<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
PussyCat
|
Předmět: Jsou otravy květinami časté? Přitlapkováno: 10. 9. 2007 8:57:18 |
|
|
Jsem v takové situaci: já a přítel můžeme mít kočky jen v našem pokoji a v obýváků, jinde v domě to nejde. Jenže moje matka má v obýváků obrovský stojan na květiny a v něm snad 25 květináčů s květinama. S ní se absolutně nedá domluvit, že by ho dala jinam nebo dala pryč ty jedovaté květiny.Je tam třeba kaktus, klivie, africká fialka, myrta, tchýnin jazyk atd. I když ty kytky jsou polomrtvé ona ze zlého úmyslu je pryč prostě nedá.
Mourka už ven nepouštím a nevypadá to, že by na ty kytky měl nějaké chutě.
Moc bychom chtěli koťátko, když nám Mikešek umřel, ale mám velký strach, že by se mohlo otrávit nějakou květinou. Nemůžem u něho být nepřetržitě, co když ho neuhlídáme? Je to časté otravy květinama nebo kočka pozná, že pro ni ta kytka není dobrá?
Říkám si, má cenu riskovat a pořídit si kotě nebo počkat pár let než se odstěhujem pryč? |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2007 9:05:11 |
|
|
To je tedy těžké rozhodování. Problém je v tom, že i když třeba dospělá kočka má dost rozumu a pokojové kytky nechává na pokoji (zvlášť když má k dispozici vysetou kočičí trávu), malé kotě je prostě trdlo, které kousne do čehokoliv, co se mu namane. Podle mého názoru je mnohem větší hrozbou třeba nezasíťované okno, ale pokud má někdo s otravou zkušenost, asi Vás od toho odradí. Nejlepším řešením by bylo dát ten pěkný stojan ven na chodbu, ale chápu, že s maminkou není řeč... tak snad doufat, že i ona přijde k rozumu a slituje se nad Vámi! |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jsou otravy květinami časté? Přitlapkováno: 10. 9. 2007 9:12:01 |
|
|
A co takhle místo dohadování udělat kompromis ... nakoupit hezké květináče, do nich kytky, které nejsou pro kočičky jedovaté a mamce celej ten stojan hezky obměnit, oživit, inovovat ... mamka bude mít kytky a Vy jistotu, že se čičina neotráví.
Já bych asi nechtěla mít v bytě kytky, ze kterých může být kočce minimálně zle ...
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PussyCat
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2007 9:15:30 |
|
|
No matka se toho stojanu vážně nevzdá....Slyšela jsem, že by se ty kytky mohly něčím postříkat, něčím co kočky nemají rády např. octem ale nevím..... |
|
|
Odpovědět
|
|
PussyCat
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2007 9:19:06 |
|
|
Moje matka je šílená osoba, dělá nám všechny možné naschvály a hlavně všechno je ,,její" a na nic nemůžeme sáhnout. Kompromis je pro ni cizí slovo. Kdyby to bylo na mně, tak jsou ty kytky už někde na hnojišti. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 9. 2007 9:25:53 |
|
|
No a o to jde ... já osobně bych pomalu třeba všechny kytky v mém okolí hodila někam na hnoják, protože je nemám ráda, ale respektuju druhé, že je rádi mají ...
Kompromis musí být z obou stran .. takže tedy nic nevyhazovat ... zkuste domluvu ... v klidu ... do pokoje vysázet nové krásné květiny, to mi neříkejte, že když to mamce navrhnete, že nad tím alespoň nepopřemýšlí, pomoct s tím, pořídit ty květiny sama, neříct - mami vyházej to a vysaď si sem nový, ale postarat se a zařídit to; a těm jedovatým udělat třeba nějakou polici na chodbě, když už by se neměly vyhazovat, kde budou mimo kočkodosah ...
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
PussyCat
|
Předmět: Už je to vyřešeno Přitlapkováno: 12. 9. 2007 16:02:21 |
|
|
Dneska odpoledne jsem přistihla Mourka, že by rád okousával Myrtu. Nikdy před tím to nedělal, tak mě to velmi vyděsilo. Zoufala jsem prosila matku, ať ty kytky přestěhuje a světe div se po chvíli svolila, ještě že má aspoň slitování s kocourkem když ne s náma.
Takže problém je vyřešen a já už nemusím trnout hrůzou, že se mi kočky otráví. |
|
|
Odpovědět
|
|
|