<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Satinka
|
Předmět: prešlapovanie... Přitlapkováno: 26. 10. 2006 23:47:06 |
|
|
Ahojte všetci... asi budem mať hlúpu otázočku, ale dosť ma to zaujalo:
Mám doma nového kocúrika a on celý deň pradie... už to mi príde divné... a okrem toho aj prešlapuje nôžkami na mieste a vystrkuje pri tom pazúriky..neviete čo to znamená??
Pri Ree som si myslela, že to robí keď je v najväčšej pohode... ale Silver v pohode nie je lebo Rea je na neho ešte zlá... ale to je iná kapitola...
Ďakujem za akýkoľvek názor
Stanka
Rea a Silver |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: prešlapovanie... Přitlapkováno: 27. 10. 2006 7:39:26 |
|
|
Satinka napsal: | Ahojte všetci... asi budem mať hlúpu otázočku, ale dosť ma to zaujalo:
Mám doma nového kocúrika a on celý deň pradie... už to mi príde divné... a okrem toho aj prešlapuje nôžkami na mieste a vystrkuje pri tom pazúriky..neviete čo to znamená??
Pri Ree som si myslela, že to robí keď je v najväčšej pohode... ale Silver v pohode nie je lebo Rea je na neho ešte zlá... ale to je iná kapitola...
Ďakujem za akýkoľvek názor
Stanka
Rea a Silver |
Já mám doma 14ms kocourka a výše zmiňované dělá taky, ale jen ve chvíli, kdy jdu spát, to mi pak skočí na peřinu a vrní a přešlapuje - nebo když se v noci probudím a on zjistí, že jsem vzhůru, tak to začne dělat taky. Ale v čem je "problém" nebo proč to dělá, to nevím. Dělá to tak celou dobu, co ho mám . _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
Joja
|
Předmět: přešlapování Přitlapkováno: 27. 10. 2006 8:03:34 |
|
|
Naše Val to také dělá. Přešlapuje nejen po nás, ale také na našich osobních věcech. Například na oblíbeném plyšákovi mého syna, na různých kusech našeho oblečení, na peřinách.. Myslím, že přešlapuje tam, kde cítí náš pach
Říká se tomu "mléčný krok". Kočka tím napodobuje koťátko, které saje mlíčko... Dává vám tím najevo maximální pohodu a lásku. _________________ www.felis-silesiana.wz.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Tereza
|
|
|
Odpovědět
|
|
Pomněnka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2006 9:31:07 |
|
|
Zdravím,
ano, kočka si přešlapováním a předením navozuje pocit pohody a uklidnění. Ale pokud je na kocourka Rea nevraživá, uklidňuje se a zbavuje stresu, který nejspíš zažívá o to intenzivněji a často, právě tímto způsobem. To je můj názor. Časem se intenzita tohoto chování může zmírnit, až se sžije s Reou a zvykne si na nové prostředí. |
|
|
Odpovědět
|
|
Satinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2006 13:59:00 |
|
|
Pomněnka napsal: | Zdravím,
ano, kočka si přešlapováním a předením navozuje pocit pohody a uklidnění. Ale pokud je na kocourka Rea nevraživá, uklidňuje se a zbavuje stresu, který nejspíš zažívá o to intenzivněji a často, právě tímto způsobem. To je můj názor. Časem se intenzita tohoto chování může zmírnit, až se sžije s Reou a zvykne si na nové prostředí. |
Dakujem za nazory... |
|
|
Odpovědět
|
|
MaxKatka
Založen: 07.11.2005 Příspěvky: 120 Bydliště: Hodonice okr. Znojmo
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 10. 2006 14:38:58 |
|
|
Damián to taky dělá a ještě u toho "slintá". Tu danou věc si nasaje do tlamičky a žužlá ji jako cecíka u mámy... a tu mu je 16 měsíců...
Katka a Damča(2) |
|
|
Odpovědět
|
|
Dagmar
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 11. 2006 16:38:59 |
|
|
U nás si to naše holky kočičí rozdělily: Suzi přede, jen když se přijde pomazlit. To mě pak obejme packama kolem krku a šlape a šlape mi za ušima a při tom tichounce přede. A taky slintá, takže mám občas ožužlané ucho Vypadá to fakt legračně, jak mě naše Suzi láskou dusí...
To Nancy jsem přešlapovat ještě nikdy neviděla, zato přede pořád a stále. Nedávno jsme byli na očkování a vet ji chtěl vyšetřit srdíčko - slyšel jen silný traktorový motor a nepodařilo se mu Nancy rozptýlit tak, aby přestala Nancy je většinou slyšet na několik metrů a příst přestává jen v hlubokém spánku. |
|
|
Odpovědět
|
|
liw
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 11. 2006 17:34:36 |
|
|
Dagmar napsal: |
To Nancy jsem přešlapovat ještě nikdy neviděla, zato přede pořád a stále. Nedávno jsme byli na očkování a vet ji chtěl vyšetřit srdíčko - slyšel jen silný traktorový motor a nepodařilo se mu Nancy rozptýlit tak, aby přestala Nancy je většinou slyšet na několik metrů a příst přestává jen v hlubokém spánku. |
na toto ma nasa veterinarka zaruceny recept. kedze jej sestricky maju psikov a vodia ich aj do prace, ked sa macicka neda rozptylit inak, otvoria dvere do zadnych priestorov veteriny, kde su operacne saly, sklady a tak a zakricia na niektoreho zo psikov. vacsinou staci, aby sa v chodbicke ukazal a macicky priast prestanu. psici ale nikdy nechodia priamo do ambulancie, ked je tam ine zvieratko. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dagmar
|
Předmět: Přitlapkováno: 2. 11. 2006 10:51:53 |
|
|
liw napsal: |
na toto ma nasa veterinarka zaruceny recept. kedze jej sestricky maju psikov a vodia ich aj do prace, ked sa macicka neda rozptylit inak, otvoria dvere do zadnych priestorov veteriny, kde su operacne saly, sklady a tak a zakricia na niektoreho zo psikov. vacsinou staci, aby sa v chodbicke ukazal a macicky priast prestanu. psici ale nikdy nechodia priamo do ambulancie, ked je tam ine zvieratko. |
Docela dobrej nápad, ale nikoli pro naši Nancy. Ta psi buď úplně ignoruje a přede si své nebo naopak reaguje přeměnou v dikobraza (to má už od dětství, že Jaffo a Hani). To se pak celá naježí, ocásek má tak 3x silnější a bručí tak silně, že i ten nejstatečněší pes to raději vzdá. Párkrát jsme to zažili v čekárně u veta - ještě jsme tam nepotkali pejska, který by před výhružně bručící Nancy neustoupil. My totiž máme doma tygla, heč
Ale jinak je Nancina moc hodná kočička, abyste věděli |
|
|
Odpovědět
|
|
|