Pohlavní dospělost malé britky
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
sarah
|
Předmět: Pohlavní dospělost malé britky Přitlapkováno: 20. 8. 2007 18:22:27 |
|
|
Prosím o radu-kdy je moje kočička dospělá narozena, 17.10.2006 a kdy mám hledat vhodný protějšek? Poraďte mi prosím. Sarah |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Pohlavní dospělost malé britky Přitlapkováno: 20. 8. 2007 19:18:40 |
|
|
Na tuhle otázku je odpověď tak trochu komplikovaná.
U některých kočiček nastává říje (pohlavní dospělost) již v půl roce věku. Nicméně je celkem jasné, že půlroční kočička není na koťátka ještě zralá. Otázkou ale je, zda jste majitelkou chovatelské stanice a chystáte se odchovávat koťata pod "záštitou" chovatelského svazu, což by pro Vás znamenalo vyčkat do jednoho roku věku a kočičku nechat uchovnit (výstavy).
Pokud chovatelskou stanici nevlastníte a chystáte se odchovávat tzv. bez PP koťata, je nutné si uvědomit možná rizika, od všelijakých nemocí, které může kočka při krytí chytit (pokud majitel kocoura není zodpovědný), příp. i u Vás musí být zdravotní situace v pořádku (očkování, testy FeLV, FIP, FIV, ...), až po tragické situace při porodu ( http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2110 ).
Můj názor je takový, že kočka je na krytí, těhotenství a porod připravená v okamžiku nejen pohlavní dospělosti (mrouskání), ale i připravenosti a informovanosti majitele.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 8. 2007 11:45:33 |
|
|
April to vystihla dokonale, souhlasím se vším. |
|