Microsporum canis
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
michaliina
|
Předmět: Microsporum canis Přitlapkováno: 22. 1. 2009 10:10:42 |
|
|
Dobry den, meli sme doma perskou kocicku Saru a protoze ji bylo smutno,poridili sme si jeste druhou. Je to obycejnu domaci krizena se sibirsoku...Asi po tydnu jsme zjistili, ze ma takove "prasive" ouska a zajeli k vet a byla lecena 2 mesice na svrab a usni roztoce,ptz mela v usich takovou cernou spinu. Prasive mista,hlavne na spickach usi jsme ji potirali takovou vodickou. Po dvou mesicich se mi zacaly delat fleky na ruce a sla jsem k doktorce na kozni a po testech mi zjistili M.canis a doporucili na to lecit i kocky. Docetla jsem se tu,ze M.canis je velice neprijemna a co se tyce leceni dlouhodoba nemoc. U veterinare jsme dostali kapsle Sporanox,ve kterych jsou takove malinkate kulicky,maji to brat mesic a kazdy tyden je mame koupat v Nizoralu. Chci se zeptat jeslti s tim ma nekdo zkusenosti,bojim se je koupat v Nizoralu,aby jim treba nevypadaly chlupy nebo neco...Sibirka vypada,ze po lecich se ji to leci.Prasive ouska uz zarostly,ale ted je na tom spatne Sara. Vcera jsem zjistila,ze ma flicky nejen na usich,ale i po tele...
Misa |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 1. 2009 17:01:21 |
|
|
Dobrý den,
Sporanox je lidský lék, nevím, nakolik zatěžuje kočině játra. Podle mě by bylo lepší kočičkám nasadit kočičí lék na M.canis a sice Itrafungol. Mnoho vetů s ním skušenost nemá, asi proto Vám to nikdo nenabídnul. Nemyslím si, že kočka příjde o chlupy v důsledku koupání. Ale dávala bych pozor, aby si to neolízla. U peršanky bych zvažovala zkrácení chlupů. |
|
|
Odpovědět
|
|
|