Ušní svrab
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Betty
|
Předmět: Ušní svrab Přitlapkováno: 8. 4. 2008 18:03:09 |
|
|
Ráda bych vás požádala o pomoc. Mojí kočičce se v jednom oušku udělala hnědá "špína". Vyčistila jsem jí vatičkou. V druhém uchu nic nemá. Nijak to nepáchlo (četla jsem, že svrab hrozně zapáchá ). Občas se podrbe, ale spíš za uchem a na bradičce, ale nijak často. Může to být svrab nebo jenom nějaká nečistota? Překvapuje mne, že to má jenom v jednom uchu. Děkuji za rady Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 4. 2008 18:07:40 |
|
|
O tom, že svrab zapáchá, tedy slyším poprvé. Ušní svrab prodělaly všechny naše kočky, ale smrad jsem skutečně nezaznamenala. Svrab vypadá doslova jako lógr z kafe a kočka se drbe opakovaně v uchu, pokud trpí svrabem již déle, potřásá ještě k tomu hlavou a ouško může mít vevnitř rozškrábané do krve.
Pokud si nejte jistá, počkejte pár dní. Pokud se tam ta "špína" udělá zase, bude se s největší pravděpodopbností o svrab jednat. Ušního svrabnu se totiž jen vyčištěním nezbavíte, musí se zabít strongholdem nebo kapkami do uší. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Ušní svrab Přitlapkováno: 9. 4. 2008 6:09:57 |
|
|
Tak že by svrab zapáchal, jsem také neslyšela. Nicméně svrab vypadá jako logr z kafe, takže pokud ta špína vypadala obdobně, navštivte veterináře, protože svrab se bez lékaře vyléčit nedá. Určitě tedy to ouško sledujte a pokud se v něm znovu udělá výrazná špína, rozhodně na veterinu zajděte.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
michaliina
|
Předmět: Re: Ušní svrab Přitlapkováno: 22. 1. 2009 11:22:13 |
|
|
Betty napsal: | Ráda bych vás požádala o pomoc. Mojí kočičce se v jednom oušku udělala hnědá "špína". Vyčistila jsem jí vatičkou. V druhém uchu nic nemá. Nijak to nepáchlo (četla jsem, že svrab hrozně zapáchá ). Občas se podrbe, ale spíš za uchem a na bradičce, ale nijak často. Může to být svrab nebo jenom nějaká nečistota? Překvapuje mne, že to má jenom v jednom uchu. Děkuji za rady Kačka |
Naše kočička to má taky a léčíme na ušní roztoče. Doporučuji vzít klasické tamponky do uší,ty tyčinky a vyčistit co to pujde! Vet jim dal nějakou vakcinu do uší a snad by to mělo prej roztoče zabít a vyplavit a my už jen šťourátkama čistíme poslední nečistoty. |
|
|
Odpovědět
|
|
|