<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Holistr
|
Předmět: zastřihávání fousků Přitlapkováno: 30. 10. 2009 18:53:30 |
|
|
Chtěl bych se zeptat jestli se kočkám můžou zastřihávat fousky. Můj kocour nedávno strčil hlavu do topení a pěkně si je přismahnul, takže je má teď takové zakroucené a některé úplně zkrácené a nevzhledné. Je možné mu je ustřihnout? Dorostou zase? Taky jsem si všiml, že hned vedle tlamičky má pár fousků, které nejsou jakoby zakončené, takové silné a s plochou špičkou, je to normální? |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: zastřihávání fousků Přitlapkováno: 30. 10. 2009 19:02:04 |
|
|
Asi takhle, vousky vyrostou, vypadnou a na jejich místě vyrostou další. Určitě po bytě občas nějaký ten vousek najdete ...
Co se týče stříhání, asi bych to nechala být, ono vypadnou samy. Sice je to chvíli nevzhledné, ale ničemu to neškodí.
U těch s plochou špičkou nevím, nějak jsem to nezkoumala _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
adelnik
|
Předmět: Přitlapkováno: 6. 11. 2009 12:15:07 |
|
|
To jestli se můžou kočce stříhat fousky nebo ne jsem ve svých pěti šesti letech neřešila a prostě kočce ty fousky ostříhala. Všechny.
Kočka sice zřejmě chvíli ztratila zažitou prostorovou orientaci, ale fousky dorostly. _________________ adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: vousky Přitlapkováno: 7. 11. 2009 19:30:22 |
|
|
Vousky sice dorostou, ale je naprosto zbytečné je stříhat jen proto, že si je přismahl a vypadají nevzhledně. Takhle si totiž přismahl jen vousy. Když bude bez nic, přismahne si hlavu, vousky jsou hmatové a tak včas vycouvá. Časem ty pokroucené vypadnou a nahradí je nové. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
alzbetakocka
|
Předmět: Re: zastřihávání fousků Přitlapkováno: 22. 4. 2014 20:28:23 |
|
|
Holistr napsal: | Chtěl bych se zeptat jestli se kočkám můžou zastřihávat fousky. Můj kocour nedávno strčil hlavu do topení a pěkně si je přismahnul, takže je má teď takové zakroucené a některé úplně zkrácené a nevzhledné. Je možné mu je ustřihnout? Dorostou zase? Taky jsem si všiml, že hned vedle tlamičky má pár fousků, které nejsou jakoby zakončené, takové silné a s plochou špičkou, je to normální? |
Dobrý den,
Zastříhávání fousků bych určitě nedoporučovala. Fousky sice dorostou, ale i tak jsou pro kočičku velmi důležité pro orientaci a celkové vnímání prostředí.
Pokud kočce ostříháte fousky může se stát, že si příště místo nich spálí hlavu.
Oni se časem sami obnoví. Používejte kvalitní krmivo pro lepší růst srsti, to by dle mého názoru také mohlo pomoci. |
|
|
Odpovědět
|
|
|