<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
zolty
|
Předmět: procházky Přitlapkováno: 14. 1. 2008 11:36:31 |
|
|
Mám doma 10týdenního kocouře a do budoucna bych ho chtěla naučit na postroje chodit ven. Je po dvou očkovacích dávkách ( očkování zákl.proti panleukopenii, vir.rinotr., kaliciviroze, leukoze a chlamydioze a proti červům ). Vím, že by se měli učit odmala, ale nevim, jestli by nemohl něco chytit, když neni očkování hotové - jdu zase tuhle neděli. navíc jestli by neprostydl. Asi bych měla postroj koupit a zkoušet ho asi zatim jenom doma, nebo mohu z kocouřem i ven?díky za odpovedi |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: procházky Přitlapkováno: 14. 1. 2008 12:02:51 |
|
|
Zvykání na postroj určitě bude chvíli trvat, určitě bude lepší když to budete nejdříve zkoušet doma. Asi bych procházení veku nechala až na jaro, i když si nemyslím že byste se měli obávat nákazy (samozřejmě záleží i na tom kde bydlíte). Překvapuje mě že v deseti týdnech má už kocourek za sebou dvojí očkování, obzvlášť pokud má i očkování na leukózu. Tuto vakcínu můj veterinář dává až po třetím měsíci věku. |
|
|
Odpovědět
|
|
zolty
|
Předmět: Re: procházky Přitlapkováno: 14. 1. 2008 12:12:45 |
|
|
Alena V. napsal: | Překvapuje mě že v deseti týdnech má už kocourek za sebou dvojí očkování, obzvlášť pokud má i očkování na leukózu. Tuto vakcínu můj veterinář dává až po třetím měsíci věku. |
No tak to jsem teď vyvedená z míry.. Očkování měl za sebou už jako 9-týdenní - nechala ho očkovat paní, od které jsme si koupili Maxíka. není to očkování jen na leukozu, je to takové to celkové, moc tomu nerozumim, ale paní řikala, že je to všeobecné očkování, které zahrnuje ty nemoci, které jsem psala nahoře. jinak jaro bude asi fakt optimální, díky |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: procházky Přitlapkováno: 14. 1. 2008 12:31:17 |
|
|
zolty napsal: |
No tak to jsem teď vyvedená z míry.. Očkování měl za sebou už jako 9-týdenní - nechala ho očkovat paní, od které jsme si koupili Maxíka. není to očkování jen na leukozu, je to takové to celkové, moc tomu nerozumim, ale paní řikala, že je to všeobecné očkování, které zahrnuje ty nemoci, které jsem psala nahoře. jinak jaro bude asi fakt optimální, díky |
Já dávám očkovat koťata poprvé v osmi týdnech, přeočkovat v deseti týdnech a dostávají jen trojkombinaci bez leukózy (podle mého veterináře je pětikombinace s leukózou pro koťata nevhodná a dává ji jen dospělým kočkám, koťatům očkuje leukózu zvlášť). Pokud nemáte kocourka na chov (doufám že ne protože kotě s PP by mělo měnit majiele až ve 13 týdnech) tak mi očkování na leukózu připadá zbytečné. |
|
|
Odpovědět
|
|
zolty
|
Předmět: Re: procházky Přitlapkováno: 14. 1. 2008 17:05:25 |
|
|
je jenom na mazlíka.. stejně díky a já se poradim s veterinářem. Půjdu na Karlák, nebyl jste tam někdo?
] |
|
|
Odpovědět
|
|
|