<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
jahy
|
Předmět: záchod Přitlapkováno: 28. 12. 2009 8:32:24 |
|
|
ahoj,jsem tady nový.máme 3měs starého kocourka s pp ze slovenska.bohužel nám pořád čůrá jinde než do záchoda.koupil jsem ho z chovatelské stanice kde mi řekli že je zvyklý na záchod.ale bohužel,když může vleze dětěm do postele a tam se vyčurá.dokonce se vyčural i vykakal do hracího tunelu a zácho má vedle.tak už nevím jak na něj.záchody mám dva,protože s ním máme i kastráta whiskas který je rok a půl starý. |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: záchod Přitlapkováno: 28. 12. 2009 8:57:59 |
|
|
jahy napsal: | ahoj,jsem tady nový.máme 3měs starého kocourka s pp ze slovenska.bohužel nám pořád čůrá jinde než do záchoda.koupil jsem ho z chovatelské stanice kde mi řekli že je zvyklý na záchod.ale bohužel,když může vleze dětěm do postele a tam se vyčurá.dokonce se vyčural i vykakal do hracího tunelu a zácho má vedle.tak už nevím jak na něj.záchody mám dva,protože s ním máme i kastráta whiskas který je rok a půl starý. |
dobrý den,
možná by jste měli pokračovat v úplně stejném hygienickém stelivu jaké mělo kotě doma na Slovensku a zkuste dát miminu písek doprostřed pokoje a pomalu ho stěhovat tam, kde ho chcete mít. Písek mu ukažte a posaďte ho do něj.
Je chybou, že Vás chovatel neseznámil s tím na co je kotě zvyklé.
Pokuste se kontaktovat chovatele a zeptat se na písek který měl. Já dávám kotěti sebou celý pytel písku, aby mohli noví majitelé pokračovat v tom na co jsou koťata zvyklí.
přeji hodně úspěchů
Blažková H |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: záchod Přitlapkováno: 28. 12. 2009 14:01:48 |
|
|
Souhlasím, asi bych rozhodně zkusila stejné stelivo. Někdy je to pro koťata zásadní problém. Taky záleží na tom, jak ho máte dlouho, někdy to trvá několik dní než si zvykne na nové prostředí. WC blízko místa kde se pohybuje, hlídat ho jako malé dítě a po probuzení prostě dát do wc jako na nočníček. někdy jim i vadí, že nemají své soukromí nebo mě ještě napadá pohlídat toho staršího, jestli mu nějakým nenápadným způsobem nebrání jít na ten záchod. Držíme palce, jistě se to brzy srovná. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
jahy
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2009 20:56:26 |
|
|
tak ten starší mu určitě nebrání.Lear si prostě udělá potřebu kde se mu chce.klidně i domečku kde má hračky.nebo v hracím tunelu.stelivo máme bestcat hrudkující.ale on se má radši peřiny,hadry a pod.doma ho máme 14dní a stáčí kocourka je cca 3-4měs. |
|
|
Odpovědět
|
|
fofo177
Založen: 08.09.2007 Příspěvky: 972 Bydliště: České Budějovice
|
Předmět: Přitlapkováno: 28. 12. 2009 22:35:28 |
|
|
Určitě bych postupoval stejně, jak tu bylo výše psáno a poněvadž je kocourek nový a může být ještě ve stresu, nebyl by na škodu difuzér s kočičími feromony Feliway na navození správné kočičí atmosféry _________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
nihilises
|
Předmět: Braska Přitlapkováno: 5. 1. 2010 16:16:03 |
|
|
Ahoj,
gratuluju k Learovi, my jsme si privezli jeho brasku LeRoye. I kdyz uz mame starsiho kocoura taky doma, LeRoy hned zacal k nemu chodit na zachod a zatim s tim nikdy nemel problem. Stejne tak Gannesh (take ze sdyronu) od zacatku vubec nemel problem chodit na zachod. Hledal bych teda chybu jinde. Nam kdyz jednou Gannesh zacal curat do postele, bylo to tim, ze stelivo bylo procurane a on do nej odmitl jit. Hned jak jsme ho vycistili, sel zase tam.
Jinak ja pouzivam od zacatku stelivo Cat's best Nature Gold.
Martin |
|
|
Odpovědět
|
|
Reg
|
Předmět: Re: záchod Přitlapkováno: 5. 1. 2010 22:48:29 |
|
|
jahy napsal: | ahoj,jsem tady nový.máme 3měs starého kocourka s pp ze slovenska.bohužel nám pořád čůrá jinde než do záchoda.koupil jsem ho z chovatelské stanice kde mi řekli že je zvyklý na záchod.ale bohužel,když může vleze dětěm do postele a tam se vyčurá.dokonce se vyčural i vykakal do hracího tunelu a zácho má vedle.tak už nevím jak na něj.záchody mám dva,protože s ním máme i kastráta whiskas který je rok a půl starý. |
Ahojky,
co se týče staršího kocourka, nemusí být ani v první chvíli vidět, že mu starší kocour nějak brání ve venčení, ale pochopte,že vše je jeho prostředí a on je tamted vestřelec a stačí jen ošklivý pohled odněkud z gauče a pozvednutím ocáku a už kočky ví, co my lidé ne...
Jistě je i třeba mít stejné stelivo, jako u chovatele a také stejný typ wc, neb pokud není zvyklý na krytý, může se jej bát a nebo v oteřeném mu chybět soukromí. také doporučuji kotě nepouštět od začátku po celém bytě, opravdu může být pro něj problém wc najít. A v neposlední řadě čtu, že má kocour wc hned vedle tunelu na hraní - myslím, že wc by mělo být na jiném - klidnějším místě, než je zrovna prostor na hraní nebo krmení.
každopádně kočka není nikdy "čuník" bezdůvodně - vždy je to pouze reakce na něco, o se jí nelíbí.
Tak přeji hodně štěstí. |
|
|
Odpovědět
|
|
jahy
|
Předmět: Přitlapkováno: 12. 1. 2010 14:41:26 |
|
|
tak nevím jak se to stalo,kompletně jsem umyl nový wc savem a lear začal chodit na záchod.už nikde loužička apod.už 5dní je vše jak má být. |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 1. 2010 6:33:46 |
|
|
No to je prima zpráva, že se problém podařilo vyřešit. Pro všechny dobrá zkušenost, že i špatně vonící WC může být problém. _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 1. 2010 9:47:34 |
|
|
Někde jsem četla, že Savo kočkám vyloženě voní ! Takže se mu to umytí pro něj něčím báječným zřejmě zalíbilo. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
jahy
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 1. 2010 11:07:07 |
|
|
přesně tak,Savo prý kočkám připomíná moč.já to umyl komplet,bohužel jsem namočil i filtry. a hned mi udělal hromádku na wc na filtru.koupil jsem nové a už je to v poho. |
|
|
Odpovědět
|
|
|