<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Mishankaa
|
Předmět: Nežere maso! Přitlapkováno: 8. 7. 2009 20:37:35 |
|
|
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat,můj 10-ti měsíční kocourek odmítá masíčko.Vařené,syrové,nic nechce.Kapsičky jí,ale maso normální nechce.Papá mi jenom krůtí dukátky,ale ty taky začíná odmítat.Je to normální?Děkuji předem za všechny odpovědi =))) |
|
|
Odpovědět
|
|
kaba
|
Předmět: Přitlapkováno: 8. 7. 2009 20:42:46 |
|
|
Nedělejte si starosti, stává se to. Pokud kocour jí kvalitní granule, maso nepotřebuje. |
|
|
Odpovědět
|
|
mant
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 19:13:08 |
|
|
Je to úplně normální, to jsou kočičí chutě.
Kočky mojí tchýně nežerou ryby. Nic, co má něco společného s rybami nebo mořem, od filé po rádobyrybí konzervy. Solidárně celá smečka...a to už fakt nechápu. _________________ ---------------------------------------
Mikin, Tamara, (Tygr), Tulák, Máša a Lucka |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 14. 7. 2009 19:51:28 |
|
|
Tak moje Wyuška taky nejí maso. Syrové vůbec, vařené ani pečené. Jediné co jí, je tuňák z konzervy. Ale dostává kvalitní granule, takže to neřeším. Ať si maso nejí, když ho nechce. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 7. 2009 14:12:49 |
|
|
U nás žere maso jen kocour a to syrové hovězí. Má to výhodu, protože kočka mu jinak vždycky všechno sežere, takže už je jak koule a kocour je naopak na briťáka hubenej (trouba si to nechá líbit, protože je "drohorozený"). Takhle vím, že když dostane na misku syrové hovězí, tak to má jen pro sebe a já nemusím být ta zlá panička, která kočku tahá od plné misky a zavírá ji v jném pokoji, aby mohla kocoura dokrmit:-)
Prostě co kočka, to jiné chutě. |
|
|
Odpovědět
|
|
Catca
|
Předmět: Přitlapkováno: 19. 7. 2009 21:38:11 |
|
|
Já bych z toho taky nedělala vědu. Některé kvalitní konzervy a kapsičky obsahují opravdu vysoký podíl masa a i když k tomu musíte připočítat fakt, že je to trochu dražší, maso to nahradí. Moje kočka taky hovězí sežere jenom proto, aby mi udělala radost. A to tak jednou za týden dva kousíčky. Ale kapsičky Schesir, Porta 21, nebo Applaws, které opravdu obsahují čisté maso ve vlastní šťávě, to si dá. Je jasné, že kdyby člověk koupil kuře, uvařil ho, obral a s trochou vývaru dal kočindě na talíř, možná by se smilovala. Ale když ne, tak so naděláme. Musíme kupovat konzervy a kapsičky. Ale jenom ty špičkové. |
|
|
Odpovědět
|
|
Sárinka
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2009 9:25:40 |
|
|
Většina veterinářů i chovatelů tvrdí, že pokud žere kvalitní grnaule a má dostačný přísun vody, mělo by to stačit. |
|
|
Odpovědět
|
|
PAVITA
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2009 9:56:39 |
|
|
To nemejte vubec strach, ja mam kocicku pres dva roky a maso take vubec neji, jen obcas tunaka v konzerve a jinak pouze kvalitni superpremiove granule.
Zkousela jsem hovezi, kure, kralika, krutu-pecene, varene ,syrove a nic
pokud budete davat kvalitni granule tak je to ok
pavla |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 8. 2009 13:17:19 |
|
|
Sárinka napsal: | Většina veterinářů i chovatelů tvrdí, že pokud žere kvalitní grnaule a má dostačný přísun vody, mělo by to stačit. |
V tom je právě ten problém-co je to dostatečný přísun vody?
Já jsem si myslela, že můj devonek MÁ dostatečný přísun vody-kdykoliv si někdo myje ruce, stojí na umyvadle a může se upít, vidím ho pít i z misky-a má struvity. Je klasický granulkožrout. Ostatní jídlo téměř nejí, jen si lehounce zobne, a ještě ne všeho. No a skončil se struvitama a zánětem močáku. A já to ani netušila, že má problém. Když mě na něj upozorňoval stříkáním moči, považovala jsem to za kocouří značkování. Až kamarádka mě upozornila, že má kocour problém. Teď je odléčený, má granule proti struvitům, a už týden nebyla nikde žádná jeho značka. Jen v kadibudce.
No a jak říkám-myslela jsem že pije dost. Nepil. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
|