<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Bertík
|
Předmět: Spaní v kočkolitu Přitlapkováno: 22. 11. 2011 21:07:57 |
|
|
Dobrý večer. Prosím o radu, co může znamenat spaní v kočkolitu. Máme dvouapůlletého kocourka a v létě k němu přibyl nalezenec - kotě. Oba jsou napůl venkovní a napůl domácí - jak chtějí. Od té doby, co přibyl Kvik, tak je Bertík takový nervozní, chvíli spolu spí, oblizují se, za chvíli se perou až chlupy lítají. A taky Bertík, když chce doma spát, tak si vybírá místa, kam dřív vůbec nechodil - spí na skříni (dřív to nedělal), v kuchyňské lince, v koupelně na radiátoru a teď nově střídá radiátor a kočkolit. Je pravda, že mají nové stelivo, ale jako to předchozí něco na způsob zverlitu. Většinou záchůdek nepoužívají - chodí ven, jen výjimečně si dojdou doma, takže tohle stelivo je téměř nepoužité - zatím v něm byl jeden bobek. Ale už čtvrtý den Bertík spí v kočkolitu. Může to mít nějaký význam? Napadlo mě, že se v tom chladí nebo že chce, aby byl záchůdek cítit po něm (oboje asi blbosti), nebo že to je prostě protest. Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky za reakce. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
Balisek
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 11. 2011 11:18:16 |
|
|
Odpověď je jednoduchá - kocour se zkrátka zatím necítí v přítomnosti nového parťáka dobře a tak hledá úkryty. Krytá toaleta, kde je chráněn ze 3 stran a stačí hlídat jen vstup, je dobrým útočištěm.
Mě totéž dělal nový kocour, kterého jsem nedávno adoptovala ve věku 2 let. Přijetí od starousedlíků se rozhodně nedalo nazvat jako vřelé a jednou z oblíbených skrýší před nimi byla právě toaleta.
Pomohlo, když jsem na den sundala ze záchodu kryt - najednou to už nebylo tak zajímavé místo. Dnes je u nás kocour 14 dnů a přestože zatím velké přátelství nevládne, jistá tolerance ano a skrývat se na WC už není potřeba:-)
Nechte kocourům čas, aby si k sobě našli cestu. A nebojte, časem se většina interpersonálních kočičích vztahů utřese:-) |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 11. 2011 12:07:28 |
|
|
Naše holky také občas lezou do záchodku jen tak. Lebedí si na stelivu aniž by měly potřebu. Je to prostě super skrýš Největší legrace pro ně je, že je hledám a nemůžu najít a nebo že mohou vybafnout na další kočku, která jde okolo Kocourek má záchod jako útočiště, cítí se tam bezpečně. Já bych ho nechala být, však on až se otrká, vyleze a vrátí se ke svým dřívějším zvykům. Nemyslím si, že by mu to mohlo nějak uškodit. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Bertík
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 11. 2011 22:02:18 |
|
|
U nás je situace jiná tím, že nový kocour je u nás už přes čtyři měsíce. A taky nemám krytý záchůdek, jen bedýnku. Tak nevím. _________________ Hanka a Bertík |
|
|
Odpovědět
|
|
|