<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Tulipánek
|
Předmět: Nestandartní kastrace?? Přitlapkováno: 27. 3. 2009 16:58:51 |
|
|
Hezké odpoledne,
řekla bych, že tuším, jak se provádí u kocourů kastrace, náš briťák ji podstoupil před 3 měsíci, vše proběhlo bez komplikací a dnes má o něco menší prázdný šourek.
Právě proto mě zarazil postup u kastrace kocoura mých rodičů. Podstoupil ji před měsícem, v jiném městě, tím pádem u jiného veterináře. Když si ho rodiče dovezli domů, měl kocou místo dvou maličkých řezů obrovský krvavý flek, šourek žádný. Dnes to vypadá příliš nevábně, přišel o varlata i o pytlík..
Nikde jsem se o takovém postupu nedočetla, byla to standartní kastrace?? Rodičům se to moc nelíbí, věděli, jak má kocourek po kastraci vypadat a jak se dělá.. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Nestandartní kastrace?? Přitlapkováno: 27. 3. 2009 17:07:19 |
|
|
No to je hodně nestandardní kastrace se domnívám, soudě dle většinových zkušeností.
Nevím, jestli dříve se prováděla kastrace kocourků takto a vet je ze staré školy, nebo jestli je vet fušer.
Každopádně s tím se už nic dělat nedá, snad jen upozornit veta, že by si měl inovovat informace o kastraci kocourů.
Hlavně aby se rána v pořádku zahojila.
Chjo, věřím, že to je nepříjemná zkušenost. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2009 17:27:23 |
|
|
Páni, to je ale fušer! Mám 3 kastrované kocoury, a všichni mají svou ozdobu zachovanou, jen se pořádně zmenšila - kuličky mají, ale malinké, takže je na první pohled vidět, že jsou to kastrovaní KOCOUŘI.
Tak se to dělat určitě nemá a rodičům se nedivím, že jsou nespokojeni. Bohužel s tím už nic nikdo nenadělá.... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Tulipánek
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2009 17:30:44 |
|
|
Děkuji za reakce.
Naposledy upravil Tulipánek dne 9. 5. 2009 20:15:05, celkově upraveno 1 krát |
|
|
Odpovědět
|
|
vetka.M
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2009 18:32:34 |
|
|
koukám, že abslovovala v roce 1995, to už se dávno vyučoval postup kastrace, jaký provádíme my tj. s pokrytým semenným provazcem...a rozhodně se při něm odstraňují pouze varlátka, ale šourek zůstává na místě...
zpočátku je vidět jako malý pytlíček, ale časem se stáhne úplně a kocourkům zůstane mezi řiťkou a pindíkem jen hladká (chlupatá) kůže |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 27. 3. 2009 23:25:25 |
|
|
tatiana napsal: | Páni, to je ale fušer! Mám 3 kastrované kocoury, a všichni mají svou ozdobu zachovanou, jen se pořádně zmenšila - kuličky mají, ale malinké, takže je na první pohled vidět, že jsou to kastrovaní KOCOUŘI.
|
No, kuličky už nemají Jen ten prázdný šourek jim zůstal |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 3. 2009 15:45:06 |
|
|
Alamka napsal: | tatiana napsal: | Páni, to je ale fušer! Mám 3 kastrované kocoury, a všichni mají svou ozdobu zachovanou, jen se pořádně zmenšila - kuličky mají, ale malinké, takže je na první pohled vidět, že jsou to kastrovaní KOCOUŘI.
|
No, kuličky už nemají Jen ten prázdný šourek jim zůstal |
Dobře, tak si trochu pletu pojmy , prostě je na první pohled poznat, že to jsou KOCOUŘI, byť kastrovaní, a ne nějaké= bezpohlavní bytosti . _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|