| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| kockolit 

| 

| Předmět: BARF a vajcia 
  Přitlapkováno: 9. 1. 2009 12:16:58 |   |  
				| 
 |  
				| Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. Pred podávaním ich mrazíte min. 48 hodín ako surové mäso? Alebo ich len tak podáte surové rovno z chladničky? Teraz mi nejde o to, že je tam možnosť nakazenia salmonelou a že ich treba prevariť a tak... Vďaka |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| tatiana 

| 

| Předmět: Re: BARF a vajcia 
  Přitlapkováno: 9. 1. 2009 13:44:29 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | kockolit napsal: |  	  | Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. Pred podávaním ich mrazíte min. 48 hodín ako surové mäso? Alebo ich len tak podáte surové rovno z chladničky? Teraz mi nejde o to, že je tam možnosť nakazenia salmonelou a že ich treba prevariť a tak... Vďaka | 

Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám.

http://www.prestickekocenky.cz
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| Alamka 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 13:50:56 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | tatiana napsal: |  	  |  	  | kockolit napsal: |  	  | Dobrý deň. Zaujímal by ma názor chovateľov, ktorí kŕmia surovou potravou, že ako je to u nich s takými vajciami. | 

Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám.
 | 

Taky tak. Pouze žloutek, buďto zamíchaný do tvarohu nebo s ním "poleju" masovou směs z krabičky.

Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| AngelikadeSance 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 14:24:09 |   |  
				| 
 |  
				| [/quote] Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají.[/quote] 
 Salmonely jsou střevní gramnegativní nesporulující tyčky, patřící do čeledi Enterobacteriaceae. Jsou značně odolné k vlivům zevního prostředí, jsou schopny růst v prostředí s kyslíkem i bez kyslíku, odolávají vyschnutí, ve vlhkém prostředí vydrží dny až týdny, ve zmrazeném i měsíce
  . Salmonely se po průniku žaludkem (částečně jsou ničeny jeho pH) pomnožují v tenkém střevě a v některých případech pronikají do krevního oběhu. Nejčastější klinický obraz probíhá jako akutní gastroenteritida, projevující se nevolností, zvracením, bolestmi v břiše, teplotou a průjmy. 
 Bílek se kočkám dávat nemá.

A.

Naposledy upravil AngelikadeSance dne 9. 1. 2009 22:36:58, celkově upraveno 1 krát
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| beta.1 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 14:31:32 |   |  
				| 
 |  
				| Kočky mají poměrně agresivní žaludeční šťávy, někde jsem četla, že se v tom malém množství i s případnou salmonelovou nákazou vypořádají.[/quote] 
 Salmonely jsou střevní gramnegativní nesporulující tyčky, patřící do čeledi Enterobacteriaceae. Jsou značně odolné k vlivům zevního prostředí, jsou schopny růst v prostředí s kyslíkem i bez kyslíku, odolávají vyschnutí, ve vlhkém prostředí vydrží dny až týdny, ve zmrazeném i měsíce. Salmonely se po průniku žaludkem (částečně jsou ničeny jeho pH) pomnožují v tenkém střevě a v některých případech pronikají do krevního oběhu. Nejčastější klinický obraz probíhá jako akutní gastroenteritida, projevující se nevolností, zvracením, bolestmi v břiše, teplotou a průjmy.

Angeliko,vy nám to tady všechno tak pěkně odborně vysvětlíte,jste hodná:-),díky.

Bětka Barunka a Matěj

Bílek se kočkám dávat nemá.

A.[/quote]
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| kockolit 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 15:31:24 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | citace: |  	  | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. | 

Zaujímalo by ma, že či tie vajcia skladujete klasicky, teda iba v chlade alebo ich aj mrazíte? BTW: Ozaj môžu sa vajcia vôbec mraziť? Ja som chlap, tak teda neviem...
  |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| AngelikadeSance 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 16:03:11 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | kockolit napsal: |  	  |  	  | citace: |  	  | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. | 

Zaujímalo by ma, že či tie vajcia skladujete klasicky, teda iba v chlade alebo ich aj mrazíte? BTW: Ozaj môžu sa vajcia vôbec mraziť? Ja som chlap, tak teda neviem...
  | 

Tak si zkuste doma jako domácí úkol zamrazit vejce
    , co Vám to udělá.   Pokud chcete tak předejít nákaze baktérií Salmonella spp., tak Vám to stejně nepomůže, viz můj předešlý příspěvek.

A.
 |  | 

|      | Odpovědět | 

|  | 

| beta.1 

| 

Přitlapkováno: 9. 1. 2009 16:42:43 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | kockolit napsal: |  	  |  	  | citace: |  	  | Já osobně dávám syrový žloutek-bílek nedávám. | 

| 

vejce,když zmrzne tak praskne,to je jako když si dáš do mrazáku pivo a zapomeneš na něj,také když zmrzne,lahev praskne

Bětka,Barunka a Matěj
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| kockolit 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 9. 1. 2009 21:57:07 |   |  
				| 
 |  
				| Jasnačka, ja hlava dubová...  |  | 

|     | Odpovědět |