| << Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>   | 

| Autor | 
		Zpráva | 

Reg

| 

Předmět: Krmivo a "špinění"...
  Přitlapkováno: 27. 8. 2009 9:26:30 | 
				     | 

| 

Mám otázečku,

je možné že by mělo krmivo- myslím tím značka či druh vliv na špinění a maštění kůže u sphynxů?

Krmili jsme jinou značkou než ted a kočky dříve nevydržely být týden čisté. Nyní krmím jiný druh a kočky jsou krásně čisté a vydrží se nekoupat i 14dní. Řekla bych, že i peřiny nejsou tolik ušmudlané jako dříve. myslíte, že to má vliv??? | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

Silvie OK

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 8. 2009 9:33:11 | 
				     | 

| 

Určitě ano, nám krémový sphynx po některých krmivech hnědnul. Nemohli jsme přijít na to proč, až mi jeden vet řekl, že je to vitamínem A, resp. vysokou hodnotou vitamínu A v krmivu.

Určitě i obsah tuku bude mít zase vliv na maštění.

Jinak k tématu barvení bylo psáno zde:

http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=3291

A taky v tématu přímo ke krmení, strana 3.

http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1051&postdays=0&postorder=asc&start=60

... budu citovat co jsem napsala:

Ahoj všem, konečně máme zjištěno, proč se náš krásný růžovoučký kočičák barví dohněda (psala jsem to do témata Máme nového člena rodiny... - nevím, jak se mi to vždycky podaří napsat něco mimo ) a spolu s veterinářem a jednou moooc ochotnou paní (majitelkou Pet shopu u nás ve městě) jsme přišli na to, že to způsobuje vitamín A, obsažený v granulích (pochoutkách, vitamínech). Např. Royal Canin má hodnotu vitamínu A cca 22000 IU/kg, Hill´s co jsme mu nově koupili má kolem 9800 jednotek. Dle vyjádření veterináře jeho reakce není znepokojivá, jen prostě reaguje jak některé malé děti na mrkev  ... Teď už je vše O.K. a kočičák je zase celý růžovoučký... | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

Reg

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 8. 2009 9:43:36 | 
				     | 

| 

Neřekla bych, že by se jakože barvila jim kůže, jen byli prostě v záhybech mastnější a tím i špinavější. Barvení srsti jsem po krmivu zažila u perských koček.

Já právě ted zrovna krmila RC oral a právě z té doby se mi zdají čistější než dříve.

Ale třeba je to i tím, že naše kočky ted vyměnily větší podíl granulí za maso a granulky mají jen tak na chuť     | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

Sfinxie

| 

Předmět: Spineni
  Přitlapkováno: 27. 8. 2009 10:13:12 | 
				     | 

| 

Zdravim Regino!

U nas se uplne jasne prokazalo, ze na spineni ma velky vliv obsah tuku v krmivu. 20% tuku je na nase sphynxe strasne moc. Idealni je krmivo, ktere obsahuje zhruba 10 nebo mene % tuku. 

Driv byl nas maly spinavy kazdy den jako kominik. A po tom, co jsem zmenila krmivo, ktere melo mene tuku, stacilo koupat co 14 dni. _________________ Marketa Kraut | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

Silvie OK

| 

Předmět: 
  Přitlapkováno: 27. 8. 2009 10:50:04 | 
				     | 

| 

| Reg napsal: | 	 		  Neřekla bych, že by se jakože barvila jim kůže, jen byli prostě v záhybech mastnější a tím i špinavější. Barvení srsti jsem po krmivu zažila u perských koček.

Já právě ted zrovna krmila RC oral a právě z té doby se mi zdají čistější než dříve.

Ale třeba je to i tím, že naše kočky ted vyměnily větší podíl granulí za maso a granulky mají jen tak na chuť     | 	  

Ano, přesně o tom mluvím, jestli mi pošlete do soukromé zprávy emailovou adresu, pošlu Vám foto našeho zhnědnutého krémáčka. Nezměnila se mu barva, ale jednoduše zhnědnul jakoby špínou. | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

AngelikadeSance

| 
		 | 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

TÝNA+ spynx Kofi

| 

Předmět: ZHNĚDNUTÍ, SVĚTLÝ SPHYNX- JAKÉ KRMIVO???
  Přitlapkováno: 29. 9. 2015 22:01:22 | 
				     | 

| 

PROSÍM O POMOC     

debaty o krmivu tady jsou, ale nějaký oprvadu závěř nemám. Můj kocour se velmi rychle špiní a hledám vhodnou značku. 

Vyzkoušeno:

LEONARDO LIGHT 20% tuk/   A-15.000,

ARDEN GRANGE- tuk 19%/  A-28.000 IU, 

TASTE OF THE WILDE- tuk 16%/ A- 11.500 IU  

po všech rychle zhnědnul a nebo velmi zapáchal trus. prosím majitele SVĚTLCH SPHNXŮ - čím krmíte své naháče? jak reaguje Váš sphynx na CAT CHOW SENSITIVE- kvalita? špinění?PoTASTE zhnědnul do dvou dnů... obsah vitamínu A je nízký, i tuk, tak v čem je problém???

děkuji Týna    [/b] | 

| 

| 

Odpovědět 
		 | 

| 

|