<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 8. 2010 19:22:23 |
|
|
Přesně tak, my krmíme granulkama od Brit Care a musím potvrdit, že náš kocourek je lepší, živější i strs má mnohem lepší než dříve. U hill´s jsme měli problém, že po něm kocourek měl průjmy a tak jsme se zase vrátili k BC a u nich zase zůstaneme. |
|
|
Odpovědět
|
|
Holistr
|
Předmět: Přitlapkováno: 16. 8. 2010 19:10:02 |
|
|
Narazil jsem teď na granule No1. Premium za docela slušnou cenu u nás ve zverimexu - chtěl jsem nějaké lepší krmení pro kočičáka a nic z toho co kupuju tu nemají. Tak jsem dal na radu a koupil jsem 1.5 KG za 140Kč na zkoušku. Vypadá to docela dobře, balení je důvěryhodné a kocourovi chutná.
Má s ním někdo zkušenosti?
Ještě jsme na zkoušku vzali Orijen - to je pro mě taky velká neznámá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Beranka
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 8. 2010 15:00:18 |
|
|
Dobrý den,ráda bych znala váš názor na granule 1st choice. Doporučili mi je ve zverimexu,kocourovi vyjímečně i chutnaj,ale ve složení se moc nevyznám.Tak jestli s nimi má někdo zkušenosti.Děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 8. 2010 10:57:16 |
|
|
No zkuste sem připsat složení na obale. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Beranka
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 8. 2010 13:48:45 |
|
|
Kuře 19%, kuřecí moučka, ječné kroupy, ovesné krupky, drůbeží moučka, sušená vejce,kuřecí tuk, sušené kuřecí maso, lněné semínko, cukrové řepné řízky, rýžové otruby, sušená rajčata, lecitin,lososový olej, chlorid sodný,L-lysin, DL-metionin, mannanoligosacharidy, taurin, glukosaminsulfát, fruktooligosacharidy, chondroitinsulfát, výtažek z Yucca, výtažek z mořských řas, výt.ze zeleného čaje, ananasu a zázvoru.
protein 32%, tuky a oleje 20%, vláknina 3.5%, vlhkost 10%, popeloviny 7%, síran měďnatý 25mg/kg, vápník 1%, fosfor 0.85%, hořčík 0.1%. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 9. 2010 17:54:17 |
|
|
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s granulemi MÍCA SALMON od Brit Care? Normálně našemu kocourkovi dávám granulky od Brit Care pro kastráty nebo pro dospělé , ale tohle neznám... Je to novinka, nebo jsem o tom jen nevěděla. Děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 9. 2010 19:51:24 |
|
|
Míca je úplně nejzákladnější řada Britu, kterou koupíte i v supermarketu, s Brit Care má společného akorát výrobce, dál už nic ... U nás to nechtěly žrát ani venkovní micky _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
libuse
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2010 10:41:33 |
|
|
řada BC vyrábí také granule SANABELLE - koupila jsem je před časem na výstavě v NSR,poté jsem je našla i na internotových prodejnách v ČR
kočičákům chutnají
Krmíte s nimi někdo -Bosch Sanabelle Adult ( a další.....)
kupuji je zde: http://www.mazlici.eu/
LK |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Sanabelle Přitlapkováno: 9. 9. 2010 13:58:48 |
|
|
Sanabelle nemá s Brit Care nic společného. Brit Care je český výrobce, Sanabelle vyrábí německá firmy, která již léta vyrábí Bosch pro psy. Některé kočky ho mají velmi rády, moje ani omylem a hlavně si myslím, že složení neodpovídá poměrně vysoké ceně. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2010 18:17:39 |
|
|
Tak to jsem nevěděla. Nemám kočičáka zrovna dlouho asi 2 roky a tak o těhle věcech moc nevím. Tak to zůstaneme u klasické Brit Care řady pro kastráty a dospěláky vůbec. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 9. 2010 19:55:14 |
|
|
Tobísek napsal: | Tak to jsem nevěděla. Nemám kočičáka zrovna dlouho asi 2 roky a tak o těhle věcech moc nevím. Tak to zůstaneme u klasické Brit Care řady pro kastráty a dospěláky vůbec. |
Myslím, že BC je dobrá volba-odpovídající kvalita za slušnou cenu. Má i L-lysin, vysoký obsah masa a místo obilovin (pšenice...) je rýže, případně kukuřice. Pokud kočkám chutná, neměnila bych. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 9. 2010 18:27:27 |
|
|
Já už taky ne, jen mě zajímalo jak to je. Navíc už jsme za tu krátkou domu vystřídali tolik granulí, že jsem moc šťastná, že našemu Tobimu zachutnaly právě od BC. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 9. 2010 19:08:23 |
|
|
Dobrý den, jen jsem chtěla zjistit jednu věc: mám pocit, že je náš kocourek poněkud "rozežraný"... A chtěla jsem se zeptat, jak dlouho Vám vydrží velký pytel granulek (cca 10kg). (Krmím Brit Care - ale ten by neměl být na váhu rozdílný od ostatních) |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 9. 2010 15:16:53 |
|
|
Tobísek napsal: | Dobrý den, jen jsem chtěla zjistit jednu věc: mám pocit, že je náš kocourek poněkud "rozežraný"... A chtěla jsem se zeptat, jak dlouho Vám vydrží velký pytel granulek (cca 10kg). (Krmím Brit Care - ale ten by neměl být na váhu rozdílný od ostatních) |
Já krmím RoyalCanin Indoor a těch 10kg máme cca na 10 měsíců. Ale není to jediné žrádlo, dostává maso, konzervičky, všelijaké doplňky. Kocour je briťák a má 2,5 roku. A přes šest kilo, ale nevím přesně, teď mi došla baterka ve váze. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 9. 2010 19:49:19 |
|
|
Tak jsem to u nás spočítala na dvoukilovky - ty se lépe poměřují. Tak nám vydrží asi na 3 týdny. Taky dáváme ještě masíčko a občas konzervičku od Brit Care. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 9. 2010 21:06:25 |
|
|
Tobísek napsal: | Tak jsem to u nás spočítala na dvoukilovky - ty se lépe poměřují. Tak nám vydrží asi na 3 týdny. Taky dáváme ještě masíčko a občas konzervičku od Brit Care. |
Dvoukilovka na tři týdny? To je síla, to je cca 9 deka denně. To by Tobísek měl být asi šestikilový kocour a měla by to být základní strava, ničím dalším se necpat. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 10:36:39 |
|
|
Když už jsme u tohoto tématu - jak skladujete načaté balení granulí? Také kupuju 10 kg pytle, protože to samozřejmě vyjde levněji, ale když jsem se o tom zmínila u veterinářky, řekla mi, že otevřené balení musím spotřebovat do svou měsíců. To bych ale musela ještě nějaké ty kočičí strávníky přibrat, odhaduju, že 10 kg spotřebuju za 4-5 měsíců. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 11:06:05 |
|
|
Raika napsal: | Když už jsme u tohoto tématu - jak skladujete načaté balení granulí? |
Já to "překrabicuji" do krabiček od zmrzliny Carte d'Or, těch mám opravdu hodně díky své mlsnosti, samozřejmě dobře zavíčkuji a uložím do temna a chladna spižní skříně. Zvažovala jsem možnost s někým se domluvit a pytel si půlit, abych to neskladovala tak dlouho a zároveň uchovala výhodu nízké ceny, ale nějak jsem to zatím nerealizovala.
Teď jsem se dívala u zoohitu a když se vezmou 10 kg pytle dva, vyjde jeden na 1250, to je pěkná cena |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 15:38:28 |
|
|
Vzhledem k tomu že mi 20 kg granulí vydrží zhruba na měsíc (pro šest koček), možná trochu déle tak mám doma vždy poměrně velkou zásobu. Obvykle jich mám víc načatých pytlů - jednak střídám více značek a taky musím mít k dispozici granule pro dospělé kočky, pro kastráty i pro koťata. Skladuji je v uzavíratelných kbelících od Primalexu, mám i dvě dózy přímo od výrobců krmiv, ale ty jsou moc vysoké. Kbelíky od Primalexu se mi pohodlně vejdou do regálů v šatně a každý pojme cca 10 kg granulí. Do krabičky od zmrzliny bych dala možná jednu denní dávku. Samozřejmě není možné nechat pytel volně tak aby se k němu kočky mohly prokousat. Nenačaté pytle mám uložené v úložném prostoru naší postele, popř. ve skříni nebo v uzamčené šatně. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2010 19:07:31 |
|
|
Alamka napsal: | Dvoukilovka na tři týdny? To je síla, to je cca 9 deka denně. To by Tobísek měl být asi šestikilový kocour a měla by to být základní strava, ničím dalším se necpat. |
No asi jsem zapomněla napsat, že kromě Tobíka mám ještě postarší kočičku naší mamky. Jako partneři se i krmí ze stejné misky. Jinak skladujeme taky v kbelíkách od primalexu - jsou na to nejlepší. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 9. 2010 10:48:07 |
|
|
Raika napsal: | Když už jsme u tohoto tématu - jak skladujete načaté balení granulí? |
Dřív jsem kupovala Hill's 5kg balení a mělo to uzávěr, tak jsem to neřešila (kočka to žrala asi půl roku), teď jsme přešli na Orijen a 7kg pytel žádný uzávěr nemá, tak stále řeším, co s tím. Zatím to mám ve spíži, kde je chladněji a dávám kolíček, ale asi to není ideální řešení. Chtěla jsem koupit nějakou pixlu, ale buď jsou moc velké nebo malé (a drahé). |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 9. 2010 12:11:44 |
|
|
Dřív jsem kupovala Hill's 5kg balení a mělo to uzávěr, tak jsem to neřešila (kočka to žrala asi půl roku), teď jsme přešli na Orijen a 7kg pytel žádný uzávěr nemá, tak stále řeším, co s tím. Zatím to mám ve spíži, kde je chladněji a dávám kolíček, ale asi to není ideální řešení. Chtěla jsem koupit nějakou pixlu, ale buď jsou moc velké nebo malé (a drahé). [/quote]
5Kg na pul roku ... obcas o tom snim ))) tak to vam gratuluju _________________ Benulka, Nikolka a Malá |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 9. 2010 18:30:15 |
|
|
Smeny napsal: |
Dřív jsem kupovala Hill's 5kg balení a mělo to uzávěr, tak jsem to neřešila (kočka to žrala asi půl roku), teď jsme přešli na Orijen a 7kg pytel žádný uzávěr nemá, tak stále řeším, co s tím. Zatím to mám ve spíži, kde je chladněji a dávám kolíček, ale asi to není ideální řešení. Chtěla jsem koupit nějakou pixlu, ale buď jsou moc velké nebo malé (a drahé). |
No kolíček jsme taky praktikovali, ale opravdu to není moc vhodné. Granule potom stejně byly takové divné - vyšumělé. Takže jsme využili kýble po promalexu - a to je pak skladování hračka. Granule vydrží čerstvé a kocourek je pak zbaští raz dva. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 9. 2010 20:23:51 |
|
|
No já bych měla tip. Zeptejte se v nějaké cukrárně, kde mají i výrobnu zákusků, jestli nemají kýble s víkem třeba po polevách, marmeládách atp. Jsou desetilitrové s pevným, dobře těsnícím víkem. U nás v cukrárně je prodávají asi za 10-20 Kč, jsou skvělé na skladování krmiva i steliva, které je v papírových pytlích, pokud je ho větší množství. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 9. 2010 5:01:04 |
|
|
To je dobrý tip. Také se dají v dobře těsnících kbelících koupit např. prášky na praní apod. |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 9. 2010 19:47:30 |
|
|
Frantiska napsal: | 5Kg na pul roku ... obcas o tom snim ))) tak to vam gratuluju |
Tak jestli máte víc jak jednoho strávníka... My máme rozmazleného jedináčka, co má ke granulím i mokré. Ale jsem zvědavá, teď se dost rozežrala, přibrala a musím ji hlídat
Tobísek napsal: | No kolíček jsme taky praktikovali, ale opravdu to není moc vhodné. Granule potom stejně byly takové divné - vyšumělé. Takže jsme využili kýble po promalexu - a to je pak skladování hračka. Granule vydrží čerstvé a kocourek je pak zbaští raz dva. |
Zkusím zjistit u našich, jestli nemají kbelíky od primalexu, taťka schovává kde co... Nebo i do té cukrárny to zkusím, jak radí tatiana |
|
|
Odpovědět
|
|
tomm
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2010 17:31:04 |
|
|
Smeny napsal: | Raika napsal: | Když už jsme u tohoto tématu - jak skladujete načaté balení granulí? |
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak proběhl přechod z Hills na Orijen? A je Orijen opradu tak kvalitní jak píšou na webu? Děkuji za odpověď. |
|
|
Odpovědět
|
|
Tobísek
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 10. 2010 18:28:19 |
|
|
citace: |
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak proběhl přechod z Hills na Orijen? A je Orijen opradu tak kvalitní jak píšou na webu? Děkuji za odpověď. |
No my jsme vyzkoušeli vícero granulí, takže o přechodech z jednotlivých granulí na jiné vám můžu povídat dlouho.
Ale vemu to zkrátka. Nejhorší přechod byl právě z daného Hillsu na Orijen. Když byly kočandy na Hillsu, takj to ještě šlo - zažívání celkem ok, srst taky. Když jsme zkusili Orijen, začly průjmy a tím pádem i jiné problémy. Veterinář doporučil hypoalergenní krmiva. A tak jsme zkusili Brit Care - přechod na ně byl v pohodě a kočičák má trávení v nejlepším pořádku - takže spokojenost. Proto bych ze své zkušenosti doporučila přejít z Hillsu (pokud musíte) na Brit Care. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 10. 2010 7:47:10 |
|
|
Tobísek napsal: | citace: |
No my jsme vyzkoušeli vícero granulí, takže o přechodech z jednotlivých granulí na jiné vám můžu povídat dlouho.
Ale vemu to zkrátka. Nejhorší přechod byl právě z daného Hillsu na Orijen. Když byly kočandy na Hillsu, takj to ještě šlo - zažívání celkem ok, srst taky. Když jsme zkusili Orijen, začly průjmy a tím pádem i jiné problémy. Veterinář doporučil hypoalergenní krmiva. A tak jsme zkusili Brit Care - přechod na ně byl v pohodě a kočičák má trávení v nejlepším pořádku - takže spokojenost. Proto bych ze své zkušenosti doporučila přejít z Hillsu (pokud musíte) na Brit Care. |
Souhlas, Brit care je superprémiovka za slušnou cenu. Kočky ji dobře přijímají a bez problémů. Za super cenu je tady:
http://www.svetkrmiv.cz/krmivo-pro-kocky/krmivo-pro-kocky-suche:brit/
S tímhle eshopem mám dobré zkušenosti-doporučuji. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
|