<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Jasmine11
|
Předmět: Záchod na balkoně Přitlapkováno: 30. 5. 2011 16:02:57 |
|
|
Ahoj, mám 2 britské kočičáky, naučené chodit na krytý záchod v chodbě. Přemýšlíme o tom, že bychom záchod umístili na balkon a nainstalovali průchozí dvířka. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Bude se tam kočkám chtít i v zimě? Na studený kočkolit? Moc díky za připomínky...popř. tip na průchozí dvířka do skla. |
|
|
Odpovědět
|
|
lucbic
|
Předmět: Přitlapkováno: 30. 5. 2011 16:37:04 |
|
|
Tak já se přiznám, že se záchodem venku máme spíš špatné zkušenosti. Záchod jsme měli venku na terase, protože kočičáci tam trávili hodně času, tak aby měli vše při ruce, další měli pak v bytě. Největší nevýhodou se ukázala být vlhkost. Používáme bentonitové stelivo a při přílišné vlhkosti prostě přestává fungovat-*hrudkovat a začalo páchnout a kočeny ho odmítaly. Navíc teda já bych ven v zimě na záchod fakt nešla, brrrrrrrrrrrrrrrrrrr |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Záchod na balkoně Přitlapkováno: 30. 5. 2011 20:24:52 |
|
|
Jasmine11 napsal: | Ahoj, mám 2 britské kočičáky, naučené chodit na krytý záchod v chodbě. Přemýšlíme o tom, že bychom záchod umístili na balkon a nainstalovali průchozí dvířka. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Bude se tam kočkám chtít i v zimě? Na studený kočkolit? Moc díky za připomínky...popř. tip na průchozí dvířka do skla. |
To není dobrý nápad. Asi chcete vyzkoušet, jak vypadá kočičí očůrávání... Dávám tomu 99,9%, že si vyberou úplně jiné místo v bytě místo kadibudek umístěných tam, kam plánujete. A vám se to nebude ani trochu líbit. Navíc jestli kočičí dvířka neznají, tak se jich mohou bát. Jestli to bude jejich jediná možnost, kam se jít vynutit, věřte, že si najdou jinou. Nějaký roh v bytě, kuchyňskou linku, postel....v tomhle jsou kočky značně vynalézavé, jak dát najevo svoji nespokojenost. Zvítězí ony, ne vy.
A vlhnutí steliva je další věc. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 5. 2011 5:03:44 |
|
|
Krytý záchod na balkoně taky mám, ale jen přes léto a není to samozřejmě jediný záchod v bytě. Je umístěný v hluboké kovové skříňce, kterou v zadní části balkonu vyrobil můj manžel - kutil. Horní část skřnky tvoří stupňovitý truhlík s květinami a bylinkami, dole jsou dva oddělené prostory - v jednom je kočičí záchod a vedle jsou police, ve kterých skladuji nepoužívané květináče a potřeby pro přesazování květin, vejdou se mi tam i rezervní nekryté záchúdky, které používám když máme koťata. Tím je záchůdek chráněný před deštěm. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jasmine11
|
Předmět: Přitlapkováno: 31. 5. 2011 15:35:44 |
|
|
Všem moc díky za připomínky. Asi to nebyl úplně dobrý nápad, jak se mi původně zdálo. Jedna kočka se mi už teď za cosi mstí tím, že se občas při čůrání "nestrefí" do záchoda....a vlhnutí steliva mě ani nenapadlo |
|
|
Odpovědět
|
|
|