<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
dexik
|
Předmět: Kočky 14dní sami doma v bezpečí??? Přitlapkováno: 21. 5. 2007 18:02:19 |
|
|
Prosím poraďte Mám možnost jet na 14dní k moři kvůli zdravotním problémům. Ale máme 2 kočičky: 1,5 roční a 8měsíční kotě. Sice by je chodil kontrolovat můj tatínek 1-2x denně,věnoval by jim potřebnou péči,ale jinak by byly v bytě úplně sami.Tento pobyt by mě velice zdravotně pomohl,ale moc se bojím,že se kočičkám v bytě něco stane. Někde uvíznou,spadnou,zraní se,že se jim něco osudového stane...
O tu starší bych takový strach neměla,už takhle minulý rok naši dovolenou sama přežila. Ale ona je klidná,o ni se nebojím.Ale ten malý postrach všude leze,párkrát nám někde uvízlo.Sice se samo dostalo ven,ale mám z toho hrozný strach Jaké máte zkušenosti vy se zabezpečením bytu tak,aby se kočkám nemohlo vůbec nic stát
A když jsou dvě, snášejí odloučení "v pohodě"
Byla bych vám moc vděčná za vaše postřehy a zkušenosti
DĚKUJU MOC!!! |
|
|
Odpovědět
|
|
janča
|
Předmět: Re: Kočky 14dní sami doma v bezpečí??? Přitlapkováno: 21. 5. 2007 21:06:18 |
|
|
Tak u nás už taky byly kočenky párkrát samy, spíš na týden, ale myslím, že i na 14 dnů.V každém případě mám pocit, že já jsem trpěla steskem mnohem víc než kočky,které byly v pohodě. Ale nejsou to žádní divoši. Pokud za nima bude někdo chodit a občas s nimi zůstane i chvilku dýl na pomazlení a pohrání, tak si myslím, že by to měly zvládnout. A že jsou dvě je určitě výhoda, zabaví se spolu. J. |
|
|
Odpovědět
|
|
dexik
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 5. 2007 11:38:17 |
|
|
Ahoj Jančo Díky moc za odpověď. Taky si trochu myslím,že by zvládli se zabavit,a že by jim nebylo tak smutno,když by je taťka kontroloval. Ale nejvíc se bojím toho, protože ta druhá číča je ještě kotě, je to plašan,pořád zlobí.........Někde štrachá,leze,něco trhá......Že by si v bytě nějak ublížilo. Jestli se dá byt nějak zabezpečit, nebo jestli někdo má zkušenosti s delším opuštěním tak malé kočky..........Jestli v zájmu ochrany kotěte nemáme ještě rok počkat........
Díky moc za odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 5. 2007 11:44:07 |
|
|
To byste čekali jeden rok, pak by se našlo zase něco jinýho další rok a nakonec byste nejezdili nikam
Zabezpečit se to asi úplně nedá, ale prostě pouklízet všechno, co by mohly čičiny shodit nebo rozbít, vytahat všechno z elektriky (krom toho nejnutnějšího, např. lednička), všude, kde by mohl uvíznout - buď přirazit pořádně ke zdi, nebo naopak uvolnit, a nebo velmi důkladně zabednit. Krizové jsou např. ventilačky, kam kočka může spadnout a ve zužujícícm se prostoru udusit, takže tohle eliminovat.
A pak doufat, že když tam bude docházet někdo 2x denně, tak si 1. dá čičičák dobrý pozor, aby někam nezahučel, a za 2. přecejen půl dne v nějaké škvíře vydrží. A 8 měsíců není malá kočka, kotě, ale docela slušný puberťák.
Určitě na dovolenou vyražte a nebojte se, čičiny nejsou malé děti, které nemůžete nechat bez dozoru
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|