<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
halu
|
Předmět: Kanibalismus u matek??? Přitlapkováno: 10. 7. 2008 17:37:06 |
|
|
Dobry den,
měli bychom takový dotaz.
Naše kočka (je stará asi 10 - 11 měsíců, mám ji z útulku takže přesný věk neznám) porodila večer 2 koťata, vše proběhlo docela rychle a v pořádku, ale očividně z toho byla vykulená a asi nevěděla co přesně s nima má dělat a moc se k nim neměla. Známá říkala že je to normální u mladých koček ale že jistě se o ně začne brzo starat, tak jsme si řekli že počkáme do rána. Ráno nás čekalo fakt nepříjemné překvapení, když jsme zjistili že obě koťata zabila a snědla. Vypadalo to strašně a my jsme nikdy o něčem podobném neslyšeli, tak bychom se chtěli zeptat jestli už se někdo z takovým chováním setkal a zda je to normální. Jsme z toho fakt smutní a chtěli bychom vědět, kde se stala chyba... Děkujeme za případné odpovědi |
|
|
Odpovědět
|
|
Kačátko
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 7. 2008 5:33:45 |
|
|
O kanibalismu u kočičích matek nic nevím, takže neporadím.
Nicméně mi to nedá nezeptat se, proč přibližně roční kočička z útulku nebyla kastrována? To k Vám přišla již březí nebo jste ji nenechali kastrovat? _________________ Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Kanibalismus u matek??? Přitlapkováno: 11. 7. 2008 9:16:19 |
|
|
Já se sice s kanibalismem nesetkala, nicméně si myslím, že příroda je někdy moudřejší než lidé a věci řeší způsobem, který se nám zdá podivný, ale v přírodě je normální .... je možné, že koťátka měla nějaké problémy či kočka věděla, že se o ně nezvládne postarat a instinkt to vyřešil takto.
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Kanibalismus u matek??? Přitlapkováno: 11. 7. 2008 9:27:13 |
|
|
April napsal: | Já se sice s kanibalismem nesetkala, nicméně si myslím, že příroda je někdy moudřejší než lidé a věci řeší způsobem, který se nám zdá podivný, ale v přírodě je normální .... je možné, že koťátka měla nějaké problémy či kočka věděla, že se o ně nezvládne postarat a instinkt to vyřešil takto.
April |
Souhlasím s April, příroda je mocná čarodějka. Měli jsme fenu, která měla nevyvedený vrh, jediné štěně bylo zdánlivě v pořádku, ale nechtělo pít-do rána ho fena taky sežrala-asi věděla proč. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Kanibalismus u matek??? Přitlapkováno: 11. 7. 2008 11:06:53 |
|
|
halu napsal: | ... obě koťata zabila a snědla |
Nám se to stalo jednou u králíků, že samice zakousla celý vrh.
U koček akorát jednou u prvního vrhu mladé kočky, která se k nám přitoulala na chalupě. Ta nevěděla si co s nimi, tahala koťata sem tam, padala jí z žebříku, když je táhla na půdu a podobně, až v noci obě pošla. |
|
|
Odpovědět
|
|
|