<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Martina3
|
Předmět: Jak odblešit? Přitlapkováno: 22. 11. 2010 8:06:43 |
|
|
Máme doma 10 měsíců starého kocourka mainského, minulý týden jsme zjistili, že má blešky. Rád se koupe (vždycky si do vody lehne), takže jsme ho vykoupali a další den dali kapičku Frontline Combo. Dnes se zase drbal, tak jsem se koukla a pod ušima a za krkem má takové ty černé tečky (asi bleší hovínka). Jenže v té jeho husté srsti člověk nic nenajde.
Potřebovala bych poradit co ještě můžu dát proti bleškám, když nám Frontline nepomohl, jsem z toho nešťastná. Spí s námi v posteli, takže udělám velký úklid celého bytu, koberce naštěstí nemáme.
Prosím poraďte.
Moc díky |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jak odblešit? Přitlapkováno: 22. 11. 2010 9:38:52 |
|
|
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=909
Blechy:
spot–on (Frontline, Advantage, Advocate, Stronghold, ProMeris, Héry). _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina3
|
Předmět: Re: Jak odblešit? Přitlapkováno: 21. 12. 2010 12:48:31 |
|
|
Tak jsme koupili Orthosan šampon 2x jsme koupali i sprejem všude všechno vystříkali a dali opět kapičku Frontline combo a blešky má kocour stále
Už nevím co s tím.
Myslíte, že by mohl pomoct třeba takový ten obojek?
Já už nevím co by pomohlo.
Je možný, že ten Frontline nepomáhá třeba kvůli tomu že je slabý? Maxík má kolem 7 kilo.
Prosím poraďte
Díky |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Jak odblešit? Přitlapkováno: 21. 12. 2010 13:09:50 |
|
|
Zkuste jiný druh spot-onu ... některý z už výše uvedených.
Je možné, že na Frontline jsou blechy už odolné. _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 12. 2010 18:09:25 |
|
|
Žádný z těchto přípravků se nemá podávat do čerstvě vykoupané srsti. Takže ho zakapejte (zkuste jiný přípravek) a teprve pak po týdnu vykoupejte, kapiláry to musí roztransportovat do podkoží a u čerstve vykoupané kůže to nefunguje, jak by mělo. _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
Martina3
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 12. 2010 19:19:44 |
|
|
a ty ostatní kapičky jsou jen na předpis? Nebo se dají koupit tak jako Frontline normálně v lékárně? |
|
|
Odpovědět
|
|
ZdenkaP
|
Předmět: Přitlapkováno: 21. 12. 2010 19:27:26 |
|
|
Někdy v lékárně, kde berou veterinární sortiment, ale u veta to většinou dostanete za stejnou cenu, v lékárně musíte vzít celé balení, což obsahuje většinou 3 pipety. Ale myslím, že je spotřebujete - velmi dobrý je ProMeris, můžete zkusit i Eshop, hlavně dát dle váhy, jestli dáváte menší dávku, tak pak nemůže účinkovat...
http://www.zvirecilekarna.cz/index.php?strana=obchod&sekce=2&sub=31&str=3&detail=5407 _________________ Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz
Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg) |
|
|
Odpovědět
|
|
honza.szkandera
Založen: 29.06.2013 Příspěvky: 1 Bydliště: Bajkalská 5, Ostrava Poruba
|
Předmět: Re: Jak odblešit? Přitlapkováno: 8. 9. 2013 16:22:26 |
|
|
Dobrý den, moje koťata taky byly zablešené, a to hodně. Jenom se to v nich hemžilo. Ihned jsem koupil Frontline v rozprašovači. Myslím že na 1kg hmotnosti kočky se natrříkalo 6-12x, do srsti se pak ventřelo. Opakoval jsem to ještě jednou. Byly už totiž odblešené, ale stačila jedna návštěva u veterináře, a blechy se objevily znova. Našel jsem teda jenom jednu, ale jistota je jistota. No a na byt jsem použil BIO KILL. ALE POZOR!!!!!!! pro kočky je toxický. Což znamená. Vystříkat jednu místnost, nechat zaschnout cca 2-3 hodiny, a na druhý den vyluxovat. Když jsou koberce, podlaha spáry ještě vlhké, v žádném případě nepouštět kočičky do tohoto pokoje. Špatně by to dopadlo. Výhoda je že nesmrdí. Někteří píšou že kdysi byl tento přípravek lepší, nevím, mně zabral. Od blech mám klid. Návštěvu veterináře omezuju a opravdu tam vezmu svoje kočky jenom v nutných případech.. Posledně jak jsem tam byl, bylo tam hodně pejsku a to je pak hned minimálně jedna blecha v kožíšku |
|
|
Odpovědět
|
|
|