<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Alamka
|
Předmět: Desinfekce Přitlapkováno: 8. 6. 2008 13:28:32 |
|
|
Chtěla bychy požádat o radu zkušené. Koupila jsem přepravku "z druhé ruky". Sice je prakticky nová, přesto ji chci dobře desinfikovat. Co doporučujete za prostředek? A případně do budoucna, čím desinfikovat záchodky? Co dáváte do vody při umývání podlahy? Ráda bych eliminovala případné riziko zanesení nějaké infekce z venku na botách. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 6. 2008 17:42:58 |
|
|
Já používám na desinfekci Savo. Vytírám celý dům zředěným roztokem. Záchod myju koncentrovaným a pořádně ho potom vypláchnu. Naší Bettynce to potom dost voní. Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 6. 2008 19:37:57 |
|
|
Betty napsal: | Já používám na desinfekci Savo. Vytírám celý dům zředěným roztokem. Záchod myju koncentrovaným a pořádně ho potom vypláchnu. Naší Bettynce to potom dost voní. Kačka |
Už jsem někde četla, že kočkám překvapivě Savo připadá přitažlivé, někdo dokonce psal, že kocour pak podlahu vytírá ještě jenou svým kožichem
Savo mám, jen musím nastudovat tu koncentraci. Aby to tu přepravku nesežralo |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 6. 2008 20:41:28 |
|
|
Alamka napsal: | Betty napsal: | Já používám na desinfekci Savo. Vytírám celý dům zředěným roztokem. Záchod myju koncentrovaným a pořádně ho potom vypláchnu. Naší Bettynce to potom dost voní. Kačka |
Už jsem někde četla, že kočkám překvapivě Savo připadá přitažlivé, někdo dokonce psal, že kocour pak podlahu vytírá ještě jenou svým kožichem
Savo mám, jen musím nastudovat tu koncentraci. Aby to tu přepravku nesežralo |
přepravku Savo nesežere,i kdyby jste tam nalila koncentrát,to spíš pozor na ruce.Pokud ho máte ve spreji,tak bych přepravku vystříkala a po chvíli pořádně spláchla vařící vodou+nějaký saponát,ale nemusí být.Já osobně bych saponátem vymyla kvůli čičíkům aby se tam nezabydlely
Bětka,Matěj a Barunka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Desinfekce Přitlapkováno: 9. 6. 2008 6:14:29 |
|
|
Alamka napsal: | Chtěla bychy požádat o radu zkušené. Koupila jsem přepravku "z druhé ruky". Sice je prakticky nová, přesto ji chci dobře desinfikovat. Co doporučujete za prostředek? A případně do budoucna, čím desinfikovat záchodky? Co dáváte do vody při umývání podlahy? Ráda bych eliminovala případné riziko zanesení nějaké infekce z venku na botách. |
Ono asi takhle, moc breberek na plastové přepravce nevydrží ... takže bohatě stačí jí opláchnout horkou vodou a jarem, každopádně používat se dá v podstatě kterýkoliv čistící prostředek (a to jak na přepravku tak i na záchůdky). Takže Savo, Domestos, ani u jednoho není třeba se trápit koncentrací (stačí normálně naředit s vodou), pokud nejste vlastníky nějakého průmyslového silně koncentrovaného výrobku určeného pro "velkodezinfekci", stejně tak se dá dezinfikovat například i octem nebo čistit už zmíněným jarem. Na záchůdky i podlahu používám Domestos.
Riziko zanesení infekce z venku sice existuje, ale není nějak velké a rozhodně nemusíte jako v biologických laboratořích procházet s botami dezinfekcí než vstoupíte do bytu. Pokud máte čičiny naočkované, riziko chycení čehokoliv z bot je malé. Je tu třeba možnost např. začervení škrkavkami, nicméně to je taky spíš dílem smůly než pravděpodobnosti.
April
P.S.: ... a jen bych s tím savem i domestosem byla opatrá, protože rády vyžíraj barvu a není nic k vzteku víc, když si na riflích nebo tričku uděláte odbarvenej flek. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Re: Desinfekce Přitlapkováno: 9. 6. 2008 7:56:08 |
|
|
Savo existuje též v provedení saponátu s dezinfekčním účinkem (s vůní Jarní louka, Letní louka nebo tak nějak) a má kupodivu příjemnou vůni i pro lidi. Čičině voní taky, když záchodek vymyju a vysuším, hned se tam rozplácne. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Desinfekce Přitlapkováno: 9. 6. 2008 10:58:18 |
|
|
April napsal: |
Ono asi takhle, moc breberek na plastové přepravce nevydrží ...
Riziko zanesení infekce z venku sice existuje, ale není nějak velké ...
Pokud máte čičiny naočkované, riziko chycení čehokoliv z bot je malé.April
P.S.: ... a jen bych s tím savem i domestosem byla opatrá, protože rády vyžíraj barvu a není nic k vzteku víc, když si na riflích nebo tričku uděláte odbarvenej flek. |
Asi moc křečuju ve snaze nic nezanedbat.
Koupila jsem pěknou velkou přepravku od mládence, který tvrdil, že ji koupil pro fretku a pak nebyla potřeba. Třeba v ní nikdy nic nebylo.
Kočenka je bývalá chovná myslím velmi dobře očkovaná a kocourek taky s PP bude naočkovaný standardně.
Ano, s tím "vyžíráním" jsem to myslela takto, abych přehnanou desinfekcí nenaleptala ať už přepravku nebo sebe.
Takže ji prostě umyji horkou vodou s trochou Domestosu.
P.S. deformace povoláním, informatik a analytik, vždycky hledám možná kritická místa, případně i ta, kde pravděpodobnost vzniku je 0,00001% |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: Desinfekce Přitlapkováno: 9. 6. 2008 18:32:46 |
|
|
P.S.: ... a jen bych s tím savem i domestosem byla opatrá, protože rády vyžíraj barvu a není nic k vzteku víc, když si na riflích nebo tričku uděláte odbarvenej flek.[/quote]
No někdy takový flek od sava nevadí, naopak to může být super inspirace, trochu ho dodělat, domalovat, dozdobit a můžete mít naproso originální tričko nebo džíny. Ale to sem nepatří, jenom je to můj koníček ( viz kočkologické muzeum ) Kačka |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 9. 6. 2008 19:17:09 |
|
|
Co se týká odbarvených fleků tak při úklidu a čištění záchůdků mám vždycky na sobě starší oblečení u kterého mi případné fleky nebudou vadit. |
|
|
Odpovědět
|
|
nanobrain91
|
|
|
Odpovědět
|
|