Zvuky
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jadviga
|
Předmět: Zvuky Přitlapkováno: 7. 2. 2005 9:25:18 |
|
|
Zdravím, rodiče mají 3letého kartouzáka(kastrovaného), který má 9 kilo, já mám 9měsíčního 5kilového briťasa(ještě není kastrovaný), každý bydlí sám. Vždy o víkendu, poslední dobou pravidelně bereme našeho malého Ričího za Filipem na návštěvu. Ze začátku se pusinkují potom Ričího začne Filip honit a skákat mu za krk, když se takhle honí a koušou docela dlouho, tak se Ričí schová třeba do umyvadle -kam na něj Filip nemůže a je tam i několik hodin.
Ale mě by zajímalo, když jsou spolu třeba na gauči, tak Ričí vydává takový divný zvuk uáááááááááááááááááááá, není to vůbec jako od kočky, nám to příjde srandovní, ale on se u toho tak netváří. Asi má velký plíce, protože je to takový dlouhý, táhlý jeden ton.Pak na něj i Ričí syčí.
Myslíme si, že ho asi upozorňuje, aby mu dal pokoj. Jenže Filip si chce hrát a Ričí ani moc ne.
Když odjedeme domů, tak oba vyčerpáním spí třeba celý druhý den.
Tak jsme si říkali, že už ho nebudeme brát sebou, že si asi nepadli do oka. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jana(Micinka)
|
Předmět: Re: Zvuky Přitlapkováno: 7. 2. 2005 10:13:28 |
|
|
Mně to teda přijde zbytečné brát na návštěvu kocoura ke kocourovi. Jednak je každý zvyklý na své teritorium, které má jen pro sebe a brání ho před vetřelcem (nebo se aspoň cítí nesvůj - jako když přijde do rodiny nové kotě), případně se cítí nesvůj, když musí být v novém prostředí. Netuším, jestli si jeden druhého po týdnu ještě pamatuje, jestli to pro ně není pokaždé nové seznamování. Možná bych mluvila trochu jinak, kdyby se jednalo o kočičky nebo o kočičku a kocourka, ale navíc když to jsou oba kocouři, netrápila bych je. Možná má někdo jiný názor, ale podle mě jim to nesvědčí. _________________ Jana (Micinka a Tulinka) |
|
|
Odpovědět
|
|
|