<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
mňoukátko
|
Předmět: Kdy a jaká koťata Přitlapkováno: 28. 9. 2006 8:17:44 |
|
|
Milí kočkaři,
jeden kocour je málo a tak bych ráda ke svému chlupatému rošťákovi pořídila ještě 2 koťátka. Chci obyčejná koťátka, ne čistokrevná z chovných stanic, takže počítám s tím, že taková se možná nerodí po celý rok. Nevím ale, kdy je sezóna koťat, jestli bych obyčejná koťata sehnala ještě v teď na podzim nebo mám počkat do příštího jara/léta.
Taky bych ráda, aby koťata dokázala chodit na kočičí WC a mohla bez problémů žít v bytě, což asi ztěžuje možnost vzít si koťata narozená venku a zvyklá žít venku. V tomto ohledu mám dobrou zkušenost s naším kocourem z útulku.
Jenomže do třetice bych si moc přála, aby to byl zrzavobílý kocourek a tříbarevná kočička (nostalgické vzpomínky na první mazlíky) a obávám se, že útulkářky by pro tuhle moji "úchylku" neměly pochopení.
Takže co byste mi poradili? Kde mám taková koťata hledat? Dají se obyčejná koťata sehnat už teď nebo až příští rok? A můžu případně slevit z požadavku, aby uměly chodit na kočičí WC? Nebo je hodně problematické je pak na kočičí WC naučit, např. že by se to naučily od našeho prvního kocoura? _________________ mňoukátko + kocour Pinďa |
|
|
Odpovědět
|
|
Olivka
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 9. 2006 9:26:40 |
|
|
Tady máte tříbarevnou mámu a bílozrzavého synáčka No neberte to, když je to takhle výhodný!!
Máma se synem
Velmi hezky zbarvená dvouletá kočička, Je hodná, mazlivá a čistotná. Ráda by byla jediným mazlíčkem. Hodí se do bytu i do domku se zahrádkou. Je kastrovaná.
3měsíční rezavobílý kocourek by se hodil do klidné domácnosti bez dětí. Dobře baští, je naučený na kočičí WC. Odčervený.
http://www.e-petshop.cz/inzerce/bona.html |
|
|
Odpovědět
|
|
Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 9. 2006 10:31:27 |
|
|
Ten zrzavobílý vypadá úžasně. Ale preferovala bych asi 2 koťátka. Nevím, proč tam píšou, že máma by nejraději byla jediným mazlíčkem - to bychom jí nemohli splnit, budeme mít v bytě tříhlavý kočičinec. A kotě že zase chce do domácnosti bez dětí. A my časem děti také chceme. |
|
|
Odpovědět
|
|
mňoukátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 9. 2006 10:39:19 |
|
|
Zapomněla jsem se přihlásit, předchozí příspěvek byl ode mě. _________________ mňoukátko + kocour Pinďa |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 9. 2006 17:14:47 |
|
|
pozrite si inzerciu na www.kocky-online.cz - maju tam trojfarebnu macicku aj bielocerveneho kocurika, obe su maciatka. obaja su z Prahy.
Naposledy upravil liw dne 28. 9. 2006 18:21:28, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kdy a jaká koťata Přitlapkováno: 28. 9. 2006 17:21:38 |
|
|
www.kocky-online.cz ... tam asi se koukněte v první řadě, protože tam je útulkových kočiček nepřeberné množství.
Myslím, že i taková drobnost, jako je barva, by zase neměla být na překážku, nicméně většinou si člověk něco vysní, a nakonec se zamiluje do úplně jiné kočičky.
Co se týká základních hygienických návyků, tak se vůbec nebojte, protože i kotě narozené venkovní kočičce velmi rychle zjistí, na co je záchůdek a adaptuje se velmi rychle, navíc útulková koťátka jsou na záchůdky už naučená. Navíc myslím, že kdybyste třeba vzali jedno kotě a jednu odrostlejší kočičku, udělá to radosti úplně stejně.
Koťátka se rodí spíš v průběhu teplejších dnů, takže myslím, že v tomhle období je v útulcích ještě poměrně velká "nabídka", takže prolezte stránku, obvolejte jednotlivé útulky a depozita v Praze a okolí, a určitě ty svoje dvě vysněné kočičky najdete.
S radostí do toho (výběru) a půl je hotovo
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
mňoukátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 10. 2006 16:04:49 |
|
|
A nebudou na mě útulkářky koukat divně, že si vybírám podle barvy? Já z tohohle kritéria nemůžu slevit, jinak by se mi líbily z útulku skoro všechny kočky. _________________ mňoukátko + kocour Pinďa |
|
|
Odpovědět
|
|
Meggi Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 10. 2006 16:48:15 |
|
|
mňoukátko napsal: | A nebudou na mě útulkářky koukat divně, že si vybírám podle barvy? Já z tohohle kritéria nemůžu slevit, jinak by se mi líbily z útulku skoro všechny kočky. |
Neboj, nebudou se na tebe dívat divně. Já si také vybírala podle předem daného vzhledu - moureček s bílými tlapkami. Nedat si jasná kritéria, tak bych si musela asi pořídit útulek Pečlivě jsem sledovala na www.kočky-oline.cz nabídku útulků, k tomu ještě pražský útulek atd., Chvíli to trvalo, ale už máme 3 týdny našeho kocourka Čika. Jen jsem měla hrozný problém odvést si pouze jeho, když vidíš tu spoustu krásných kočinek. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: tříbarevná kočička, zrzavobílý kcourek Přitlapkováno: 24. 10. 2006 8:52:47 |
|
|
Chci se zeptat, zda máte ještě stále zájem o tříbarevné a zrzavobílé koťátko? Pokud byste byli ochotní si pro ně přijet do Brna, vím o takových. Můžete mi poslat na sebe kontakt do soukromé zprávy a já vás nasměruji.
Karin |
|
|
Odpovědět
|
|
mňoukátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 10. 2006 10:52:59 |
|
|
Karin: Děkuji za nabídku, už mám v jednom útulku zamluvenou rezavobílou kočičku. Vzhledem k tomu, že ta kočička už není vyloženě kotě (je jí půl roku), beru ji jako náhradu dvou koťat, které jsem chtěla původně.
Všem děkuji za rady. _________________ mňoukátko + kocour Pinďa |
|
|
Odpovědět
|
|
|