vveronikap
|
Předmět: Kocourek spí na svém WC Přitlapkováno: 23. 2. 2014 14:06:13 |
|
|
Dobrý den,máme doma 7měsíčního Briťáčka,s přítelem spolu nevycházej,kocourek na něho syčí,vrčí ale né pořád někdy se nechá od něho pohladit,vezme si od něho pamlsek,granule atd.pak ale jako kdyby mu přeskočilo stáhne se a začne vrčet a syčet,co je nejhorší že se jde schovat na svůj záchod a třeba tam spí,pak docela páchne,záchod čistím denně.Někdy kocoura musím i vykoupat.Koupili jsme mu i boudičku má i škrabadlo.Jak přítel není doma tak kocour tam nejde ale jak nejsem doma já a přítel přijde s práce dá mu pamlsek a kocour se jde schovat do toho záchoda a je tam do té doby než přijdu já a musím ho vyndat.Máme ještě 2letého syna a s ním vychází krásně.děkuji za odpovědi |
|
alzbetakocka
|
Předmět: Re: Kocourek spí na svém WC Přitlapkováno: 28. 6. 2014 22:15:35 |
|
|
vveronikap napsal: | Dobrý den,máme doma 7měsíčního Briťáčka,s přítelem spolu nevycházej,kocourek na něho syčí,vrčí ale né pořád někdy se nechá od něho pohladit,vezme si od něho pamlsek,granule atd.pak ale jako kdyby mu přeskočilo stáhne se a začne vrčet a syčet,co je nejhorší že se jde schovat na svůj záchod a třeba tam spí,pak docela páchne,záchod čistím denně.Někdy kocoura musím i vykoupat.Koupili jsme mu i boudičku má i škrabadlo.Jak přítel není doma tak kocour tam nejde ale jak nejsem doma já a přítel přijde s práce dá mu pamlsek a kocour se jde schovat do toho záchoda a je tam do té doby než přijdu já a musím ho vyndat.Máme ještě 2letého syna a s ním vychází krásně.děkuji za odpovědi |
Dobrý den,
Myslím, že kocour na Vašeho přítele žárlí, pokuste se mu oba věnovat více času, a často ho odměňujte pamlsky. Pokud by problém nepřestal, tak by měla pomoci kastrace. |
|
Česká kočka
|
Předmět: Re: Kocourek spí na svém WC Přitlapkováno: 22. 7. 2014 20:01:44 |
|
|
vveronikap napsal: | Dobrý den,máme doma 7měsíčního Briťáčka,s přítelem spolu nevycházej,kocourek na něho syčí,vrčí ale né pořád někdy se nechá od něho pohladit,vezme si od něho pamlsek,granule atd.pak ale jako kdyby mu přeskočilo stáhne se a začne vrčet a syčet,co je nejhorší že se jde schovat na svůj záchod a třeba tam spí,pak docela páchne,záchod čistím denně.Někdy kocoura musím i vykoupat.Koupili jsme mu i boudičku má i škrabadlo.Jak přítel není doma tak kocour tam nejde ale jak nejsem doma já a přítel přijde s práce dá mu pamlsek a kocour se jde schovat do toho záchoda a je tam do té doby než přijdu já a musím ho vyndat.Máme ještě 2letého syna a s ním vychází krásně.děkuji za odpovědi |
Dobrý den, zdravím všechny domácí chlapy. Kočky, které se utíkají na svou toaletu tak činí hlavně proto, že to je místo, kde se cítí maximálně bezpečně (z pohledu vlastního pachu, který pocit bezpečí u kočiček zvyšuje). Jde ještě o mimino, ale z nějakého důvodu se mu váš přítel moc nelíbí. Nevím, jak je to u vás, ale muži jsou často hlučnější a víc dupou, než ženy a to kočky někdy děsí. Žil kocour v prvních 3 měsících svého života s pánem podobným tomu vašemu? Pokud ne, je možné, že prostě není na podobné lidi zvyklý. Doporučuji, aby přítel kocourův kontakt nevyhledával, nesahal na něj a nesnažil se ho lákat nebo k něčemu přemlouvat. Je potřeba počkat, až se kocour osmělí a přijde sám. Může to trvat i týdny. Až začne chodit za přítelem sám, ať to přítel zkusí vydržet a ani tehdy na něj nesahá. Kocour by si měl regulovat míru kontaktu sám. Pokud se přijde otřít nebo sednout na klín, super, ale rukou nesahat. Až si sám bude chodit pro pohlazení alespoň 2 týdny, může přítel začít zkoušet pohladit, když kocour sám přijde. Pokud se kocour odtáhne nebo ucukne, přestat hladit. Souhlasím s paní, co psala minulý příspěvek - hrát si a odměňovat! Ale nesahat. V kočičím světě jde všechno pomalu. Ale on si zvykne, jen to bude chvíli trvat, dejte mu čas. Držím pěsti! Kdyby se to nelepšilo, ozvěte se mi přes stránku České kočky, něco vymyslíme. _________________ Petra Žallmannová, www.ceska-kocka.cz |
|