| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> | 

| Autor | Zpráva | 

| gabi182 

| 

| Předmět: "opruzená" prdelka 
  Přitlapkováno: 27. 6. 2009 20:20:35 |   |  
				| 
 |  
				| zdravím, máme doma asi dvaceti denní kotě kočky domácí. nedávno jsem si všimla, že má jakoby opruzenou prdelku. má ji takovou červenou a jakoby vystouplou. nevíte, co to může být a zda to jde nějak léčit u tak malého kotěte? nebo je nutné zajít na veterinu?
 moc děkuju za odpověď
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Luci + 4 

| 

| Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 6. 2009 21:00:43 |   |  
				| 
 |  
				| Máte doma kotě bez kočky- mámy? Pokud ano, je možné, že kotě se ještě neumí samo po vyměšování očistit . Také může mít zácpu, takže má zadeček od namáhavého tlačení zduřelý. Myslím, že by bylo dobré navštívit veterinárního lékaře, takto přes net, bez možnosti problém vidět, se radí špatně. _________________
 Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...
  Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| beta.1 

| 

| Předmět: Re: "opruzená" prdelka 
  Přitlapkováno: 27. 6. 2009 22:19:45 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | gabi182 napsal: |  	  | zdravím, máme doma asi dvaceti denní kotě kočky domácí. nedávno jsem si všimla, že má jakoby opruzenou prdelku. má ji takovou červenou a jakoby vystouplou. nevíte, co to může být a zda to jde nějak léčit u tak malého kotěte? nebo je nutné zajít na veterinu?
 moc děkuju za odpověď
 | 

Dvacetidenní kotě snad samo ještě nedokáže vyměšovat,pokud ho máte bez matky,je potřeba mu s vyměšováním pomáhat,tak jak to dělá kočka.Možná proto má zadeček vystouplý,má plná střeva.Máte jeho matku?Pokud ano,tak je problém jinde.Kdyby byla matka,tak je kotě ještě kojené a to určitě nemá zácpu,potom bych běžela k vetovi.

BBMM
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| gabi182 

| 

Přitlapkováno: 28. 6. 2009 12:21:28 |   |  
				| 
 |  
				| kotě má matku, která ho kojí. právě proto mě to znepokojuje. je možné, že by třeba kočka-matka nějak nevěděla, co má dělat? není to prvorodička, jedno kotě už "vychovala".
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| beta.1 

| 

Přitlapkováno: 28. 6. 2009 16:37:04 |   |  
				| 
 |  
				|  	  | gabi182 napsal: |  	  | kotě má matku, která ho kojí. právě proto mě to znepokojuje. je možné, že by třeba kočka-matka nějak nevěděla, co má dělat? není to prvorodička, jedno kotě už "vychovala".
 | 

Kočka určitě ví co má dělat,má to zakodované v genech,takže problém bude jinde.Zašla bych na radu a pomoc k vetovi.

BBMM
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Martina Kobylisy 

| 

| Předmět: začervenalá prdelka a genitálie u dvouleté kočky 
  Přitlapkováno: 25. 4. 2011 14:20:21 |   |  
				| 
 |  
				| Dobrý den, Naše dvouletá chovná, pravidelně odčervovaná, čistě bytová kočička si začala včera často čistit zadeček a genitálie - a dnes ráno měla celou oblast zarudlou - zároveň začíná mrouskat. Dnes jsem jí pro jistotu odčervila a celou vykoupala.  Odpoledne vše má zase normální barvu, ale pokud se jí dotknu na zadečku zdá se mi, že jí to není příjemné - obvykle když mrouská, tak mi zadeček neustále chodí ukazovat a teď jen mňouká jako když mrouská - nikdy jsem opruzenou kočku neviděla - nevím jestli je to u dopělé kočky možné - prosím poraďte co to může být. Mám ještě jednu kočičku - její dceru a ta je v pořádku.
 Doplňuji info asi po hodině - zase má celou oblast pod kořenem ocasu zarudnutou.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

| April 

| 

| Předmět: Re: začervenalá prdelka a genitálie u dvouleté kočky 
  Přitlapkováno: 25. 4. 2011 16:58:01 |   |  
				| 
 |  
				| Nevím, v které oblasti se to soustředí, ale může se jednat o zánět dělohy, o píštěl, o ucpané anální žlázky ... Zřejmě návštěva veteriny bude nejrozumější.

|     | Odpovědět | 

|  | 

| Martina Kobylisy 

| 

| Předmět: Opruzná prdelka 
  Přitlapkováno: 25. 4. 2011 18:10:49 |   |  
				| 
 |  
				| April, můžete si otevřit veterinární poradnu .. právě jsem přijela z veteriny a byly to anální žlázy. Musím pochválit Mvdr Svobodníka z Prahy - asi za 10 sekund určil diagnózu a hned kočičce ulevil. Do dnes jsem si myslela, že je to problém jen u psů...a není.
 |  | 

|     | Odpovědět | 

|  | 

|  |