<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
daniel
|
Předmět: Dostal jsem kocourka Přitlapkováno: 18. 6. 2009 23:19:50 |
|
|
Dobrý den,
Chtěl bych požádat o radu. Od kamaráda jsem dostal ročního vykastrovaného kocoura, ale on mi nechce doma žrát a furt někam zaléza.
Přemýšlel jsem o tom, že může být ve stresu z nového prostředí.
Už ho mám doma tři dny, ale on nic z potravy nepřijmul! Myslíte, že se rozkouká, nebo to může vést k nějakému většímu problému?
Předem díky moc za radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2009 7:39:56 |
|
|
Dobrý den,
kocourek je určitě ve stresu, 3 dny je krátká doba aby se u Vás cítil jako doma.Po celý den nechte misku s krmením blízko jeho skrýše(ale na dostatečné vzdálenosti od WC). Zkuste mu nabídnou jídlo, které má rád(kamarád určitě poradí). Kočičáka nestresujte pokusy o pohlazení, dejte mu čas, aby se rozkoukal. Taky by bylo dobré zkusti Feliway. To je taková věcička co se strčí do zásuvku, uvolňuje látky, které zbavují kočky stresu. K dostání u veterináře. |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Dostal jsem kocourka Přitlapkováno: 19. 6. 2009 7:43:45 |
|
|
Roční kocour je v podstatě už dospělý jedinec, s ustálenými zvyky a návyky, režimem, prostředím. Nejspíše ta změna je pro něj hodně velká a on si musí zvyknout jak na nové prostředí, tak na nové dvounožce, takže se domnívám, že je zmatený a momentálně neví, která bije a určitě je ve stresu.
Dejte mu do míst, kam si zalézá, misku s vodou a jídlem, poblíž (ne hned vedle) dejte i záchůdek, aby měl vše v krátkém dosahu. Určitě se rozkouká, ale potřebuje čas, aby vstřebal nové pachy a prostředí. Takže eliminujte možná rizika (padající věci, otevřená okna, atp.) a nechte kocourka třeba dvě, tři hodinky v klidu doma samotného, aby si prošel byt. Je možné, že v noci, kdy jste spal, už vylezl a trochu si nové bydlení prošel. Potřebuje si zvyknout.
Navíc ohledně jídla, je důležité mu naservírovat nějakou mňamku, pochoutku - dobrou konzervičku (mám zkušenosti, že např. Gourmet Gold u nás moc chutnají, mňamky typu tyčinek či bonbonků - z DM tyčinky Dein Bestes, bonbonky Whiskas, to jsou taková z mojí strany osvědčená lákadla). _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
JanČe
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 6. 2009 7:51:47 |
|
|
Dobrý den,
vše výše zmíněné plus ten Feliway...můžu doporučit, nám se odsvědčil při stěhování. Popřípadě Bachovky. Kromě chuťovek zkuste rozptýlit šantou, kočičí mátou, šáchorem...prostě zelením
Dejte vědět jak se vám daří. |
|
|
Odpovědět
|
|
daniel
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 6. 2009 17:33:45 |
|
|
Mockrát děkuji za rady!! Už se pomalu zlepšuje a zvyká si, protože už chodí po bytě v mé přítomnosti a byl se u mě i mazlit
Dobrůtky jsem mu postrkal po skrýších a sláví to úspěch, i když né moc velký ...... Ale lepší něco než nic ......
Takže ještě jednou moc děkuji |
|
|
Odpovědět
|
|
|