<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
luczinka
|
Předmět: Colostrum a Aloe vera Přitlapkováno: 4. 1. 2012 21:14:40 |
|
|
Dobrý den,
zajímaly by mě Vaše veškeré zkušenosti s podáváním colostra a aloe vera kočkám případně jiným zvířatům. Zkušenosti s podáváním koťatům, kojícím kočkám, po úrazu, při nemoci a podobně. Zajímají mě konkrétní případy a zkušenosti. Ráda bych tyto informace nějakým způsobem seskupila a pomohla takto i jiným chovatelům a zároveň získala informace pro sebe a své kočičky. _________________ www.kocky-psi.cz, www.bytova-dekorace.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Colostrum a Aloe vera Přitlapkováno: 4. 1. 2012 21:59:14 |
|
|
luczinka napsal: | Dobrý den,
zajímaly by mě Vaše veškeré zkušenosti s podáváním colostra a aloe vera kočkám případně jiným zvířatům. Zkušenosti s podáváním koťatům, kojícím kočkám, po úrazu, při nemoci a podobně. Zajímají mě konkrétní případy a zkušenosti. Ráda bych tyto informace nějakým způsobem seskupila a pomohla takto i jiným chovatelům a zároveň získala informace pro sebe a své kočičky. |
Já má vlastní zkušenost s přípravkem aloe vera.V květnu jsem našla odrostlejší kotě,zraněné vychrtlé s ošklivou,řídkou srstí.Vetka léčila podáváním ATB,cortikoidů,opět ATB.Pokud kočka dostávala léky jevila se v pořádku ale problémy s kašlem se pořád vracely,po prvním očkování byla špatná, opět ATB.Tak jsem se rozhodla,už žádnou chemii,nenechala jsem přeočkovat,koupila od firmyLR přípravek Sivera-93% aloe zbytek kopřivový výtažek.Denně jsem podávala dávku-1ml na kilo váhy.Po nějaké době(asi tři týdny),se úplně změnila,kašel přestal,narostla a zhoustla jí srst,má jí krásně lesklou,oči má čisté,zářivé.Je to úpně jiná,nádherná hravá živá kočička!Na zkoušku jsem v podávání aloe udělala přestávku,nepodávám od začátku prosince,kočka je v pořádku bez nějakých příznaků recidivy.Ale mám v plánu tuto přestávku do konce ledna a pak opět nějakou dobu přípravek zase dávat.
BBLMM |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Re: Colostrum a Aloe vera Přitlapkováno: 5. 1. 2012 15:40:00 |
|
|
beta.1 napsal: | luczinka napsal: | Dobrý den,
zajímaly by mě Vaše veškeré zkušenosti s podáváním colostra a aloe vera kočkám případně jiným zvířatům. Zkušenosti s podáváním koťatům, kojícím kočkám, po úrazu, při nemoci a podobně. Zajímají mě konkrétní případy a zkušenosti. Ráda bych tyto informace nějakým způsobem seskupila a pomohla takto i jiným chovatelům a zároveň získala informace pro sebe a své kočičky. |
Já má vlastní zkušenost s přípravkem aloe vera.V květnu jsem našla odrostlejší kotě,zraněné vychrtlé s ošklivou,řídkou srstí.Vetka léčila podáváním ATB,cortikoidů,opět ATB.Pokud kočka dostávala léky jevila se v pořádku ale problémy s kašlem se pořád vracely,po prvním očkování byla špatná, opět ATB.Tak jsem se rozhodla,už žádnou chemii,nenechala jsem přeočkovat,koupila od firmyLR přípravek Sivera-93% aloe zbytek kopřivový výtažek.Denně jsem podávala dávku-1ml na kilo váhy.Po nějaké době(asi tři týdny),se úplně změnila,kašel přestal,narostla a zhoustla jí srst,má jí krásně lesklou,oči má čisté,zářivé.Je to úpně jiná,nádherná hravá živá kočička!Na zkoušku jsem v podávání aloe udělala přestávku,nepodávám od začátku prosince,kočka je v pořádku bez nějakých příznaků recidivy.Ale mám v plánu tuto přestávku do konce ledna a pak opět nějakou dobu přípravek zase dávat.
BBLMM |
Na Betky doporučení jsem tento týden aloe vera také objednala pro svého kocoura, který je alergik...zatím čekám, až mi to pošta doručí...chci se jen zeptat jakým způsobem jste to kočce dávala? jestli je to pro ně "žratelný" nebo se to musí do něčeho přimíchávat? atp. díky bára |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 1. 2012 16:52:54 |
|
|
Já to podávala stříkačkou do tlamičky. Je to tekuté. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
alla
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 1. 2012 14:16:34 |
|
|
Chci to zkusit také, protože jeden můj siamáček je alergický. Jinak jsem slyšela samou chválu. Doporučovala to i paní Dita Kellnerová ze Sevaronu. Tady je návod od paní Dity:
1) dospělé zvíře, kotě nad 1 kg:
0,5 ml kolostra / 1 kg živé váhy / den (dle závažnosti stavu)
Podávat 7 - 14 dní (rozdělit do 2 dávek - ráno, večer) pak přestavka
Aplikace: stříkačkou do tlamičky, do žrádla
2) Kotě:
0,1 ml kolostra / 100 g živé váhy / den po dobu 14 dnů (rozdělit do 2 dávek - ráno, večer)
Aplikace: Nejlepší je aplikace do čerstvě připraveného mléka (Royal Canin BABYCAT MILK, Gimpet nebo jiné) nebo přímo do tlamičky
Kolostrum lze použít:
- podpora imunity (odstav koťat z důvodu jiné krevní skupiny než má matka, císařský řez a ztráta mléka)
- léčba infekcí způsobených viry i bakteriemi (Herpesvirus, kaliciviry, Mycoplasmy, Chlamydophila felis, koronaviry, Pasteurella multocida , Bordetella bronchiseptica, Haemophilus felis, plísně apod) |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 1. 2012 19:36:57 |
|
|
tatiana napsal: | Já to podávala stříkačkou do tlamičky. Je to tekuté. |
tak to aloe vera dneska přišlo...ochutnala jsem to a teda pěknej hnus...dala jsem blíznout merlinkovi a kupodivu mu to jelo....tak snad to nezakřiknu, když řeknu, že s podáváním nebude problém _________________ Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. |
|
|
Odpovědět
|
|
|