Čúrání do vlastního pelíšku
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Bibi17
|
Předmět: Čúrání do vlastního pelíšku Přitlapkováno: 30. 9. 2010 12:53:23 |
|
|
Ahoj,
chtěla bych poradit od zkušenějších chovatelů kočiček. Máme asi 4-měsíční koťátko, je u nás doma měsíc. Asi po týdnu jeho pobytu u nás doma jsme mu pořídili košík na spaní, ale ten jsme koupili přes Aukro (použitý), takže už v něm zřejmě spala jiná kočka. Naše kočička si do pelíšku vlezla, byla v něm, párkrát tam spinkala, ale asi po dvou dnech si počůrala ručník, který v něm měla, hned jsem ho šla vyprat a dala jí tam nový polštářek, který do půl hodiny zase počůrala. Tak jsem už dvakrát umyla košíček octem, aby z něj vyprchaly možné zbytky pachů předchozí kočky. Normálně s ní nikdy tenhle problém není, je od malička navyklá chodit na WC, nikdy jsme po ní nemuseli nic uklízet. Když jí dám nový ručník do košíku, tak jí zase vydrží tak 3 dny a pak si ho zase počůrá a už do košíku nejde. Když dostane čistý ručník, spokojeně v pelíšku vrní a ani nechce s námi spát v posteli, ale je spokojená ve svém. Po pár dnech se to s čůráním znovu opakuje.
Nevíte, čím to může být způsobeno? Díky za rady ... |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 4. 10. 2010 22:19:56 |
|
|
Pach kočky, která v něm spávala, neodstraníte nikdy dokonale. Zkuste košík odstranit a dát jí tam na zkoušku jen krabici od něčeho, s polštářkem nebo dekou, které předtím nikdy nepočurala. Uvidíte, zda se to bude opakovat - já bych tipovala, že se snaží svým pachem přeznačit původní. Případně chce na něco upozornit - ale to právě zjistíte tím, že košík vyměníte za něco, v čem jiná kočka zcela jistě neležela... _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
|