Vypadávání prvních zubů
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Betty
|
Předmět: Vypadávání prvních zubů Přitlapkováno: 5. 4. 2008 19:09:50 |
|
|
Mojí kočičce začaly vypadávat první zuby. Co se může stát, pokud zub spolkne? Ten první jsem našla, protože kousala do plyšáka a najednou na něm byla krvavá skvrnka a zoubek ležel kousek vedle. Nevím jestli budu i příště mít takové štěstí. Mám jí kontrolovat tlamičku a třeba hodně vyvyklaný zoubek vytrhnout? Děkuji za Vaše rady. Kačka + Betty |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Re: Vypadávání prvních zubů Přitlapkováno: 5. 4. 2008 20:57:47 |
|
|
Betty napsal: | Mojí kočičce začaly vypadávat první zuby. Co se může stát, pokud zub spolkne? Ten první jsem našla, protože kousala do plyšáka a najednou na něm byla krvavá skvrnka a zoubek ležel kousek vedle. Nevím jestli budu i příště mít takové štěstí. Mám jí kontrolovat tlamičku a třeba hodně vyvyklaný zoubek vytrhnout? Děkuji za Vaše rady. Kačka + Betty |
Nic netrhejte, samotné vypadávání zubů neřešte. Spíš jen kontrolujte, jestli kočka nemá zarudlé dásně a nesmrdí jí z tlamičky. To značí zánět dásní (přezubování může doprovázet) a pak je to třeba přeléčit. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Vypadávání prvních zubů Přitlapkováno: 7. 4. 2008 6:08:41 |
|
|
Kočky běžně první zoubky polykají a důsledkem není žádná komplikace, takže se neobávejte, že nějaký ten zoubek spolkne.
Většinou přezubení proběhne bez větších zdravotních komplikací, ale občas se mohou objevit nějaké mírné problémy, např. průjem, zarudlé dásně (hlídat tedy případné zanícení dásně), teplota, nebo dokonce, že i kočička začala na chvíli kulhat (proč, to naprosto netuším), nebo snížení příjmu potravy.
Jinak do přezubení vůbec nezasahujte, jen v případě, že by začaly růst špičáky vedle sebe a neměly se do cca 7 měsíců k vypadnutí samy, je nutný zásah veterináře, aby nedošlo ke špatnému růstu.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
BaraV
|
Předmět: Re: Vypadávání prvních zubů Přitlapkováno: 7. 4. 2008 9:40:32 |
|
|
Betty napsal: | Mojí kočičce začaly vypadávat první zuby. Co se může stát, pokud zub spolkne? Ten první jsem našla, protože kousala do plyšáka a najednou na něm byla krvavá skvrnka a zoubek ležel kousek vedle. Nevím jestli budu i příště mít takové štěstí. Mám jí kontrolovat tlamičku a třeba hodně vyvyklaný zoubek vytrhnout? Děkuji za Vaše rady. Kačka + Betty |
Zdravím, nám vyrostl duhý špičák vedle mléčnýho zoubku apak po týdnu sám zmizel. Zoubky jsem nenašla a bylo vše v pohodě... |
|
|
Odpovědět
|
|
|