<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Martina Kobylisy
|
Předmět: mrouskání /jak vyvolat/ Přitlapkováno: 8. 4. 2010 19:50:14 |
|
|
Mám prosbu, ráda bych dala svojí chovnou kočku nakrýt, ale už 3 měsíce nemrouská, před prvním krytím mrouskala jednu i dvakrát měsíčně i při kojení si dvakrát zamrouskala, ale po odstavu koťat v prosinci 2009 nemrouská. Mám domluvené krytí na červen 2010 a obávám se, že to nevyjde. Kočce budou v květnu dva roky je zdravá a ve výborné kondici. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 4. 2010 20:09:47 |
|
|
Zkuste vitamín E. |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina Kobylisy
|
Předmět: mrouskani Přitlapkováno: 8. 4. 2010 20:14:55 |
|
|
Je možné použít lidský vitamin E? Zkoušela jsem sehnat kombinal E, ale nikde ho nemaj. |
|
|
Odpovědět
|
|
Eewee
|
Předmět: Přitlapkováno: 10. 4. 2010 13:39:13 |
|
|
Ahoj, ja Ecko zkusila, normalne lidske.
Koupila jsem "Vitamin E 100 svus"
Jsou to tobolky naplnene vodickou. Takze vezmete jehlu, na spojich udelate dirky, vymacknete vodicku na talirek, pridate nejakou pastu, treba gimpet a kocka to spapa...
Behem 4 dnu se dostavilo mrouskani, ale bohuzel bylo jen jeden tyden a ja nemohla kocenku odvezt z mnoha duvodu ke kocourovi...
Tedka se bohuzel nic nedeje...
Davala jsem ze zacatku dve tobolky, pac se mi malokdy podarilo vymacknout cele, ale po jedne nebo dvou celych tobolkach se nic nestane.
Hodne stesti a dejte vedet zda vam to pomohlo |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 11. 4. 2010 17:30:05 |
|
|
Proč tak složitě? Já kočce tobolku nechám normálně spolknout. Dávám obden jednu tobolku až do té doby dokud se říje nedostaví, ale když se dostaví tak stejně nemám tušení jestli to je díky vitamínům, nebo jestli by se dostavila i tak. O něco účinnější může být injekce vitamínu E od veterináře. Pokud bude kočka bez říje hodně dlouho tak v krajním případě existuje i hormonální injekce na její vyvolání. Po ní se říje dostaví do tří dnů, ale při vyvolané říji krytí nedoporučuji, počkejte si až na další. To že mrouskání trvá týden je zcela normální, ke kocourovi byměla kočka jít 2-3 den po jejím začátku, později už to nemá smysl. Další říje se může dostavit za týden, ale třeba i za půl roku. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lenkam
|
Předmět: Re: mrouskání /jak vyvolat/ Přitlapkováno: 22. 5. 2010 14:50:02 |
|
|
[quote="Martina Kobylisy"]Mám prosbu, ráda bych dala svojí chovnou kočku nakrýt, ale už 3 měsíce nemrouská, před prvním krytím mrouskala jednu i dvakrát měsíčně i při kojení si dvakrát zamrouskala, ale po odstavu koťat v prosinci 2009 nemrouská. Mám domluvené krytí na červen 2010 a obávám se, že to nevyjde. Kočce budou v květnu dva roky je zdravá a ve výborné kondici.[/quote]
Dobrý den, jestli ještě řešíte tento problém, zkuste homeopatikum Folliculinum 6C (nejlépe na internetovém obchodě). Kupte si rovnou také 7C. Po vyvolání říje tím 6C můžete podávat 7C, které mrouskání udrží.
Zdraví Lenka |
|
|
Odpovědět
|
|
|