<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Čičmunda
|
Předmět: koťátko a základní návyky Přitlapkováno: 9. 7. 2008 20:50:59 |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat, již mám zamluvené koťátko, ale jejo rodiče nejsou domácími nýbrž venkovními a já se ted bojim, aby se naučil chodit na kočičí záchod, když to u rodičů nevidělo. Někde jsem četla, že se to koťátka nejlépe naučí od rodičů , ale rodiče jsou venkovní a já ji chci mít v bytě. Můžete mi prosím říct zda to není velký problém a jestli je aspoň nějaká šance, že se to naučí a nebude po rodičích? Moc děkuju |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 7. 2008 21:09:44 |
|
|
Zrovna minulý týden jsem převážela koťátko pro kolegyni mého přítele a musela jsem s ním přenocovat u mých rodičů. Od narození žilo ve stáji, byt v životě nevidělo, ale jakmile přišlo dovnitř domu a ukázal se mu záchůdek, hned vědělo co s ním. Nespletlo se do příštího dne odpoledne - kdy si pro ně přijeli noví majitelé - ani jednou (a to absolvovalo ještě převoz mezi Českou Třebovou a Kuřimí a pak celý den trávilo v ordinaci).
Kočky jsou od přírody velmi čistotné a navíc si s oblibou ulevují do sypkých materiálů, takže kočkolit jim bezvadně vyhovuje.
Je dobré si napoprvé od známého kočkomila pořídit počuranou hrudku a dát ji kotěti do záchůdku, pokud nemáte ještě jinou kočku, která by ho už používala. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: koťátko a základní návyky Přitlapkováno: 9. 7. 2008 21:11:13 |
|
|
Čičmunda napsal: | Dobrý den, chci se zeptat, již mám zamluvené koťátko, ale jejo rodiče nejsou domácími nýbrž venkovními a já se ted bojim, aby se naučil chodit na kočičí záchod, když to u rodičů nevidělo. Někde jsem četla, že se to koťátka nejlépe naučí od rodičů , ale rodiče jsou venkovní a já ji chci mít v bytě. Můžete mi prosím říct zda to není velký problém a jestli je aspoň nějaká šance, že se to naučí a nebude po rodičích? Moc děkuju |
Našli jsme cca 10-14 denní koťátka vyhozená v popelnici. Doma jsem je dala do krabice, do svetru zamotala pet láhev s horkou vodou, aby jim bylo teplo, a na misku hned vedle dala písek. Koťátka ho našla a začala navštěvovat během jednoho dne. |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 7. 2008 9:00:52 |
|
|
Potvrzuji výše uvedené. Ačkoliv je kotě od venkovních rodičů, kočky jsou velmi čistotné. Rodiče je sice neučí chodit na bedýnky, ale do sypkých materiálů (písek, hlína, suché listí).
Pro kotě pak není problém přijít na to, že sypký materiál v záchodku je na čůrání. Stejné to je, pokud vezmete venkovní dospělou číču do bytu. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 7. 2008 9:03:41 |
|
|
A ještě mě napadlo. Pokud si budte brát kotě od venkovních koček, dohlédněte na to, aby ho majitel nedával dříve než v jeho 10 týdnech věku. Za ideální věk k odběru se však považují cca 3 měsíce. Můžete si tak ušetřit spoustu problémů do budoucna.
Kotě také co nejdříve odčervěte. _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 7. 2008 9:50:32 |
|
|
Kačátko napsal: | Kočky jsou velmi čistotné. Rodiče je sice neučí chodit na bedýnky, ale do sypkých materiálů (písek, hlína, suché listí).
|
Tak, tak, kočka sama hledá vhodné místečko se sypkým materiálem, kde by mohla zahrabávat. Akorát, když se chce "pomstít", plkne vám to hovínko na podlahu kamkoliv |
|
|
Odpovědět
|
|
|