Mastitis
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
wal
|
Předmět: Mastitis Přitlapkováno: 13. 6. 2008 20:00:35 |
|
|
Moje kočička, která má 6-ti týdenní koťátka má zřejmě mastitidu. Teď jsem si toho všimla a protože se k veterináři dostanu až ráno, chci se zeptat, jestli nevíte, jak jí zatím pomoci. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Mastitis Přitlapkováno: 13. 6. 2008 20:08:01 |
|
|
No co jsem tak našla, tak na mastitidu (všeobecně u psů, koní, krav i lidí) se doporučuje chladit, i když nevím, jestli je to vůbec u kočky proveditelné. Takže zkusit chladit (ledové obklady, mražená zelenina v pytlíku, ....) a ráno určitě bezodkladně hned naklusat na veterinu.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
wal
|
Předmět: Mastitis Přitlapkováno: 13. 6. 2008 20:28:19 |
|
|
Děkuji za rychlou odpověď. Zkoušíme chladit, ale Gábi samozřejmě moc velké nadšení nejeví. Musí jí to na dotek dost bolet. Je mi jí líto, ale nejsme z Prahy a autem je manžel bohužel v práci a vrátí se až ráno, jinak bych jela hned. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Mastitis Přitlapkováno: 14. 6. 2008 16:11:24 |
|
|
Mastitida se jí do rána výrazně zhorší, chtělo by to opravdu hned a antibiotika, je to velmi velmi bolestivé, ještě když se jí tam hemží a pijí koťátka. Zkuste mezi gázu vychlazený tvaroh a číču zafačovat přes hřbet, nebo jestli si to nechá, tak kalciovou mastí či třeba obyčejným sádlem se snažit cecík rozmasírovat, aby pustil mléko. Vynikající jsou na to homeopatika (vyzkoušeno), bohužel ta pro Vás hned taky nejsou dostupná... Nemáte souseda či známé, kteří by Vás na veterinu odvezli? Mastitida není žádná legrace a ráno už k tomu může mít číča vysokou teplotu (možná má už teď...) _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
|