<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
martanek
|
Předmět: Nekontrolovatelne olizovani po kastraci Přitlapkováno: 21. 7. 2008 9:16:33 |
|
|
Mam rocniho kocoura, ktery je pet dni po kastraci.Vse se hoji v poradku,ale kocourek se paty den po kastraci zacal nadmerne lizat,nejen na miste zakroku,ale v podstate vsude na tele.Dela to nekontrovatelne rychle,je viditelne nervozni a vzdy se utika nekam schovat.Kozisek jsem mu prohledla,zadne blechy ani blesi trus jsem nenasla,navic je to ciste domaci kocour,ktery nechodi ven.Je mozne,ze by jeho chovani nejak souviselo primo s vykastrovanim?Nebo,ze by ho svedela ranka po kastraci a projevovalo se to olizovanim celeho tela? Mate nekdo podobne zkusenosti? Jinak si hraje, dostatecne ji i pije. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Nekontrolovatelne olizovani po kastraci Přitlapkováno: 21. 7. 2008 9:49:05 |
|
|
No napadlo mě, jestli na sobě necítí ještě pach z veteriny. Např. když se přinese kočka po kastraci domů k té, co na veterině nebyla, nezřídka na sebe syčí a vrčí, takže ten pach je něco naprosto cizího.
Možná bych ho zkusila opláchnout šamponem či jen otřít třeba vlhkou žínkou. Třeba to pomůže, ale je to jen tip.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Nekontrolovatelne olizovani po kastraci Přitlapkováno: 21. 7. 2008 11:02:25 |
|
|
April napsal: | No napadlo mě, jestli na sobě necítí ještě pach z veteriny. Např. když se přinese kočka po kastraci domů k té, co na veterině nebyla, nezřídka na sebe syčí a vrčí, takže ten pach je něco naprosto cizího.
Možná bych ho zkusila opláchnout šamponem či jen otřít třeba vlhkou žínkou. Třeba to pomůže, ale je to jen tip.
April |
Náš Claudius taky na Adama po kastraci vrčel a choval se k němu jako k cizí kočce. Takže je to možné, že na sobě ten pach cítí a vadí mu to a snaží se to překrýt svým vlastním pachem, proto to olizování. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
martanek
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 7. 2008 11:07:40 |
|
|
Nevim, samotnou me nenapada nic, takze diky za tip. Budu ho pozorovat a pripadne to zkonzultuju s vetem, jestli to bude pokracovat.
Fakt je, ze se takhle nikdy nechoval a to jsme k veterinari chodili docela pravidelne...Je take trochu histerik, i probouzeni z narkozy se neobeslo bez male sceny... |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Nekontrolovatelne olizovani po kastraci Přitlapkováno: 22. 7. 2008 12:18:38 |
|
|
martanek napsal: | kocourek se paty den po kastraci zacal nadmerne lizat,nejen na miste zakroku,ale v podstate vsude na tele.Dela to nekontrovatelne rychle,je viditelne nervozni |
Nemůže to být třeba nějaká alergická reakce? Třeba na desinfekci? Že by ho svědil "celý kocour", tak se snaží tak rychle olizovat? |
|
|
Odpovědět
|
|
|