<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
F4ust
|
Předmět: lysina na ocásku Přitlapkováno: 27. 12. 2008 21:38:40 |
|
|
ahoj, podobný problém se mi tu nepodařilo nalézt a tak prosím o radu, mám malého sphynxe a zpozoroval jsem, že na vrchní straně ocásku má zhruba osm deset centimetrů od jeho začátku takovou podlouhlou úzkou lysinu, podobnou tomu, jako by mu ho někdo nahoře před pár dny oholil :-) ocásek měl v tomhle stavu už když jsem si ho před měsícem dvěma přivezl a stav se nijak nemění, nevypadá to nijak hrozivě a je to znatelné jen při bližším zkoumání, jen bych se rád ujistil, jestli to mám přisuzovat tomu, že ho občas přistihnu jak si s ocáskem hraje a kouše do něj, a případně jestli je to potřeba nějak řešit, nebo rovnou jet k veterináři. díky moc, Adam |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: lysina na ocásku Přitlapkováno: 29. 12. 2008 10:39:58 |
|
|
Dobrý den,
pokud to vypadá na ocásku jako když ho měl původně trochu chlupatý a asi tak před dvěma dny ho někdo nechtěně vzal mašinkou a vyholil mu tam lysinku, tak můžete být úplně klidu.
Naše kastrovaná Týna vypadá podobně. Vždycky se jí hrozně směju. Normálně moc chlupatá není, ale na zimu jí vždy na boku a u kořene ocasu narostou asi 1 cm chlupy nebo spíš takové chmýří a táhne se to asi do půlky ocasu, ale jen po stranách, nahoře a vespod má ocásek skoro holý. Vypadá to prostě jako když jí přejela ocásek malá sekačka na trávu . Už je jí skoro 5 let a každou zimu se to opakuje. První rok trvalo hrozně dlouho než jí to vypadalo a tak jsem další rok jen tak ze srandy vzala mašinku co s ní stříhám psa a to chmýří na ocásku a na boku jsem jí oholila. Celý rok jí tam nic nerostlo, až zase v listopadu jí narostla tahle legrační zimní ozdoba.
Takže myslím, že můžete být v klidu, protože i sphynxům (některým) roste zimní srst. Pokud vám to nevadí, tak mu to nechte, nebo mu to klidně doupravte mašinkou. Jemu to neuškodí a vy budete mít krásného kocourka, i když vím, že byste ho milovali stejně i s tím chlupatým porostem _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 12. 2008 13:36:23 |
|
|
Potvrzuji zkušenost Rady. Náš Feldík má ocásek chlupatější a těch prvních 10cm ocásku od kořene je z horní strany také jako přejeté holicím strojkem _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: lysina na ocásku Přitlapkováno: 29. 12. 2008 15:21:04 |
|
|
F4ust napsal: | ahoj, podobný problém se mi tu nepodařilo nalézt a tak prosím o radu, mám malého sphynxe a zpozoroval jsem, že na vrchní straně ocásku má zhruba osm deset centimetrů od jeho začátku takovou podlouhlou úzkou lysinu, podobnou tomu, jako by mu ho někdo nahoře před pár dny oholil ocásek měl v tomhle stavu už když jsem si ho před měsícem dvěma přivezl a stav se nijak nemění, nevypadá to nijak hrozivě a je to znatelné jen při bližším zkoumání, jen bych se rád ujistil, jestli to mám přisuzovat tomu, že ho občas přistihnu jak si s ocáskem hraje a kouše do něj, a případně jestli je to potřeba nějak řešit, nebo rovnou jet k veterináři. díky moc, Adam |
To my máme taky a ani mě nenapadlo to řešit, prostě jsem to vzala tak, že to k našemu Adamovi patří-taky tak cca 8-10 cm na vrchní straně ocásku jakoby oholených-neřeš to! Veterinář by se leda tak bavil-jako silvestrovský fór dobrý! Ne, fakt, to není žádná vada na kráse, která by snižovala hodnotu kočičáka. A nemá na to vliv ani hraní a kousání, prostě mu to tak narostlo a zdaleka není sám, je nás víc. V pohodě! _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
F4ust
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 12. 2008 20:57:29 |
|
|
díky všem:) nechci dělat veterinářské fóry, jen mě nenapadlo, že to není věc zkracování, ale naopak dorůstání srsti díky za uklidnění a hezkej novej rok |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 12. 2008 22:00:58 |
|
|
for F4ust
Jinak vítej do naší sphynxí rodiny a přeji ty nejhezčí zážitky s nahatým ufounkem.
A co tak sphynxíka ukázat? Sphynxů není nikdy dost, tak třeba šup s ním do Zlaté knihy koček _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|