<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Majka Anonymní
|
Předmět: Šilhání Přitlapkováno: 25. 11. 2006 18:17:55 |
|
|
Ahoj všem!
Náš rok a půl starý kocourek dnes ráno přišel domů a šilhal. Oči se mu prostě rozjíždě každé na jinou stranu.. Občas sice zaostří, takže to není skoro vidět, ale za chvíli je to tam zase. Jinak mu nic není, před chvílí se najedl, dokonce chce jít ven (ale bojím se ho pustit, když nevím, co mu je). Jenom víc spí, vlastně dnes prospal celý den.
Nevíte někdo, co by to mohlo být? Nemůže se jednat třeba o otřes mozku? On je dost kamikaze, zábava za každou cenu, bez ohledu na následky
Díky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Majka Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 11. 2006 18:20:29 |
|
|
..ještě bych doplnila, že ty oči možná ani nejsou tolik rozjeté, ale leze přes ně taková ta blanka z vnitřního koutku oka, takže to opravdu vypadá, že každým kouká na jinou stranu... |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: Šilhání Přitlapkováno: 25. 11. 2006 21:03:34 |
|
|
Majka napsal: | Ahoj všem!
Náš rok a půl starý kocourek dnes ráno přišel domů a šilhal. Oči se mu prostě rozjíždě každé na jinou stranu.. Občas sice zaostří, takže to není skoro vidět, ale za chvíli je to tam zase. Jinak mu nic není, před chvílí se najedl, dokonce chce jít ven (ale bojím se ho pustit, když nevím, co mu je). Jenom víc spí, vlastně dnes prospal celý den.
Nevíte někdo, co by to mohlo být? Nemůže se jednat třeba o otřes mozku? On je dost kamikaze, zábava za každou cenu, bez ohledu na následky
Díky. |
Ahoj, pokud začal opravdu šilhat náhle až teď, určitě bych zašla k vetovi. Nechci strašit,ale u lidí je náhlé šilhání příznakem spousty onemocnění od poruchy štítné žlázy, přes cukrovku až po neurologická onemocnění. A dejte vědět jak jste dopadli. Janča |
|
|
Odpovědět
|
|
Kicki
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 11. 2006 21:08:20 |
|
|
Jak píše Janča, která ví o očních problémech víc než my všichni dohromady ... asi vás nemine cesta na veterinu, protože ta blanka v očíčku je třetí víčko, které se začne přetahovat přes oko v případě, že je nějaký problém. Může to být fyzické poranění oka, nebo nějaký zánět, případně úplně něco jiného. Držíme palce, ať se to brzy vyřeší! |
|
|
Odpovědět
|
|
Normisek
|
Předmět: Re: Šilhání Přitlapkováno: 11. 1. 2011 3:14:12 |
|
|
Zdravím, po přečtení příspěvku jsem se mírně vyděsila. Mám doma 1,5 letého siamčáka a od narození šilhá. Přijde to na něj hlavně po hře, kdy si lehne, sklidní se a očka mu sjíždí k sobě, takže se jakoby kouká na svůj nos. Nikdy jsme to nijak neřešila, bylo mi to divný ale až teď po přečtení tohoto tématu mám strach, jestli taky nemá nějaký problém. Je jinak zdravý čipera, u vete nebylo nikdy nic zjištěno. Blanku zataženou naštěstí nemá. Nemůže to být prostě jako u lidí lehká šilhavost? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Šilhání Přitlapkováno: 11. 1. 2011 9:55:48 |
|
|
Normisek napsal: | Zdravím, po přečtení příspěvku jsem se mírně vyděsila. Mám doma 1,5 letého siamčáka a od narození šilhá. Přijde to na něj hlavně po hře, kdy si lehne, sklidní se a očka mu sjíždí k sobě, takže se jakoby kouká na svůj nos. Nikdy jsme to nijak neřešila, bylo mi to divný ale až teď po přečtení tohoto tématu mám strach, jestli taky nemá nějaký problém. Je jinak zdravý čipera, u vete nebylo nikdy nic zjištěno. Blanku zataženou naštěstí nemá. Nemůže to být prostě jako u lidí lehká šilhavost? |
Moc čtete . Může úplně normálně šilhat, jestli mu vet nic nezjistil, vypadá zdravě, chová se normálně, přetažené 3. víčko nemá-není co řešit-buďte v klidu . _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Normisek
|
Předmět: Re: Šilhání Přitlapkováno: 11. 1. 2011 16:30:31 |
|
|
tak to je pravda že moc čtu, včera jsem tu na kocouři strávila asi 4 hodiny! A pak jsem sledovala moje dva rošťáky jestli jsou ok.
Tak budu v klidu, jen mám za sebou pár nemocí a úmrtí kočiček tak jsem z toho asi dost přecitlivělá...ale díky za reakci _________________ Shlomo a Ross |
|
|
Odpovědět
|
|
|