|
No jo,ale to bych potřebovala tak padesát krabiček velikosti 5x5 cm:)Prostě na každou porci mám teďkon jeden pytlíček. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
Založen: 13.03.2008 Příspěvky: 446 Bydliště: Chouzavá
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 12. 2009 18:19:43 |
|
|
Já to dělám dvěma způsoby.
Buď dám nakrájené jednotlivé porce do mrazáku na menší plech nebo kartonovou desku s alobalem, aby zmrzly jednotlivě a pak je dám do jednoho velkého pytle nebo krabičky. Jednotlivé kousky pak k sobě nepřimrznou, protože už jsou zmrzlé.
Nebo dám jednu porci do sáčku, trochu ho zamotám, aby byla porce oddělena a pak dám do zbylého místa další porci. Vejdou se mi tak do pytlíku cca tři porce. Můžete jednotlivé porce oddělovat gumičkou nebo provázkem, kterým sáček převážete, ale to je zbytečně pracné. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
fundog
Založen: 07.01.2008 Příspěvky: 274
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 12. 2009 18:31:53 |
|
|
Nebo se používá ten výlisek od bonboniéry. Když to zmrzne, jednotlivé bonbony se nahážou do pytlíku. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
Založen: 12.06.2007 Příspěvky: 289 Bydliště: Myšlín
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 12. 2009 10:50:27 |
|
|
já schovávám malé plastové krabičky od aspikových misek, malých salátů a tak, prostě cokoli plastového malého s víčkem. Nemám jich padesát, ale asi dvacet pět. Kupuju kilo hovězího mletého masa a do každé krabičky dám 2-3 polévkové lžíce. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
mistle
Založen: 03.03.2009 Příspěvky: 109 Bydliště: Praha
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 12. 2009 15:47:04 |
|
|
A co třeba forma na led s nějakými většími kostkami? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
Založen: 08.11.2004 Příspěvky: 2716 Bydliště: Praha
|
Předmět: Re: Jak úsporně nabalíčkovat maso? Přitlapkováno: 23. 12. 2009 19:47:45 |
|
|
Když jsem zkoušela dávat mletý hovězí, tak to jsem dala do sáčku, udělala z toho placku, nacpala to až do rohů, a tupou stranou nože to maso jakoby rozkostkovala a když to zmrzlo, tak jsem to rozlámala a z pytlíku vysypala do misky a vyndavala jen kostky. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 12. 2009 22:01:47 |
|
|
Teďka jsme spotřebovali dvě kolekce,jsou tam velké otvory na ty bonbony,tak to asi užiju na to maso;) |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
Založen: 17.12.2008 Příspěvky: 357 Bydliště: Praha
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2009 12:06:06 |
|
|
Nebo to zkuste dát do formiček na muffiny. Předtím jednotlivé formičky vystelte potravinářskou folií, aby se to dalo dobře vyndat. Po vyndání se dobře skladují. Dají se do komínku je nezaberou moc místa. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 12. 2009 13:49:12 |
|
|
Teď mně napadlo- když vypnou proud a my nebudeme doma(např. to vypnou ráno v osm a spustí až ve dvě odpoledne)=maso rozmrzne v mrazáku-slepí se mi dohromady.
Zdá se mi docela dobré dát to do těch bonboniér a nechat to tam celou dobu,nedávat do společného pytle,a vyndavat po jednom do lednice na rozmražení.Jinak díky za všechny tipy;) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
Založen: 26.05.2008 Příspěvky: 460 Bydliště: Brno
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2009 18:38:31 |
|
|
Aélinnel napsal: | Teď mně napadlo- když vypnou proud a my nebudeme doma(např. to vypnou ráno v osm a spustí až ve dvě odpoledne)=maso rozmrzne v mrazáku-slepí se mi dohromady.
Zdá se mi docela dobré dát to do těch bonboniér a nechat to tam celou dobu,nedávat do společného pytle,a vyndavat po jednom do lednice na rozmražení.Jinak díky za všechny tipy;) |
Osobně to dělám tak, jak píše Betty, nakrájené kousky pokladu na plech, nechám zrznout v mražáku a pak sesypu do igelitky, kde už k sobě nepřimrznou.
Vám se stává, že je 6 hodin výpadek proudu? Kde bydlíte? To snad není normální. Ale i tak, za šest hodin mrazák nerozmrzne, když se neotevírá. To by měl díky izolaci a promraženému vnitřku bez problémů přestát.. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
Založen: 08.11.2004 Příspěvky: 2716 Bydliště: Praha
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2009 8:56:59 |
|
|
Ono navíc když by to vypnutí proudu bylo až tak dlouhé, že maso rozmrzne a slepí se dohromady, tak už je stejně zralý buď na rychlý hození do guláše, nebo na vyhození. Znovu zmrazit se už nedá. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
Založen: 05.12.2008 Příspěvky: 42
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2009 17:05:44 |
|
|
naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
Založen: 26.05.2008 Příspěvky: 460 Bydliště: Brno
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2009 18:31:09 |
|
|
adinah napsal: | naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-) |
No, představila jsem si, jak ty naše obvyklé dvě tři kila porcuji do kelímků a musela jsem se zasmát:-) Hlavně kde bych ty kelímky vzala Beru maso v Globusu, občas mají akci, že je to jejich pěkné hovězí trochu levnější, to pak beru do zásoby větší množství. Nevím, jestli bych dokázala nasbírat vždycky dost kelímků. |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2009 8:47:32 |
|
|
Maso z Globusu?Jak je na tom s tou kližkou?Mě naštve,že koupím dvě kila zadního hovězího,klidně i mladého a pak půl kila okrájím ten bílý ,,hnus".Kupuji v masně v Příbrami,ale do Phy jezdím,je lepší to fakt koupit v Globusu?Není to křehčený?To by mi kočina nesežrala. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
Založen: 26.05.2008 Příspěvky: 460 Bydliště: Brno
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2009 10:25:50 |
|
|
Aélinnel napsal: | Maso z Globusu?Jak je na tom s tou kližkou?Mě naštve,že koupím dvě kila zadního hovězího,klidně i mladého a pak půl kila okrájím ten bílý ,,hnus".Kupuji v masně v Příbrami,ale do Phy jezdím,je lepší to fakt koupit v Globusu?Není to křehčený?To by mi kočina nesežrala. |
Globus takové zvěrstvo jako křehčené maso snad vůbec nevede, nikdy jsem to tam nepotkala. Po pravdě, u hovězího jsem to neviděla ani nikde jinde, jen u krůtího. Maso je v Globusu krásně čištěné /to jsem se docela nachytala v Bille, když jsem koupila velké balení masa, protože bylo levnější, ale šikovně byly vespodu schované ošklivosti/, neustále čerstvé. Teda mluvím za Globus Brno, teoreticky může být někde jinde odlišná situace.
Hodně beru tzv. pečeni z krku, ta bývá v akci za 109, vždycky se dá vybrat pěkný rovný kus bez nějakých frcků. Kližka je taky normálně za 129 a v akci za 109, tu ale beru leda nám na guláš, aby si kocour neničil zuby Někdy vezmu i kýtu, normálně za 169, ale občas akční cena 149. Jojo, kocour baští dražší maso, než my |
|
|
Odpovědět
|
|
yaniska
Založen: 29.12.2009 Příspěvky: 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2009 19:56:04 |
|
|
Já balím maso do potravinářské fólie, je to skladné, rychlé a spotřeba není taková jako u sáčků. |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
Založen: 13.02.2009 Příspěvky: 24 Bydliště: Bratislava
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 1. 2010 14:48:41 |
|
|
Já jsem koupila celkem pevné sáčky uzvíratelné na zips v Ikei. Je to velké balení, větší jsou modré a menší zelené. Naporcuji maso a nastrkám do ležícího sáčku, mezi jednotlivými porcemi nechám místo, potom vytlačím vzduch a uzavřu. Na plocho strčím do mrazáku. Jednotlivé porce zůstanou oddělené a sáček se dá použít několikrát. Když je úplně prázdný, dobře ho vymyju horkou vodou, vysuším a použiju znovu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Holistr
Založen: 17.10.2009 Příspěvky: 36 Bydliště: Hradec Králové
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 1. 2010 23:54:47 |
|
|
adinah napsal: | naporcované maso dávám do kelímků od řeckého jogurtu...je nízký a velikost přesně tak na jednu porci...místo víčka používám potravinářskou folii...a pak už stačí jen vyndat, rozmrazit a přímo servírovat:-) |
Všichni tady mluvíte o jedné porci, ale já si nedokážu představit kolik je to gramů:-( Může mi to někdo upřesnit, co myslíte tou jednou porcí?
Jinak děkuji za dobré rady:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 1. 2010 0:07:31 |
|
|
Já nevím,cca velikost jedné myši,když už jsem u těch koček.
Na gramy to fakt nevážím;) |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
Založen: 20.06.2007 Příspěvky: 640
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 1. 2010 14:44:05 |
|
|
Všichni tady mluvíte o jedné porci, ale já si nedokážu představit kolik je to gramů:-( Může mi to někdo upřesnit, co myslíte tou jednou porcí?
Jinak děkuji za dobré rady:-)
Tak já bych jednu porci masa,kterého mimochodem snědí více než cokoliv jiného,odhadla tak na 50-70g.Pokud jsem udělala porce větší nesnědli je najednou,ale do půl hodinky si to přišli dorazit
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Alča
Založen: 02.08.2006 Příspěvky: 56 Bydliště: Pardubice
|
Předmět: balíčky Přitlapkováno: 3. 1. 2010 15:47:40 |
|
|
Já to dělám tak, že si udělám porce( maso nakrájím), ty zabalím jednotlivě
do alobalu a dám to do igelitového pytlíku a dám do mrazáku. V tom pytlíku mám třeba 30 malinkých balíčků a ty pak vždycky vyndám. Fakt se mi to osvědčilo. I rychleji maso rozmrzne, než kdyby bylo v celku. _________________ Alča, Barča, Dorka a Rozárka |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
Založen: 20.06.2007 Příspěvky: 640
|
Předmět: Re: balíčky Přitlapkováno: 3. 1. 2010 16:01:39 |
|
|
Alča napsal: | Já to dělám tak, že si udělám porce( maso nakrájím), ty zabalím jednotlivě
do alobalu a dám to do igelitového pytlíku a dám do mrazáku. V tom pytlíku mám třeba 30 malinkých balíčků a ty pak vždycky vyndám. Fakt se mi to osvědčilo. I rychleji maso rozmrzne, než kdyby bylo v celku. |
Je fakt,že původně tady šlo o to,že dávat každou porci zvlášť je docela spotřeba sáčků.Já to dělám tak,že dávám do sáčku jednorázovou porci pro tři kočky,po vyndání z mrazáku maso ze sáčku vyndám a sáček použíju na stelivo z wc.Sáčky mi nepříjdou taková velká položka,nikdy mne nenapado to počítat
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
Aélinnel
Založen: 30.10.2009 Příspěvky: 358
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 1. 2010 17:40:31 |
|
|
Což o to položka,na peníze to nepřepočívám,ale je to dost neekologický.
Až budu mít vícero koček,zase se to využije-budou větší porce,ale s jednou kočinou..to s využíváním na stelivo je dobrý nápad,ale já to v těch sáčcích nechám rozmrzáívat a to jsou pak celé od krve(masa). |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
Založen: 20.06.2007 Příspěvky: 640
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 1. 2010 0:46:27 |
|
|
Aélinnel napsal: | Což o to položka,na peníze to nepřepočívám,ale je to dost neekologický.
Až budu mít vícero koček,zase se to využije-budou větší porce,ale s jednou kočinou..to s využíváním na stelivo je dobrý nápad,ale já to v těch sáčcích nechám rozmrzáívat a to jsou pak celé od krve(masa). |
No neekologický,víc než mnou vyhozené igelitové sáčky,kterých není tolik,mi vadí to,že v prodejnách mi vše zabalí do igelitu,toho je rozhodně víc než ten,který spotřebuji já Nic nenaděláme |
|
|
Odpovědět
|
|
|