stroupky u dlouhosrsté britky
<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
levka
|
Předmět: stroupky u dlouhosrsté britky Přitlapkováno: 11. 10. 2010 13:51:55 |
|
|
Dobrý den,
chtěla bych se poradit. Máme dva kocoury, jednoho dlouhosrstého britského a druhého colorpoint. Oba prodělali plíseň, která už přeléčená a podle toho,že nemají nové lysiny i vyléčená. Co mne znepokojuje, jsou malé stroupky (více u sebe) v srsti, které vypadávají při tahu i se srstí. Jsou pod krkem a za krkem. Kocouři si je ale neškrabou, takže asi nesvědí, ani se tam netvoří lysiny. Vylekal mne příspěvek o stafylokokovi, má někdo zkušenost, jak přesně se stafylokok projevuje. Je to i nechutenství a jiné obtíže nebo jen strupy? Stroupky jsou malé a napadlo mne, zda to není následek jejich "kočkování". Děkuji za radu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Blažková Hana
|
Předmět: Re: stroupky u dlouhosrsté britky Přitlapkováno: 11. 10. 2010 17:49:57 |
|
|
levka napsal: | Dobrý den,
chtěla bych se poradit. Máme dva kocoury, jednoho dlouhosrstého britského a druhého colorpoint. Oba prodělali plíseň, která už přeléčená a podle toho,že nemají nové lysiny i vyléčená. Co mne znepokojuje, jsou malé stroupky (více u sebe) v srsti, které vypadávají při tahu i se srstí. Jsou pod krkem a za krkem. Kocouři si je ale neškrabou, takže asi nesvědí, ani se tam netvoří lysiny. Vylekal mne příspěvek o stafylokokovi, má někdo zkušenost, jak přesně se stafylokok projevuje. Je to i nechutenství a jiné obtíže nebo jen strupy? Stroupky jsou malé a napadlo mne, zda to není následek jejich "kočkování". Děkuji za radu. |
dobrý večer,
já bych vám doporučila odebrat stroupky a odeslat do laboratoře Sevaron na laboratorní vyšetření plísně. To že ji máte vyléčenou ještě neznamená že ji oba kocourkové nemají.
Až když budete mít negativní výsledek jistý, tak dejte vědět. připadá mi to, jako postupující plíseň.
držím palce
Blažková Hana |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: stroupky u dlouhosrsté britky Přitlapkováno: 12. 10. 2010 9:18:19 |
|
|
U nás stroupky plíseň začínala ... každopádně byly to jiné stroupky než ty z různých šarvátek ... ty šarvátkové vypadají tak, že spodní část je stroupek a z něj trčí chlupy.
Jinak je možné, že to může být důsledek plísně, nebo taky alergie na krmivo ... a nebo ze zmiňovaných šarvátek.
Můžete stroupky nechat vyšetřit, stafa bych asi nepředpokládala, nebo můžete zkusit ještě počkat, zda se to nezklidní samo. K čemuž bych se možná přikláněla. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
|