Sporanox por. Sol. na plisen
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Katka.Boskova
|
Předmět: Sporanox por. Sol. na plisen Přitlapkováno: 28. 12. 2017 9:57:52 |
|
|
Dobry den, u nasich kocicek resime plisen. Mazali jsme Imaverolem a Canestem, bohuzel zadna zmena.
Vcera nam vet dal Medivet na koupele a predepsal Sporanox por. sol., pry se jedna o lecivo proti plisnim pro lidi, ale ze je tam stejna ucinna latka itraconazol jako je ve veterinarnim lecivu Itrafungol. Jenze muze mit vedlejsi ucinky na jatra.
Mate nekdo zkusenosti s timto pripravkem pro lidi podavany kockam, vlastne ctyr mesicnim kotatum?
Procitala jsem temata tady na foru a vetsina doporucuje sirne koupele a desinfekci teatree olejem (ano, plisen jsme chytli i my), coz hodlam kombinovat s Medivetem. Ale rada bych znala nazor nekoho, kdo by mel zkusenost se Sporanoxem misto Itrafungolu. Preci jen lek neni nejlevnejsi a ja bych si opravdu vycitala, kdybycj kocickam spis ublizila nez pomohla.
Moc diky |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2017 21:41:57 |
|
|
Dobrý den, nemám s tímto osobní zkušenosti, řešil jsem plíseň asi předtím, než byl Itrafungol vůbec dostupný.
Našel jsem teď na stránkách MetropoleVet popsáné dávkování a podávání Itrafungolu pro kočky - https://www.metropolevet.cz/produkt/tablety-a-leciva/itrafungol/ Píše se tam také, že "V ojedinělých případech se může objevit přechodný vzestup jaterních enzymů." - na první pohled se zdá, že možný vliv na játra je tedy i tady, může to být účinnou látkou, ať je v jakémkoliv léku (Itrafungol nebo Sporanox).
Při dalším hledání se zdá, že Sporanox se u koček používá (už v roce 2003 byl na netu doporučován), nic varovného jsem nenašel. Asi je to jako s čímkoliv jiným, při nežádoucích účincích nechat zkontrolovat veterinářem.
Držím palce, boj s plísní není nic snadného, ale dá se to _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
|