<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
turrik
|
Předmět: Je to u Ragdolla vada vylučující z chovu? Přitlapkováno: 11. 6. 2009 21:05:02 |
|
|
Máme ragdollku koupenou jako mazlíka s tím, že je výstavní kvality a do roka se máme rohodnout, zda příjde kastrace, či chov. Je to modrá mittedka, ale v standardech plemene u této barvy stojí, že mají růžové polštářky, ale naše kočička má každý jiný - jeden růžový druhý tmavý. Je to vada, za kterou se vylučuje z chovu? Moc děkuju za jakoukoliv radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 6. 2009 16:24:08 |
|
|
A proč se nezeptáte přímo té chovatelky? Pokud vám nabízí možnost kočičku uchovnit je hlavně v jejím zájmu aby její chov na výstavách dobře reprezentovala a neměla žádné vady. |
|
|
Odpovědět
|
|
Minkli
Založen: 31.12.2008 Příspěvky: 22 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Re: Je to u Ragdolla vada vylučující z chovu? Přitlapkováno: 20. 8. 2009 6:59:17 |
|
|
Dobrý den,
ve všeobecných standardech o polštářcích nic není, ale mitted by měl mít polštářky růžové, nedávno jsem to četla v knize od p.Říhové, která přímo ragdolly posuzuje a i moje mittedka je růžové má.
Alena V.: Ne každý chovatel je seriózní, ne každý chovatel odchoval tolik koťátek, aby věděl, ne každý chovatel poradit chce...Je to smutné, ale je to tak.
Minkli
www.feralas.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Jitka Blue Vision
|
Předmět: Re: Je to u Ragdolla vada vylučující z chovu? Přitlapkováno: 21. 8. 2009 6:05:48 |
|
|
turrik napsal: | Máme ragdollku koupenou jako mazlíka s tím, že je výstavní kvality a do roka se máme rohodnout, zda příjde kastrace, či chov. Je to modrá mittedka, ale v standardech plemene u této barvy stojí, že mají růžové polštářky, ale naše kočička má každý jiný - jeden růžový druhý tmavý. Je to vada, za kterou se vylučuje z chovu? Moc děkuju za jakoukoliv radu. |
Já si nemyslím, že by to byla vada vylučující z chovu, ale nebylo by nejlepší kočičku přihlásit na výstavu nejprve v kotěcí třídě, a případně se přímo na ty polštářky zeptat posuzovatele. Pokud uvažujete o chovu, výstavy Vás stejně čekají a je lepší kočičku zvykat od kotěcího věku.
Přeji hodně radosti s Vaší ragdollkou.
Jitka
www.bluevision.wz.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
turrik
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 8. 2009 19:45:30 |
|
|
Všem moc děkuji za rady. Ragdollka nám dělá radost, i kdyby nakonec výstavní nebyla Ale zjistila jsem, že to nevyřazuje z chovu na 100%. Děkuju.... |
|
|
Odpovědět
|
|
|