<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dafne
|
Předmět: začíná jíst stelivo-prosím poraďte Přitlapkováno: 17. 1. 2009 22:35:29 |
|
|
Přeji hezký večer, máme problémy s naším 5ti měsíčním kocourkem. Nevím, jestli se dostává do puberty, ale přibližně posledních 5 dní nám odmítá chodit na záchůdek. Pravidelně své "potřeby" vykonává všude jinde (většinou pravidelně na stejné místo) jen ne do záchůku. Přitom s tím nikdy problém nebyl, vždy věděl, kam má jít. Místo toho, když ho tam posadím poté, co ho nachytám těsně po "činu", začne stelivo jíst. Přitom stelivo má pořád stejné, záchůdek má čistý a pořád na stejném místě. Už jsem mu ho zkusila dát i na to místo, kam začal chodit nyní, ale bez výsledku - našel si místo jiné. Už z toho začínáme docela šílet. Navíc nikdy mi neskákal na linku, připadalo mi, že jsem ho to již "odnaučila" (alespoň po dobu, kdy jsme doma), ale poslední dobou tam začal pravidelně spát!!! Je to snad jen nějaký vzdor? Máte snad někdo podobné zkušenosti??? Myslíte že se vše vrátí do "normálu" nějak samo - časem nebo lze nějak "zakročit"?? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 1. 2009 22:38:28 |
|
|
Já bych spíš tipovala že má nějaký zdravotní problém na který se snaží upozornit. Doporučuji vyšetření u veterináře. Také doporučuji podívat se tady na fóru, podobný problém se tady již řešil mnohokrát. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 1. 2009 22:46:56 |
|
|
Já se přikláním k tomu zdravotnímu problému-jako první mě napadá močák a pak hned ledviny. To znamená okamžitě odebrat moč-pokud čůrá mimo stelivo, tak na lžíci, stříkačkou, jakkoliv a pokud možno co nejčerstvější odnést k veterináři a nechat vyšetřit. Případně i krev, ale to už si domluvíte s vetem podle výsledků vyšetření moči. Řešte to rychle, jeho chování nebude schválnost, ale nějaký jeho velký problém. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
AngelikadeSance
|
Předmět: ?? Přitlapkováno: 17. 1. 2009 23:03:15 |
|
|
Pokud jak píšete jste nezměnila kočkolit, záchodek je čistý a na svém místě, nepřišel do vaší domácnosti nový člen, nezměnilo se Vaše chování vůči kočce (pozdní příchody, méně času - kočky jsou citlivky ), taky bych se přikláněla spíše ke zdravotnímu problému a kočičák na něj jen chce upozornit.
S návštěvou veta neotálejte.
A. |
|
|
Odpovědět
|
|
Dafne
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 1. 2009 10:41:34 |
|
|
Moc děkuji za odpovědi, i když mě poněkud vyděsily. Jak říkám, bylo to ze dne na den bez jakýchkoliv zjevných příčin, takže to zkusíme u veterináře. Snad to nic nebude.. |
|
|
Odpovědět
|
|
|