<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
MichaelaK
|
Předmět: začíná dospívat? Přitlapkováno: 23. 11. 2006 9:04:59 |
|
|
Přeju hezký den všem!
Často si pročítám Vaše rady tady na fóru, hodně jsem se poučila:) Ale teď si nevím moc rady...
Mám pětiměsíčního kocourka, doteď byl strašně hodný, vůbec nezlobil, takové zaltíčko. Ale za poslední týden se jeho chování dost změnilo... Řádí doma jak černá ruka, snaží se dostat tam kam nesmí a cupuje všechno, co mu stojí v cestě
Taky se v jeho záchůdku za posl. týden kromě velkých hrudek a stolice objevují takové maličké loužičky a záchůdek začíná i při pravidelném čištění tak nějak "kocourovsky" smrdět A tak si říkám, jestli mi ten můj rošťák nějak brzy nedospěl a nezačal značkovat.. ale nevím, je to můj první kocourek, takže se bojím, abych to vůbec poznala...
Co myslíte? Poradí mi někdo, co za jeho chováním je?
Děkuju mockrát, že jste mi věnovali čas a těším se na odpovědi, určitě mi Vaše rady pomůžou ho pochopit |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: začíná dospívat? Přitlapkováno: 23. 11. 2006 13:53:07 |
|
|
No 100% značkování byste bezpochyby poznala ... je to tak neuvěřitelnej puch, že se nedá zaměnit. Nám záchůdek taky trochu víc pušil, když Maxíš dospíval, ale nebyl to zápach klasického značkování, spíš víc intenzivní zápach moči.
V půl roce už kocourek určitě začíná dospívat, ale zatím bych se nebála ... i to řádění a divošení souvisí nejspíš s tím, že jde do puberty, už to není to vyjukané kotisko, ale pořádnej puberťák, takže bych se neobávala, jen se na pár měsíců asi obrňte trpělivostí
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Faust
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 11. 2006 9:39:21 |
|
|
Nemám bohužel žádnou radu, ale stejný problém. Faustovi je 7,5 mesice a mam pocit ze si ze me dela srandu. Tam kam nesmi schvalne leze, vsechno schazuje. Kdyz skace na stenu tak dostane. Jenze do par mi jde a skoci tam znovu. Nic nepomaha. nevim co s nim.....? A s tim zapachem, no take mi klasicky neznackuje, ale smrdi mu pouze moc v zachudku, ale stoji to za to. Pristi tyden jdeme na kastraci. Jsem zvedava jestli se zklidni. Nebo ne? A co ten smrad? nebude nebo se pouze zmírní?
Děkuji F |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 11. 2006 11:03:02 |
|
|
Faust napsal: | Nemám bohužel žádnou radu, ale stejný problém. Faustovi je 7,5 mesice a mam pocit ze si ze me dela srandu. Tam kam nesmi schvalne leze, vsechno schazuje. Kdyz skace na stenu tak dostane. Jenze do par mi jde a skoci tam znovu. Nic nepomaha. nevim co s nim.....? A s tim zapachem, no take mi klasicky neznackuje, ale smrdi mu pouze moc v zachudku, ale stoji to za to. Pristi tyden jdeme na kastraci. Jsem zvedava jestli se zklidni. Nebo ne? A co ten smrad? nebude nebo se pouze zmírní?
Děkuji F |
Jsem ráda, že v tom nejsem sama To ten můj čert je na kastraci ještě moc malý, ale nevím, jak mu domluvit Včera jsem zase přišla domů a on opět rozebral zahrazení, které mu má bránit v tom, aby šel do přízemí a čučel na mě v chodbě u vchodových dveří Ne že bych ho chtěla nějak omezovat, ale hrozí mu tam povícero nebezpečí prostě nedokáže pochopit, že MY bydlíme nahoře
Co se týče toho zápachu ze záchodku, tak by mě to taky docela zajímalo, je to fakt puch
Neví někdo, jak kočičáka v pubertě kárat, aby to pochopil? Když zvýším hlas, tak peláší nahoru, moc dobře ví, že se zlobím, ale dělá to pořád.. Vím, že to není pes a nikdy poslouchat nebude, ale přeci se trochu vychovat dá...
Děkuju moc za rady! |
|
|
Odpovědět
|
|
Věra Ľuptáková
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 11. 2006 11:31:01 |
|
|
Jsem ráda, že v tom nejsem sama To ten můj čert je na kastraci ještě moc malý, ale nevím, jak mu domluvit Včera jsem zase přišla domů a on opět rozebral zahrazení, které mu má bránit v tom, aby šel do přízemí a čučel na mě v chodbě u vchodových dveří Ne že bych ho chtěla nějak omezovat, ale hrozí mu tam povícero nebezpečí prostě nedokáže pochopit, že MY bydlíme nahoře
Co se týče toho zápachu ze záchodku, tak by mě to taky docela zajímalo, je to fakt puch
Neví někdo, jak kočičáka v pubertě kárat, aby to pochopil? Když zvýším hlas, tak peláší nahoru, moc dobře ví, že se zlobím, ale dělá to pořád.. Vím, že to není pes a nikdy poslouchat nebude, ale přeci se trochu vychovat dá...
Děkuju moc za rady![/quote]
Doporučila bych vám založit "Klub dospívajících kocouříků" . Mám doma 4 letého kocoura, ale jeho šibalské kousky v době dospívání mám stále v živé paměti. To byl HOROR!!! Napadal nás, neustále se chtěl prát, kousal nás do nohou, číhal u koupelny a útočil na vycházející, kteří byli pro něj nejlépe nahatí (manžel dává k lepšímu, že se ho prá v tu dobu FAKT bál ), drápal podlahu, koberec, zničil nám na zahradě 2 mladé jabloně, útočil i na naše dalmatinky......a pušil a začal značkovat. Je to ale chovný kocour, tak žádná kastrace nebyla, ale prostě to je tak. Je to pubertální věk, který se musí PŘEŽÍT. Mám teď právě v tom věku jarní koťata - vede Oliver, už mi jeho majitelka psala, že si HO líže a smrdíčkuje. No už půjde! A neboj, nezlobí jen kocouři, i kočičky si to mimořádně užívají . No a co pomůže? Nic. Musí to odeznít. A ještě je tam ten aspekt, že čím víc se v tu dobu "maminka" na kocourka rozčiluje, tím větší lumpárny provádí. Jako děti, přesně jako puberťáci. Jen holky se nemalují a kluci nejezdí na skejtu se sluchátky na uších , ale podstata je stejná. takže děvčata, musíte vydržet, vykastrovat, vyčkat a pak se uvidí A pozor na vánoční stromečky!!!! _________________ Věra Ľ. |
|
|
Odpovědět
|
|
MichaelaK
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 11. 2006 21:38:16 |
|
|
Hmm, tak to ten můj puberťák si ho líže taky A když se s ním mazlím, tak ho na mě vystrkuje... Zrovna jsem si všimla, že mu z těch kanálků, co má okolo zadečku začíná něco vytékat hmmm, že by se chystal na značkování? Zřejmě paničce pro radost |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 11. 2006 22:46:17 |
|
|
aspon jedna pozitivna informacia: z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze po kastracii ten zapach velmi rychlo zmizne ako sa vyplavuju hormony, opat sa bude dat zachod cistit bez plynovej masky
u nas uz 2 tyzdne mame zostavu: 1.5 rocny pohodovy kastrovany kocur, 4mesacne hyperaktivne maca, hotovy dablik a 10 mesacny pubertak. Robia doma mensie peklo a pubertak sa snazi mladsieho nakryt... uvidime, kolko to este vydrzime, ale vsetko nasvedcuje tomu, ze ak pubertak neprestane, coskoro bude musiet ist "pod noz" zatial neznackuje, ale ak by nahodou zacal, bude to posledna kvapka (uz sme si so znackovanim svoje zazili...) |
|
|
Odpovědět
|
|
|