<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Liddy
|
Předmět: pomoc, apatická kocka Přitlapkováno: 26. 12. 2008 11:00:00 |
|
|
dobrý den, mám problémy se 4 mesícním kotetem. Bylo vzdycky ztrestené, kdyz se hnala za hrackou, udelala treba tri kotrmelce..
ale asi od pondelka skoro nechodí, nehraje si, jen lezí pod kamnama.
jeste zere, ale zhorsuje se to a trochu hubne, pije, ale dost málo. kdyz nekam jde, po chvilce si lehne. Minulý ctvrtek byla na preockování a na odcervení, muze to být reakce na to? Zadnou bulku jsem zatím nastestí nenasla, nic jí nebolí.... ale jen lezí a je to porád horsí
Na nasí veterine nemají otevreno, az zítra, myslíte si, ze bych mela jít jinam? co myslíte ze jí je???
p.s. je to nalezenec, mám ji asi jeden mesíc |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 16:28:57 |
|
|
opravdu nemáte nejakej nápad, co by s ní mohlo být??? je to jenom horsí, ted zase spí... |
|
|
Odpovědět
|
|
Pavla1
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 16:34:54 |
|
|
Rozhodně byste měla jít na veterinu - podle mě má kočička teplotu - ty příznaky tomu odpovídají - potřebuje něco na sražení teploty a s největší pravděpodobností i ATB .... _________________ Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 17:01:56 |
|
|
Vůbec bych neváhala a hodně tychle bych být Vámi, vyhledala veterináře,
trvají-li příznaky od pondělí, je nejvyšší čas.
Držím palce, at to dopadne dobře. |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 17:08:11 |
|
|
díky za reakce, za veterinárem startuju zítra hned jakmile otevrou, bohuzel je to ale az v 10 ...
ono v pondelí to nebylo tak hrozné, ale dneska jsem uz chtela jit na pohotovost...
muzu neco udelat ted? asi bych do ní mela dostat nejakou vodu, sice prý ráno pila, ted ale nevím. Mám to do ní pumpovat? (treba injekcni strikackou?) |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 17:32:54 |
|
|
Ja to nevydrzela, a nasla jsem si vetuv pohotovostni telefon a rekla mu co se deje. On rikal ze kdyz aspon trochu zere tak to dozejtra vydrzi, a jestli to je nejaka reakce na ockovani tak to muze posoudit az kdyz ji uvidi. pry kdyby to bylo neco hrozneho tak uz by se neco delo. Sice se deje, ale asi mylsel neco dramatictejsiho.Tak uvidime zitra, aspon doufam |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 17:53:34 |
|
|
Liddy napsal: | Ja to nevydrzela, a nasla jsem si vetuv pohotovostni telefon a rekla mu co se deje. On rikal ze kdyz aspon trochu zere tak to dozejtra vydrzi, a jestli to je nejaka reakce na ockovani tak to muze posoudit az kdyz ji uvidi. pry kdyby to bylo neco hrozneho tak uz by se neco delo. Sice se deje, ale asi mylsel neco dramatictejsiho.Tak uvidime zitra, aspon doufam |
Já bych se v kažfdém případě pokusila do ní dostat aspoň vodu, aby nebyla dehydratovaná-třeba i tou stříkačkou, když by to nešlo jinak. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 20:51:30 |
|
|
Já bych se v kažfdém případě pokusila do ní dostat aspoň vodu, aby nebyla dehydratovaná-třeba i tou stříkačkou, když by to nešlo jinak.[/quote]
Souhlasím s Tatianou - rozhodně do něj dostávejte vodu, ať se nerozjede dehydratace. |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 26. 12. 2008 22:44:55 |
|
|
nevím, jestli tu jeste jste, kazdopádne díky za reakce. Vodu trosku pila sama, k veceru uz ale ne, tak jsem to nakonec vzala tou strikackou- kocena dychtive chlemtala, tak ji pravidelne davam napit. Zrala mleteho tunaka, taveny syr, a par jejich oblibenych dropsů, takze me potesila. tedka se i trochu rozchodila, ale je videt jak je slaba. doufam, ze se to dozitra nezhorsi. Dam ji napit i v noci, tak dehydratace snad nehrozi. Jen nevím, kolik by toho tak mela vypit? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2008 1:14:47 |
|
|
je to kotisko, tak cca 1,5 dl. Ono to je těžké, někteří pijí víc, jiní méně, záleží i na stravě, při krmení jen granulemi by měli pít víc, pokud se krmí i mokré (já osobně kapsičku vypláchnu vodou a naleju to do těch kousků), stačí méně. Když kočka nechce jíst, musí aspoň víc pít, dostat do ní vodu za každou cenu i proti její vůli. Když je ochotná pít a něco i snědla-taveňák a tuňák asi není to nejlepší-obojí je dost slané, pro kotě ne příliš vhodné-lepší je krátce povařit filé a vychladlé jí nabídnout a místo taveňáku nabídnout tučný tvaroh nebo jogurt (lučinu, žervé ...) - aby v tom nebyla sůl. Zkuste půlku žloutku smíchat s trochou tvarohu a dávat jí to třeba olizovat z prstu-pokud jí to napatláte na tlamku, olíže si to. Nedávejte jí nic, kde je nadměrné množství soli, což platí o taveňáku a tuňáku v "lidské" konzervě. Tohle dám jen naprosto zdravým kočkám a jen občas a trochu jako ňamku, ne jako krmení. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2008 16:12:43 |
|
|
já vím , zkousela jsem to ruzne míchat, tohle jí jelo samozdrejme nejvíc.
Ráno jsme byli na veterine, dostala antibiotika injekcne a máme prásky- a je jí o hodne líp, sama zere, pije, chodí na záchudek, prosla se po byte... ale uvidime, jak to pujde dal doktor rikal, ze kdyz atb nezaberou, budou se mudet udelat testy na zanet pobrisnice atd.... |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2008 16:25:39 |
|
|
Liddy napsal: | já vím , zkousela jsem to ruzne míchat, tohle jí jelo samozdrejme nejvíc.
Ráno jsme byli na veterine, dostala antibiotika injekcne a máme prásky- a je jí o hodne líp, sama zere, pije, chodí na záchudek, prosla se po byte... ale uvidime, jak to pujde dal doktor rikal, ze kdyz atb nezaberou, budou se mudet udelat testy na zanet pobrisnice atd.... |
A KOČKA MÁ TEKUTINU V BŘIŠE? NEBO PROČ DĚLAT TEST NA FIP (zánět pobřišnice)?
Co se týče testů na FIP, tak bych byla hodně opatrná |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: testy Přitlapkováno: 27. 12. 2008 17:01:07 |
|
|
ne, tekutinu v brise nenasel, nema ho ani nijak zvetsene. Zminil se o FIP ale i treba o leukémii. Já o tom tolik nevím, myslela jsem ze existuje i nejaka sucha forma(?) ale asi se pletu, jdu si to nastudovat
Jsou ty testy nebezpecne? jak se vlastne delaji? |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: Re: testy Přitlapkováno: 27. 12. 2008 18:11:47 |
|
|
Liddy napsal: | ne, tekutinu v brise nenasel, nema ho ani nijak zvetsene. Zminil se o FIP ale i treba o leukémii. Já o tom tolik nevím, myslela jsem ze existuje i nejaka sucha forma(?) ale asi se pletu, jdu si to nastudovat
Jsou ty testy nebezpecne? jak se vlastne delaji? |
Ano, existuje i suchá forma FIP .
Testy nebezpečné nejsou,pouze se odebere krev (což je někdy náročnější,než cokoliv jiného ).
Spíše pak interpretace výsledků je složitá. U FeLV a FIV je pozitivní výsledek špatná zpráva, zatímco pozitivní výsledek na detekci protilátek (ELISA, Fast testy) proti koronavirům (nesprávně označováno jako test na FIP) nemusí ještě nic znamenat. V literatuře je udáváno,že až 80% koček je séropozitivních, to znamená, že se s koronaviry setkaly, jejich imunita zareagovala tvorbou protilátek, ale nemusí v sobě už koronaviry mít (to se dá zjistit pouze z trusu met. PCR).
Pokud Vaše kočička zaraeguje na podaná ATB, bude to spíše bakteriální infekce a nemusítese tedy virových nákaz obávat (FIP a pod.).
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 12. 2008 19:16:41 |
|
|
tak doufám, ze antibiotika zaberou, dneska je ji urcite lip, uvidime zitra.
Mokra forma to doufám není (jestli je to fip), slysela jsem, ze u te suche je aspon nejaka sance na vylecení- je to pravda? |
|
|
Odpovědět
|
|
Liddy
|
Předmět: závěr Přitlapkováno: 5. 1. 2009 15:12:46 |
|
|
Jen abych to nějak ukončila- už je to dva dny, co kocka dobrala antibiotika a je naprosto v pořádku
díky za všechny rady
Liddy |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: jupíííííííí Přitlapkováno: 5. 1. 2009 15:56:58 |
|
|
Jupíííííííííííííííííííííí. To je dobrá zpráva, více takových
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: závěr Přitlapkováno: 6. 1. 2009 11:21:50 |
|
|
Liddy napsal: | Jen abych to nějak ukončila- už je to dva dny, co kocka dobrala antibiotika a je naprosto v pořádku
díky za všechny rady
Liddy |
Blahopřeji |
|
|
Odpovědět
|
|
|