<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
kockolit
|
Předmět: Odčervování (tabletka) stříkačkou rovnou do tlamičky??? Přitlapkováno: 29. 12. 2008 14:06:53 |
|
|
Zdravím. Chtěl bych vás poprosit o radu, neboli lépe řečeno o informaci. Nedávno jsem na doporučení vetky aplikoval antibiotika tak, že jsem tabletku rozdrtil a naplnil s ní spolu s malinkým množstvím vody stříkačku a tak stříkl roztok rovnou do tlamičky. No a teď bych se chtěl zeptat, jestli se podobným způsobem dá aplikovat i odčervovadlo ve formě tablet. Nesníží se tím účinek? Musí se to podávat rozdrcené pouze spolu s jídlem? Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Profender Přitlapkováno: 29. 12. 2008 14:27:34 |
|
|
Pokud má Vaše kočka problémy s podáváním tablet nebo pasty, co takhle zkusit Profender? Je to spot-on ( http://www.bayer-cz.cz/showdoc.do?docid=251).
Působí na škrkavky, tasemnice a měchovce.
Jinak pokud kočce pořádně otevřete tlamičku a strčíte prášek, třeba i po částech na kořen jazyka, polkne ho. I pastu si můžete dát na prst a ten jí otřít o patro, ona si s tím poradí. |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 15:52:19 |
|
|
Díky. Takže je hodně způsobů, mám tomu rozumět tak? A ještě bych se chtěl zeptat, zda můžu podat rovnou i tabletku v celku? Je to taková malinkatá tabletka, zhruba pár milimetrů. Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 15:56:10 |
|
|
Pokud jí vaše kočička sní tak proč ne. Některé kočky nemají s prášky problém, do některých ho nedostanete ani rozdrcený s jídlem. Přeji hodně úspěchů. |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 16:08:46 |
|
|
kockolit napsal: | Díky. Takže je hodně způsobů, mám tomu rozumět tak? A ještě bych se chtěl zeptat, zda můžu podat rovnou i tabletku v celku? Je to taková malinkatá tabletka, zhruba pár milimetrů. Díky |
No jasně, odčervení lze provést buď tabletkou, pastou nebo pomocí Spot-on. No pokud ta tabletka odpovídá předepsané dávce dle hmotnosti, tak můžete podat i v celku. Záleží na její velikosti a stáří kočky. Já jsem te´d bez problémů podávala 4 měsíční kočce tbl o velikosti 3 mm x 3 mm. |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 16:30:18 |
|
|
Omlouvám se, že jsem se poněkud zle vyjádřil, ale spíš jsem myslel, že jestli je ta aplikace v podstatě na mě? A tou tabletkou v celku jsem myslel to, že jí ji mám normálně v celku narvat do krku? Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 16:43:11 |
|
|
kockolit napsal: | Omlouvám se, že jsem se poněkud zle vyjádřil, ale spíš jsem myslel, že jestli je ta aplikace v podstatě na mě? A tou tabletkou v celku jsem myslel to, že jí ji mám normálně v celku narvat do krku? Díky |
Tak pokud má tbl. pár mm, tak ji můžete dát do krku vcelku. Aplikace je buď na Vás, nebo pokud si na to netroufnete, může odčervení provést Váš vet. Ale jsou to podle mě vyhozené peníze, dát kočce do krku tabletku určitě zvládnete.
Jen si musíte přečíst návod,aby jste dodržel správné dávkování
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
kockolit
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 18:47:12 |
|
|
Díky a ještě bych se chtěl zeptat, jestli je lepší odčervit dopoledne nebo odpoledne? |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 18:53:08 |
|
|
kockolit napsal: | Díky a ještě bych se chtěl zeptat, jestli je lepší odčervit dopoledne nebo odpoledne? |
a co večer?
To fakt nevím, pokud to nemáte v příbalovém letáku, tak to bude asi jedno |
|
|
Odpovědět
|
|
modrý macík
|
Předmět: odčervování Přitlapkováno: 16. 2. 2009 21:50:57 |
|
|
Nedávno jsem byla na vet. a tam mi vet. poradila,abych kocourka zbytečně necpala odčervovacími tabletkami.Pokud chodí ven jen málo a pod dohledem,není prý nutné dávat tabletky.Dá se z bobků udělat vyšetření na vše možné a kocourka nemusím krmit tím co mu nechutná.Bobky se donesou sezbýrané za 3 dny ve skleničce a stálo mě to 160kč.Stačí to provést po roce i dvou.Vyšetření mu dopadlo dobře,tak jsem klidná. |
|
|
Odpovědět
|
|
lajlii
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 2. 2009 11:37:32 |
|
|
To je dobře,že vám to dopadlo dobře.My odcervujeme Drontalem jednou za ctvrt roku,mozna ze ne uplne pravidelne,ale urcite alespon dvakrat do roka.A to myslim neni takova zatez na kocicku.Vysetreni trusu je urcite dobre,kdyz neodcervujete,ale tim pak neresite prevenci,ale potencialni dusledky... A existuji taky jine preparaty na odcerveni nez tablety,treba spot ony, myslim, ze v teto debate uz nekdo psal o Profenderu, nebo pasty. |
|
|
Odpovědět
|
|
NellyL
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 11. 2009 15:32:33 |
|
|
S tabletkami máme taky problém. Letos jsme neodčervovali, protože jsme dostali nějaký nový prášek bez potahu a čičina ho nemohla spolknout. Zkoušeli jsme tabletku rozpustit a dávkovat kapátkem, ale akorát jsme ji trápili a všechno z tlamky vytékalo. Až pojedeme očkovat, poprosím o jiné tablety nebo jinou možnost odčervení. Naše kočka si jen tak něco líbit nenechá..a už vůbec jí neoblafneme léky ve stravě ) |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
|
|
Odpovědět
|
|