<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
terez4
|
Předmět: Límec na krku Přitlapkováno: 23. 7. 2007 19:38:05 |
|
|
Kočička dostala po kastraci límec, protože si hned po probuzení začala kousat stehy. Vypadá dost sklíčeně, několikrát si ho už stáhla, ale je to (doufám) pro její dobro. Jen by mě zajímalo, jak kočka s límcem pije a žere? Má ho mír pořád po dobu týdne, ale zdá se mi nemožné, aby se s ním napila nebo najedla, když jí přesahuje hlavu.
Taky se při cestě domů z veteriny počůrala, ležela v tom a teď trochu smrdí, ale přes límec se očistit nemůže, tak si trochu nevím rady, co s ní.
Asi to pro ni musí být stres, když se nemůže očistit, ale nevím, jak jí pomoci. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Límec na krku Přitlapkováno: 23. 7. 2007 20:05:12 |
|
|
Na to počůrání stačí žínka a lavor a kočičku otírat, dokud to neočistíte, Maxíška jsem taky musela takhle alespoň trochu opláchnout.
Jsou kočky, které límec jakž takž tolerují a jsou schopné si i hrát a normálně baštit a pít. Příp. můžete na dobu jídla jí límec sundat. Alternativním řešením na zakrytí stehů je prubanová košilka - http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-kocour.php?id=13172 prubanový obvaz se dá sehnat v lékárně, je ale nutné jej pořádně kočičce uvázat, jsou mrštné, tak se z něj mohou vysvlíknout.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 7. 2007 11:13:10 |
|
|
Tu košilku nám doktor nedoporučil. Tak má chudák pořád límec, je taková odevzdaná, skleslá, plouží se s tím a naráží do všeho, ale nevzteká se, trpělivě vždy čeká až jí ho sundám a nasadím, jen smutně kouká,i jsem ji viděla s tím pít. Je to naše statečná holčička. Na jídlo jí ho sundávám a nechám ji chvíli bez,aby si ulevila, očistila si kožíšek, ale stejně si vždy začne lízat ty stehy, tak je to jen na pár minut. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 7. 2007 8:53:51 |
|
|
Odůvodnil nějak veterinář nedoporučení košilky? Zatím jsem se nesetkala s tím, že by krom uraženosti (příp. snahy o vysvlečení) nějaké kočičce košilka způsobila nějakou újmu nebo problém.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
terez4
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 7. 2007 20:21:27 |
|
|
Prý je teď jak byly ty vedra nedávají kvůli možným problémům s termoregulací, s přehřátím. |
|
|
Odpovědět
|
|
Miška
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 8. 2007 9:07:58 |
|
|
my s kosilkou taky nemame nejlepsi zkusenosti...prubanovou si hned rozkousala ze se cela rozpadla a v kosilce od puncoch se zas zaparovala rana...limec je asi vazne nejlepsi reseni...nase cici s nim taky bojuje, vzteka se, do vseho narazi a nemluvi se mnou...jist vsak zvlada, na zachod take a pit bez problemu...takze verte ze radeji tyden nastvanou kocicku nez jit znova na stehy... _________________ SOLFINKA |
|
|
Odpovědět
|
|
|