<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Pinknet
|
Předmět: Mají kočky i svojí náladu ? Přitlapkováno: 24. 2. 2010 18:04:38 |
|
|
Zdravím Všem
mám kočíčáka britáka 11 měsíců...koncem ledna jsme se přestěhovali do nového vše bylo v pořádku..zvykl si jak má velký byt že tu může pobíhat sem tam jak máčo bydlime tu tak 14 dní..poslední 2 dny jen řve , hrát,mazlit se mu nechce...když přijdu z práce a slyším jak řve z 3 p slyším ho v přízemí...otevřu dveře a nějak se vyvlíkne a zdrhne mi do patra dolu nebo nahoru...prostě nevím co mu schází..vykastrován je.. co stím poradˇte...
Děkuji Daniela |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 2. 2010 18:29:31 |
|
|
Tak náš kocour, byť teda vykastrovaný není (zrovna zítra oslaví jeden rok), dělá úplně to samé... Poslední tři dny je vzteklej, v noci kvílí (vyžaduje si naši pozornost, kdybych si s ním v noci hrála, je spokojený), prudí pesana i nás, dvounožce. Já to tedy - byť možná mylně - připisuji blížícímu se jaru, že je "něco" ve vzduchu...
To zdrhání, no nevím, nevyžaduje si jen pozornost, jako taková "hra na honěnou"?? Náš taky sem tam zdrhá, ale vždy čeká za rohem, jestli jdeme za ním, nebo ne.
Pevně doufám, že je to jen nějaké přechodné divoké období - špatný tlak, nevím co, je totiž pravda, že já jsem poslení dny také nějaká "nervní" a napružená |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Mají kočky i svojí náladu ? Přitlapkováno: 24. 2. 2010 18:30:49 |
|
|
Tak určitě může mít svoje nálady a zrovna má hulákací. Nicméně myslím, že i přicházející jaro na to hulákání může mít vliv ... sice vykastrovaný a bez hormonů je, ale i tak prostě reaguje pudově.
Myslím, že mu nic neschází, jen mu asi po těch 14 dnech došla za změna z přestěhování a prostě má nějakou potřebu si zahulákat.
Fakt nevím, ale asi s tím moc nadělat nejde. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Silvie OK
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 2. 2010 18:32:55 |
|
|
No a ještě jsem vypozorovala, že by pořád jenom jedl... Ty poslední dny... Granule, konzervičky, nejlépe v rychlém spádu a ve velkém...
Ještě k dotazu - já osobně jsem dnes "nasadila" kozlík lékářský (šanta u nás neboduje) a pokud to bude pokračovat, zkusila bych feliway |
|
|
Odpovědět
|
|
Pinknet
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 2. 2010 18:51:30 |
|
|
Díky za odpověd zkusím to objednám...myslíte, že ho mám ignorovat stím jeho mňoukáním ? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 2. 2010 10:53:57 |
|
|
Pinknet napsal: | ...myslíte, že ho mám ignorovat stím jeho mňoukáním ? |
Mám taky briťáka, skoro dvouletého vykastrovaného, má taky svoje mňoukací nálady. Zdaleka nevyřvává tak jako před kastrací, ale má prostě dny, kdy bloumá sem tam a mrouká. Jinak, pokud mluví, tak spíše jen lehce vrká, ale v těchhle chvílích je to mroukání hodně podobné kocouřímu vyvolávání po kočkách, jen ne tak hlučné. Buďto párkrát mroukne a přestane sám nebo jdu za ním a nějak ho zabavím, mluvím na něho nebo si ho na chvíli vezmu do náruče nebo na klín. On je velký mazel, chová se rád, takže přijde na jiné myšlenky |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 2. 2010 11:27:46 |
|
|
Silvie OK napsal: | Já to tedy - byť možná mylně - připisuji blížícímu se jaru, že je "něco" ve vzduchu... |
Naše kastrovaná, skoro tříletá kočina má poslední dobou taky móresy, až to pěkný není A když jsem přijela na návštěvu k přítelovým prarodičům, tak si taky "stěžovali", že jejich rok a půl starý kastrovaný kocourek je posledních pár dnů jak utržený ze řetězu. Stále by si hrál, blbnul, což dřív doma nedělal (je polovenkovní). Takže já bych to tomu jaru přisuzovala určitě |
|
|
Odpovědět
|
|
Raika
Založen: 13.11.2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Rožnov p. Radh.
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 2. 2010 12:28:27 |
|
|
K tomuto tématu mám pár pozorování, které mě nutí zamýšlet se, zda se věci nemají jinak, než jsem si dosud myslela. Jednak jsem v noci přistihla naši čtyřletou kočku, jak vyřvává, jako by volala kocoura a to jsem si myslela, že to dělá ta mladší. A pak je tu podivné chování venkovních a polovenkovních kocourů v této předjarní době.
Někde jsem četla a vetka mě v tom utvrzovala, že kastrované kočky jsou po vyplavení hormonů pro kocoury pachově jako nekastovaní kocouři. Ale jak potom vysvělit, že zahrady, obývané kastrovanými kočkami obléhají hordy kocourů - a je jedno, či kastrovaných nebo ne? Co tam pohledává kocour čtyři roky po kastaci? Co tyhle kocoury vede k rvačkám s těmi nekastrovanými a proč se uchází o přízeň těch koček, když jsou kastrátky?
Podotýkám, že toto pozoruji už druhým rokem a letos ve dvou různých místech. _________________ Raika + Mína + Kira + Denny |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 2. 2010 19:32:23 |
|
|
Nám vetka řekla, že tyhle pudy jsou nejen v hormonech, ale i v hlavě. Asi na tom něco bude.
Navíc co se zahrad týče, může na to mít vliv i teritoriální chování. Ono netřeba bojovat jen o kočičí slečny, ale i o území. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|