<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
stokle
Založen: 20.09.2006 Příspěvky: 4 Bydliště: Zámecký Vrch 1396, Liberec 30
|
Předmět: Kocourek a jeho visící kůže Přitlapkováno: 20. 9. 2006 20:40:04 |
|
|
Dobrý den, prosím o odpověd'.
Mám doma vykastrovaného asi 5 let starého kocourka, a na bříšku u zadních tlapek mu visí kůže. Není hubený. Čím by to mohlo být nebo co by to mohlo být? Kocourek netrpí bolestmi.
Předem děkuji za odpověd' Lenka z Liberce. |
|
|
Odpovědět
|
|
myška Bea Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2006 11:41:17 |
|
|
Naší Macuře také visí u zadních tlapek kůže, ale je spíš "při těle" - váží 5 kg. Také nevím, čím to je. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2006 11:45:29 |
|
|
Myslím, že visící bříško u dobře živených spokojených kočiček, zvlášť pokud nechodí ven, je zcela normální jev |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 9. 2006 12:56:30 |
|
|
Karin napsal: | Myslím, že visící bříško u dobře živených spokojených kočiček, zvlášť pokud nechodí ven, je zcela normální jev |
Některé kočky to mají už od koťátka, jiným se vak na břiše vytvoří, když moc papají.
Podívejte se na velké kočky, takový tygr to má na břiše taky je to prostě normální. Samozřejmě, pokud je kočka obézní, je potřeba s tím něco dělat. |
|
|
Odpovědět
|
|
stokle
|
Předmět: Zdravím:-) Přitlapkováno: 21. 9. 2006 12:57:10 |
|
|
myška Bea napsal: | Naší Macuře také visí u zadních tlapek kůže, ale je spíš "při těle" - váží 5 kg. Také nevím, čím to je. |
Byl váš kocourek na kastraci? Děkuji za odpověd'. Lenka |
|
|
Odpovědět
|
|
stokle
|
Předmět: Velké díky za odpovědi!!!!!!!!!!!!!!! Přitlapkováno: 21. 9. 2006 13:02:47 |
|
|
Děkuji vám všem, kdo jste přihodil pár slov k mému problému
Chtěla bych se ale zeptat, jestli se zde někde mohu zeptat on-line přímo veterináře nebo odborníka. Mám docela obavy o svého kocourka. A kdo by neměl, že ano........
Předem velké díky Lenka. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Velké díky za odpovědi!!!!!!!!!!!!!!! Přitlapkováno: 21. 9. 2006 13:13:54 |
|
|
stokle napsal: | Děkuji vám všem, kdo jste přihodil pár slov k mému problému
Chtěla bych se ale zeptat, jestli se zde někde mohu zeptat on-line přímo veterináře nebo odborníka. Mám docela obavy o svého kocourka. A kdo by neměl, že ano........
Předem velké díky Lenka. |
No přímo veterináři odpovídají např. na webu http://www.veterina-info.cz/script/default.asp a pak tady: http://www.allcats.cz/phorum.php?index,16
Příp. pokud se nejedná o nic vyloženě závažného, tak sem chodí spousta kočkařů, jejichž čičiny měly zdravotních problémů taky dost, takže někdy jsme schopní s určitými drobnějšími věcmi poradit i tady.
April
P.S.: Jinak my máme doma taky dvě vakoveverky _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Adéla
Založen: 07.09.2006 Příspěvky: 277 Bydliště: moravské luhy a háje :)
|
Předmět: Re: Velké díky za odpovědi!!!!!!!!!!!!!!! Přitlapkováno: 21. 9. 2006 13:18:15 |
|
|
Můžete se podívat na fóra, kterázde uvedla April, ale v případě vašich pochyb by stejně bylo nejlepší zajít k veterináři přímo.
Ale vězte, že hodně kočkařů (včetně mě) má doma kočky s vakem na břiše, je to prostě normální. Už jsem takových koček viděla hodně i na výstavách, většinou je to důsledek přílišného blahobytu |
|
|
Odpovědět
|
|
Aťa
|
Předmět: Visící kůže a výstava Přitlapkováno: 23. 11. 2006 10:12:44 |
|
|
Zdravím všechny chovatele a milovníky kočičáků. Jelikož tady již otázka visícího bříška byla zmíněna a mám doma taky 6 měsíčního briťáka s tímto problémem. Říkám mu vakoveverák I když to má již od narození, tak přesto mi chovatelka řekla, že to bude výstavní kocour. Můžete mi prosím někdo poradit, zda se toto bere jako chyba? Pochybuji, že i když zmohutní, tak se srovná. Děkuji za odpověď |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena Anonymní
|
Předmět: Re: Visící kůže a výstava Přitlapkováno: 23. 11. 2006 11:33:29 |
|
|
Aťa napsal: | Zdravím všechny chovatele a milovníky kočičáků. Jelikož tady již otázka visícího bříška byla zmíněna a mám doma taky 6 měsíčního briťáka s tímto problémem. Říkám mu vakoveverák I když to má již od narození, tak přesto mi chovatelka řekla, že to bude výstavní kocour. Můžete mi prosím někdo poradit, zda se toto bere jako chyba? Pochybuji, že i když zmohutní, tak se srovná. Děkuji za odpověď |
Visící kůže mu rozhodně na výstavě vadit nebude. Britky to mají skoro všechny i ty velice úspěšné. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: Kocourek a jeho visící kůže Přitlapkováno: 23. 11. 2006 19:56:29 |
|
|
stokle napsal: | Dobrý den, prosím o odpověd'.
Mám doma vykastrovaného asi 5 let starého kocourka, a na bříšku u zadních tlapek mu visí kůže. Není hubený. Čím by to mohlo být nebo co by to mohlo být? Kocourek netrpí bolestmi.
Mému kocourkovi také visí u zadních tlapek kůže, prý je to způsobeno tím,že je kočka doma a nemá možnost tolik skákat apod a svaly trénovat a proto kůže povoluje, je to asi jako u člověka.
Docela bych tomu i věřila, ale nevím zda je to pravda. Jednou mi to takhle někdo vysvětlil _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
Věra Ľuptáková
|
Předmět: Re: Kocourek a jeho visící kůže Přitlapkováno: 24. 11. 2006 9:51:22 |
|
|
Lucienka napsal: | stokle napsal: | Dobrý den, prosím o odpověd'.
Mému kocourkovi také visí u zadních tlapek kůže, prý je to způsobeno tím,že je kočka doma a nemá možnost tolik skákat apod a svaly trénovat a proto kůže povoluje, je to asi jako u člověka.
Docela bych tomu i věřila, ale nevím zda je to pravda. Jednou mi to takhle někdo vysvětlil |
Nemyslím, že by to bylo tím, že koček málo sportuje. Náš Kocour chodí na tůry, skáče, šplhá, a stejně mu bachor visí Bude to určitě tím, že to tak mají od přírody. Dokonce znám případ, kdy chtěla majitelka kocoura briťáka nechat operovat, protože si myslela, že má kýlu. Několika veterinářům dalo práci jí vysvětlit, že brit prostě nebude mít bříško jako kulturista _________________ Věra Ľ. |
|
|
Odpovědět
|
|
Míla_S
|
Předmět: Re: Kocourek a jeho visící kůže Přitlapkováno: 16. 2. 2007 13:17:40 |
|
|
Milá Lenko,
moje kastrovaná kočička má také velmi vytahané bříško u zadních tlapek. Měla jsem o ní obavy a tak jsem se při očkování zeptala veterináře a ten mi řekl velmi jemně, že má pěkný "tukový polštář" ať se nedivím, že je pěknej macek a doporučil mi dietnější stravu. Tehdy jí bylo také kolem 5ti let, vážila přes 5 kilo...původně jsem se laicky bála, že jí udělali špatně kastraci...ale tukový polštář je logičtější. Nicméně jsem jednou na internetu našla, že to může být i kýla...asi bych se na to veterináře optala, jestli chcete mít klid.
Mějte se fajn.
Míla |
|
|
Odpovědět
|
|
|