<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
muspetka
|
Předmět: Zase to mrouskání Přitlapkováno: 27. 3. 2008 12:53:55 |
|
|
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s kočičí antikoncepcí? Jak je možné, že se kočka mrouská i když prášky bere?
Děkuji za odpověď. Muspetka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Re: Zase to mrouskání Přitlapkováno: 27. 3. 2008 14:38:38 |
|
|
muspetka napsal: | Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s kočičí antikoncepcí? Jak je možné, že se kočka mrouská i když prášky bere?
Děkuji za odpověď. Muspetka |
Kamarádka má kočičku které dávala antikoncepci a kočička jí porodila tři koťátka , které měla s vlastním ještě mladým synem . Teď už jsou všichni kastrovaný a koťátka rozdaný , ale myslím si , že je to jasný důkaz , že antikoncepce není vždy moc funkční . I když jsou i případy , kdy jí dali kočičce , od které pak chtěli koťátka a kočička již nikdy nezačala mrouskat a těch jsem slyšela víc . Každopádně je antikoncepce dost nezdravá a za zdravotní problémy rozhodně nestojí . Buď má mít kočička koťátka a nebude se dopovat antikoncepcí , nebo se má nechat vykastrovat . Nic mezi moc nefunguje a je lepší nechat kočičku vykastrovat dřív , než z antikoncepce dostane zánět dělohy a prožije si dost bolestivá období . Je lepší se tomu vyhnout . A pokud je kočička určená do chovu tak jí dopřejte koťátka a nemučte jí antikoncepcí . |
|
|
Odpovědět
|
|
muspetka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2008 14:54:56 |
|
|
Dík za reakce,
má se to tak, že naše kočina je chovná.. no a právě že se začla mrouskat víc po té, co se jí v dubnu narodili koťata. Jinak paní od níž jí máme má s antikoncepcí velmi dobré zkušenosti, jinak bych do toho nešla.. Spíš začínam uvažovat o tom, že to má ta žárlivka nějak psychický, protože např. ted se začla mrouskat potom, co se mrouskala její dcerka na kterou malinko žárlí. Není to jednoduché porozumět těm 4 nohejm potvůrkám |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2008 15:07:02 |
|
|
Pokud se u kočky projevuje říje i když bere antikoncepci rozhodně to chce veterináře. Může mízt např. cysty na děloze. Já antikoncepci rozhodně nedoporučuji zvlášť pokud od kočky chcete zdravá koťata. 9 z 10 koček sice problémy mít nemusí, ale´proč riskovat že ta moje bude ta desátá. |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2008 15:34:49 |
|
|
muspetka napsal: | Dík za reakce,
má se to tak, že naše kočina je chovná.. no a právě že se začla mrouskat víc po té, co se jí v dubnu narodili koťata. Jinak paní od níž jí máme má s antikoncepcí velmi dobré zkušenosti, jinak bych do toho nešla.. Spíš začínam uvažovat o tom, že to má ta žárlivka nějak psychický, protože např. ted se začla mrouskat potom, co se mrouskala její dcerka na kterou malinko žárlí. Není to jednoduché porozumět těm 4 nohejm potvůrkám |
V dubnu ? no tak to už je skoro rok , tak to by jste jí spíš měla zase nechat připustit . To by jste měla vidět tu mou nymfomanku , ta teď začala mrouskat 10 dní po porodu a mrouská naprosto hystericky a všude značkuje . Jsou jí čtyři a po každých koťatech je to horší a horší ( teď má čtvrtý vrh a koťátku je něco přes měsíc ) . Už jsem to řešila s veterinářem a s jednou letitou chovatelkou a oba mi řekli , že jí mam nechat znovu nakrýt . Teď totiž odchovala jen jedno koťátko a tak pokud se nezklidní , tak nám nic jiného nezbude . I když bych jí raději nechala pauzu , ale bylo mi řečeno , že z tohoto mrouskání může mít kočička cysty , nebo zánět dělohy a v nejhorším to může skončit i rakovinou a tak raději zvolím další koťátka , než riskovat . Koťátka prý kočičku vyčerpávají méně než neustálé mrouskání . Tak to je má zkušenost , jo není to s nimi jednoduché . |
|
|
Odpovědět
|
|
muspetka
|
Předmět: Bedrunce Přitlapkováno: 27. 3. 2008 15:52:11 |
|
|
Bedrunko to sme na tom stejně to je teda pěkný, no akorát jesli píšete, že je to po každém vrhu horší, tak asi mít další koťata nemá moc smysl, nevím. No ta naše se nezačla mrouskat hned po porodu-díky bohu-ale tak asi 4 měsíce potom, ale zato od té doby jede jedno mrouskání za druhým. Ach jo, asi byl prostě její ženich hodně dobrej |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Re: Bedrunce Přitlapkováno: 27. 3. 2008 19:00:22 |
|
|
muspetka napsal: | Bedrunko to sme na tom stejně to je teda pěkný, no akorát jesli píšete, že je to po každém vrhu horší, tak asi mít další koťata nemá moc smysl, nevím. No ta naše se nezačla mrouskat hned po porodu-díky bohu-ale tak asi 4 měsíce potom, ale zato od té doby jede jedno mrouskání za druhým. Ach jo, asi byl prostě její ženich hodně dobrej |
No to asi byl . Jó to si musíte rozmyslet vy , zda do toho půjdete a nebo zvolíte kastraci . Ta moje po prvních koťátkách začala taky cca po čtyřech měsících a dávala si mezi mrouskáním pauzy ( týden mrouskala a 3-4 dny byla pauza ) a tak měla koťátka až skoro po roce . Po druhých koťátkách už ale začala také hned , a nepřetržitě , ale to ještě neznačkovala a tak jsme jí nechali po třech měs. znovu připustit . A pak už jsem řekla , že prostě bude pauza , jenže po těch třetích koťátkách zase začala a mrouskala a mrouskala , vydrželi jsme to zase skoro rok , jenže poslední tři měs. před připuštěním začala značkovat a to musím říct , že je mnohem horší , než kocour ! Očůrá naprosto všechno , teď už musíme zavírat peřiny i s matrací z letiště do jednoho pokoje a nesmí nikde nic být , pak tedy čůrá na zem , před dveře a tam se to dá utřít . No a teď po tom čtvrtém vrhu už začala rovnou i značkovat , no prostě paráda . A tak jsem už právě šla pro radu na veterinu a za tou již zmíněnou chovatelkou a ti mi řekli , že antikoncepci rozhodně nedoporučují a právě zase koťátka . Jenže nevím , jak to půjde dál , když můžou mít jen tři vrhy do dvou let ? No , přeji Vám pevné nervy a snad ta Vaše vášnivka nebude až tak šílená jako ta moje . |
|
|
Odpovědět
|
|
Bedrunka
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 4. 2008 18:52:53 |
|
|
Je pardon , ta pauza byla 3-4 týdny , ne dny . Pak byly pauzy mezi říjemi sice kratší , ale stále byly , nebyla to nepřetržitá říje . Všimla jsem si , že jsem to nenapsala dost jasně , tak to musím napravit . |
|
|
Odpovědět
|
|
|