<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
chatul
|
Předmět: Pomoooc! mravenčí apokalypsa! Přitlapkováno: 22. 5. 2007 15:54:39 |
|
|
Prosím: zničehonic se u nás vyrojili mravenci... Behem dvou dnů nastala neuvěřitelná invaze, jsou úplně všude, všude, všude. Jsem z vesnice a jen tak něčeho se neleknu, ale tohle jsem v životě neviděla - na záclonách, v posteli, všude na kytkách, v lednici, lezou z počítače, po umyvadle... Hrůza Protože máme doma kočičku, tuším, že nemůžu použít žádnou chemii. Co poradíte - kromě toho že chodím už tři hodiny po bytě s vysavačem, všechy kytky jsem osprchovala a pořád se to tu jen černá... Tak mě napadá, že se odpovědi ani nedožiju, třeba mě dřív ohlodaji na kost .. píšu tento dotaz s vysavačem v ručce... S.O.S.... děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: Pomoooc! mravenčí apokalypsa! Přitlapkováno: 22. 5. 2007 16:04:40 |
|
|
chatul napsal: | Prosím: zničehonic se u nás vyrojili mravenci... Behem dvou dnů nastala neuvěřitelná invaze, jsou úplně všude, všude, všude. Jsem z vesnice a jen tak něčeho se neleknu, ale tohle jsem v životě neviděla - na záclonách, v posteli, všude na kytkách, v lednici, lezou z počítače, po umyvadle... Hrůza Protože máme doma kočičku, tuším, že nemůžu použít žádnou chemii. Co poradíte - kromě toho že chodím už tři hodiny po bytě s vysavačem, všechy kytky jsem osprchovala a pořád se to tu jen černá... Tak mě napadá, že se odpovědi ani nedožiju, třeba mě dřív ohlodaji na kost .. píšu tento dotaz s vysavačem v ručce... S.O.S.... děkuji |
Radím kočku někam zavřít nebo na jeden den nastěhovat k sousedům. Dům pořádně vystříkat Biolitem a pak pořádně vyvětrat a vytřít. Jiná rada není...pokud je nechcete chytat někam do misky s cukrem apod. _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Pomoooc! mravenčí apokalypsa! Přitlapkováno: 22. 5. 2007 16:16:40 |
|
|
Jestli to jsou klasický černí mravenci, nikoliv faraoni, tak se na ně dají použít takové domečky, které se dají schovat hluboko pod ledničku, za sporák, za skříň, na místa, kam kočka jen tak nevleze. (dole na stránce www.hiteko.cz/main/produkty/uzitecni_pomocnici/uzitecni_pomocnici_main.htm , www.pemi.cz/katalog.asp?page=5&SubKatID=hm )
Nicméně jinak zavřete kočku na chvíli do vedlejší místnosti, vystříkejte, vyvětrejte, vytřete, a obstříkejte místa, kudy do bytu lezou - okenní parapety, celkově prostor kolem oken ... oni chcípají docela brzy.
A ačkoliv taky nepovažuju přípravky proti hmyzu za obzvlášť bezpečné, tak účinné složky na hubení hmyzu jsou naprosto odlišné od složek, které by měly uškodit kočkám.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
chatul
|
Předmět: Re: Pomoooc! mravenčí apokalypsa! Přitlapkováno: 22. 5. 2007 16:26:36 |
|
|
Díky za tipy... hned vyrážím nakupovat. Je to neuvěřitelný, nikdy tu nebyli, předevčírem jsem jednoho (prvního zřejmě) potkala v obýváku a ještě jsem se s manželem hádala, že ho chtěl zašlápnout... Aspoň jsem zjistila, kde se pořád berou - úplně prozaicky lezou z venku - a to jsme ve čtvrtém patře! a kolik jich je... No zkusím nějaký přípravek nasypat na parapet a zlikvidovat ty zbylé uvnitř. Fakt jak z hororu, ale už vidím světlo na konci Díky za odpovědi. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucienka
Založen: 20.10.2006 Příspěvky: 107 Bydliště: Karviná, Ostrava
|
Předmět: Re: Pomoooc! mravenčí apokalypsa! Přitlapkováno: 22. 5. 2007 17:07:30 |
|
|
chatul napsal: | Díky za tipy... hned vyrážím nakupovat. Je to neuvěřitelný, nikdy tu nebyli, předevčírem jsem jednoho (prvního zřejmě) potkala v obýváku a ještě jsem se s manželem hádala, že ho chtěl zašlápnout... Aspoň jsem zjistila, kde se pořád berou - úplně prozaicky lezou z venku - a to jsme ve čtvrtém patře! a kolik jich je... No zkusím nějaký přípravek nasypat na parapet a zlikvidovat ty zbylé uvnitř. Fakt jak z hororu, ale už vidím světlo na konci Díky za odpovědi. |
Já mám doma Biolit proti lezoucímu hmyzu stačí ho nastříkat a nechat a hmyz se zabije sám, když přes něj přeleze. Úspěšně jsem s ním vyhubila invazi rybenek. pokud vám lezou přes okno, tak postříkejte vnitřní i venkovní parapety a škvíry na okně a mělo by to stačit _________________ Lucie a princezna Mia
Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3) |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana k
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 5. 2007 12:12:23 |
|
|
na mravence je taky dobry stary znamy petrolej, nalit na mista, pres ktera lezou, nesnasi jeho smrad. |
|
|
Odpovědět
|
|
chatul
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 5. 2007 13:20:10 |
|
|
Jana k napsal: | na mravence je taky dobry stary znamy petrolej, nalit na mista, pres ktera lezou, nesnasi jeho smrad. |
Děkuji za radu, ale petroleje bych se bála, protože na parapet, přes který lezou dovnitř, praží celý den slunce. Ale dostala jsem radu, ať na parapet nasypu kypřící prášek do pečiva - ještě včera jsem to vyzkoušela, nasypala jsem jich raději hned několik - a funguje to!!! Zvenku už nelezou, takže už jen ničíme to vojsko, co nalezlo dovnitř. Zřejmě jen ten prášek nějak zmate, takže lezou jinam (k sousedům? ) Takže doporučuju... Pro kočičku je to asi nezávadné. Moc děkuju... |
|
|
Odpovědět
|
|
Kicki
|
Předmět: Přitlapkováno: 23. 5. 2007 18:09:31 |
|
|
Tak něco podobného se mi stalo cca před měsícem v bytě v paneláku. Do té doby jednou za čas mazlíci našli někde mravence a ten den jsem si sedla v obýváku na sedačku a za chvíli jsem zjistila, že sedím pomalu v mraveništi Myslela jsem, že mě trefí šlak Tak jsem vyhnala čičiny, vzala sprej a všechno vystříkala. A vzala jsem to zevnitř i zvenčí, rámy, prahy atd. Nechala jsem to zaschnout, a pak jsem kočiny normálně vpustila. A od té doby se mravenci neobjevili, ale byl to hnus _________________ Kicki + Kenny, Maggie a Barnabáš |
|
|
Odpovědět
|
|
|