<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Hromádková Mirka
|
Předmět: Britská kočička bez PP Přitlapkováno: 13. 2. 2008 21:35:15 |
|
|
Dobrý večer.Mám doma britskou kočičku bez PP,jsou jí 3 měsíce,je stříbřitá tečkovaná,maminka je bez PP,otec PP má.Chtěla bych se zeptat,jak je to s vystavováním.Vím,že by patřila do třídy 13a(třída noviců),ale nevím k tomu nic bliššího,např.jestli sem patří všechny věkové kategorie atd. děkuji moc _________________ Mirka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Britská kočička bez PP Přitlapkováno: 14. 2. 2008 7:05:13 |
|
|
Pokud je to britka bez průkazu původu (PP), není možné jí vystavovat na chovatelských výstavách, ani není možné získat dodatečně papíry. Není ani možné jí vystavovat v kategorii koček domácích, protože je to typově britka, nikoliv "obyčejná" kočka domácí.
Můžete jí přihlásit na soutěže typu Miss Kočka.
Jestliže chcete vystavovat, musíte si pořídit kočičku s průkazem původu s výstavní kvalitou.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Hromádková Mirka
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 2. 2008 8:28:03 |
|
|
Děkuji za odpověď,myslela jsem,že do té kategorie patří čistokrevné kočky,které nemají PP,takže vlastně my.Jaké kočky tedy patří do kategorie 13a?Děkuji _________________ Mirka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 2. 2008 8:57:00 |
|
|
Hromádková Mirka napsal: | Děkuji za odpověď,myslela jsem,že do té kategorie patří čistokrevné kočky,které nemají PP,takže vlastně my.Jaké kočky tedy patří do kategorie 13a?Děkuji |
V kategorie 13a je možné vystavit kočku bez PP, ale momentálně je možné do ní přihlásit pouze kočku bez PP která odpovídá standardu kočky evropské. Pokud získá taková kočka v této třídě výbornou tak může získat experimentální PP a může být zařazena do chovu a může být vystavována v běžných výstavních třídách. V minulosti bylo možné získat prostřednictvím této třídy experimentální PP i jiná plemena, dnes už je to možné pouze přes chovatelskou komisi. Tam však mají šanci projít pouze jedinci odpovídající standardu některých málo početných plemen, chovatelská komise má posoudit jestli mohou být v jejich chovu přínosem. Rozhodně není možné tímto způsobem uchovnit britskou kočku bez PP, protože kvalitních britek s PP je dostatečný počet a není žádný důvod do jejich řad zařazovat kočky bez PP od množitelů. |
|
|
Odpovědět
|
|
Hromádková Mirka
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 2. 2008 10:25:08 |
|
|
Moc Vám děkuji,teď už mi to je zcela jasné.Ještě bych se vás chtěla zeptat,jestli nevíte,kdo by mi jí mohl pomoci posoudit.Jestli alespoň trochu splňuje standard.Mohla bych poprosit třeba i vás?Já vím,že ve třech měsících se toho moc nepozná,ale určité proporce snad ano.Minulý rok jsem navštívila výstavu a úplně jsem se do nich zamilovala.Studuji o nich co se dá,ale zatím jsem v začátcích.Zatím moc děkuji. _________________ Mirka |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenka V.
Založen: 15.03.2007 Příspěvky: 155 Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt
|
Předmět: Přitlapkováno: 15. 2. 2008 11:20:02 |
|
|
Hromádková Mirka napsal: | ,jestli nevíte,kdo by mi jí mohl pomoci posoudit.Jestli alespoň trochu splňuje standard. |
Mirko, pokud poprosíte Alenu, která Vám odpovídala, a jste z Prahy či ochotná do Prahy kočku přivézt,, možná Vám vyhoví, protože je poradkyně chovu se specializací na britské kočky a je to laskavá osoba. Ale popravdě mě trochu překvapujete - pokud Vám tak záleží na tom, aby Vaše kočička odpovídala standardu, bylo by rozumnější volit kočku "papírovou", kde sice taky nemáte záruku výstavních kvalit - zvláště stříbřité britky bývají drobnější a ne tak "typové" jako například modré, či lilové, které jsou mnohem prošlechtěnější, ale přesto by se koťátko určitě víc podobalo britce
Abychom si rozuměly - netvrdím, že kotě bez PP není dobré kotě, ale pokud máte výstavní ambice, zajímá Vás plemeno natolik že ho studujete a chtěla by jste, aby Vaše kočička co nejvíc odpovídala žádanému typu - rozhodně by jste cestu k cíli měla snazší s kotětem, které má známé všechny předky a na jehož typu usilovně pracovala již řada chovatelů před Vámi .... _________________ Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu |
|
|
Odpovědět
|
|
|